Recent Obsession – Pat McGrath

Ik hou van make up video’s kijken op Youtube. Recentelijk heb ik veel video’s gekeken over de Mothership paletten van Pat McGrath. Holy moly wat zijn die prachtig, maar godsallemachtig, wat zijn ze duur. Als Inglot lover mag ik technisch gezien niet klagen over prijzen, want als je een 10 pan palette van Inglot aanschaft in 1x ben je ook zo’n 100 euro kwijt. Maar toch. 115 euro voor een palette! Bij Inglot schaf ik nooit in 1x 10 oogschaduws aan, tenzij het sale is of ik anderzijds korting krijg. Het palette kreeg ik toendertijd er nog gratis bij, en bij mn 2e 10 pan palette kreeg ik 25% korting. Mn eerste 20 pan palette van Inglot heb ik in een blogsale overgekocht. De Pat McGrath paletten zien er zo mooi luxieus uit. Ik heb gehoord dat iemand het palette zelfs als hamer heeft gebruikt. Zo stevig zijn de paletten! Elk palette heeft 2 tot 4 bijzondere oogschaduws. De andere 6 kunnen mij gestolen worden, want 1 van die 6 is een zwart (en ik gebruik bijna nooit zwarte oogschaduw) en de andere 5 zijn vooral shimery naturel tinten. Er zitten weinig matte oogschaduws in. Maar die rechter 4 oogschaduws. Oh my. Ik wou dat ik die los kan kopen. Zo onwijs mooi en bijzonder. Ik zeg niet dat ze niet dupebaar zijn, maar ongelofelijk lastig dupebaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patsmostloyal (@patsmostloyal) op

Ik heb allemaal foto’s en video’s bij elkaar gezocht van de oogschaduws en swatches. Niet van alles, maar als je op de onderstaande balk klikt krijg je de foto’s te zien. Door het zo in- en uitklapbaar te maken is het overzichtelijker. Dan krijg je niet in 1x een hele hoop foto’s, maar is het iets gedoseerder.

Mothership I: Subliminal palette

1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fernanda • Beauty Blog (@hollyglowbyfer) op

2

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Victoria (@hotglossip) op

3

Oogschaduws
SkinShow Nude - Depth - Ultimate Taupe - Pale Gold - VR Violet
Xtreme Black - Lilac Dust - Substance - Blitz Blue - Astral White

 

Als je de video zo bekijkt springt die blauwe kleur er zo onwijs uit. Zo prachtig! En ook zo bijzonder hoe de kleur rechtsbovenin (VR Violet) op elke foto anders is. Oranje of paars met blauwe shimmer. Na alles wat ik al in mn stash heb, heb ik geen behoefte aan meer neutrale tinten, maar wil ik wel graag meer speciale oogschaduws. Waardoor mijn ooglooks er bijzonderder uitzien.

Mothership II: Sublime Palette

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

Oogschaduws
SkinShow Glow - Copper Toned - Iconic - Bronze 005 - VR Nectar
Xtreme Black - Dark - Rose Dusk - Blitz Emerald - Astral Ghost Orchid

Ik vind de bronze, en gouden oogschaduw heel mooi, maar ik heb al vergelijkbare oogschaduws van Inglot. Ik vind de swatches op de foto hierboven gek. Ze gebruiken een sticker om de rechthoeken te krijgen, maar daarmee maakten ze ook hele dikke swatches. Ik vind VR Nectar, Blitz Emerald, en Astral Ghost Orchid het mooiste. Ik blijf het gek vinden dat er zoveel shimmery oogschaduws in 1 palette zitten. Er zitten 3 matte, neutrale kleuren in en de rest is metallic. Ik heb het gevoel dat je steeds dezelfde neutrale look maakt met een andere kleur op het bewegend ooglid. Of je moet een ander palette erbij pakken. Ik ben niet zo'n fan van metallic kleuren overal. Ik vind de speciale oogschaduws leuk, maar het palette als geheel snap ik niet zo.

Mothership III: Subversive palette

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Оригінальна косметика (@shoplviv_cosmetics_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

Oogschaduws
SkinShow Fever - Night Creature - Deep Shade - Gigabyte - VR Pink
Xtreme Black - Lazarus - Black Metal - Blitz Amethyst - Astral Ghost Orchid

Dit palette klopt voor mij iets meer, maar nogsteeds niet helemaal. Ik heb het gevoel dat dat Night Creature (paars), Gigabyte (goudgroen), VR Pink (geelroze) en Astral Ghost Orchid best goed samengaan.
Ik vind het gek dat Deep Shade en Lazarus dezelfde kleur zijn, maar een is matte en de andere is shimmery. Black Metal en Blitz Amethist passen goed bij elkaar. Ook dit palette bevat Astral Ghost Orchid (net als Sublime (MS2) en ergens wel een beetje jammer dat deze dubbel is, maar dit is het derde palette met Xtreme Black.

Mothership IV: Decadence palette

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @n.a.i.r.i.t.a.77 op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonia Cifuentes (@sonia_glam) op

Oogschaduws
Gold Standard - Inferno - Blue Blood - Sinful - Underworld
Sterling - Lapis Luxury - Divine Mink - Hedonistic - Enigma

Van al de Mothership paletten is deze in mijn ogen het minst bijzonder. Alleen Hedonistic is duochrome. In de pan lijkt hij oranje, en geswatched is deze rood/geel. De metallic oogschaduws zijn supermooi reflecterend. Kan ik Hedonistic niet gewoon los kopen? Al lijkt deze op de swatch van Temptalia niet zo heel bijzonder.

Mothership V: Bronze Seduction palette

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

Oogschaduws
Skinshow Divine Glow - Entrapment - Bronze Blaze - Rose Gold 005 - VR Fire Opal
Xtreme Aubergine - Gilty Pleasure - Disobedient - Blitz Flame - Astral Luna Gold

Van alle Mothership paletten vind ik deze toch wel het mooiste. Het kleurenschema past in mijn ogen perfect bij elkaar. Nogsteeds weinig matte kleuren, maar deze heeft geen zwarte oogschaduw, maar een aubergine. Een chocoladebruine oogschaduw en een caramelkleurige oogschaduw. Drie kleuren die goed bij elkaar passen. Bronze blaze, Rose Gold, en Blitz Flame passen supergoed bij elkaar en als speciale kleuren heb je Astral Luna Gold die je ook als highlighter kan gebruiken en heeft een intense gouden shimmer. en VR Fire Opal is een prachtige multichrome.

Mijn favorieten zijn toch wel… eh een stuk of 15. Dit zijn veelal de rechter 3 of 4 oogschaduws. Ik heb linkjes naar swatches van Temptalia erin gezet. Die heeft prachtige close up foto’s van de oogschaduw en dan kan je de mooie deeltjes van dichtbij zien.

Mothership I: Subliminal palette: Pale Gold 002VR VioletBlitz BlueAstral White
Mothership II: Sublime Palette: VR NectarBlitz EmeraldAstral Ghost Orchid
Mothership III: Subversive palette: GigabyteVR PinkAstral Ghost Orchid
Mothership IV: Decadence palette: Hedonistic
Mothership V: Bronze Seduction palette: Rose Gold 005VR Fire OpalBlitz FlameAstral Luna Gold

Ik zie regelmatig de paletten voorbij komen. En ergens kriebelt het toch wel dat ik er graag eentje willen hebben. Ik vraag me af of dit gewoon puur consumentisme is en dat het je soort van wordt aangepraat, of dat ik het echt wil hebben. Ik vind het Bronze Seduction palette de mooiste, maar het Subversive palette is ook heel mooi. Gezien ik 5 of 6 oogschaduws per palette niet zo interessant vind, weet ik niet of ik echt zoveel zo uitgeven aan 1 palette in 1x. Ander idee. Er zijn er dupes van te vinden? Toen begon ik een zoektocht naar oogschaduws die dupes zijn of er veel op lijken. Dat is de reden dat ik MAC Stylishly Merry kocht en ik aan het rondkijken ben naar andere duochromes en speciale oogschaduws.

Dupes

Als je het hele palette als dupe wilt, weet ik dat Bad Habit heel goed is in paletten kopieren. Voor het Mothership V Bronze Seduction palette kan je dan op zoek naar het Bad Habit Cult Mania palette. Ik denk dat het Bad Habit Cult Mysterie palette een dupe moet zijn voor het Mothership IV palette.
Bad Habit heeft verder 2 paletten (Athena en Aphrodite) die een dupe zijn voor Huda paletten en ik denk dat het Bad Habit Divine palette een dupe is voor een Natasha Denona palette. Maar behalve online op hun site weet ik niet waar je Bad Habit kan kopen.

Wat ik wel vaker voorbij heb zien komen zijn dupes voor 2 highlighters die ze uitbracht voordat ze paletten op de markt bracht. Hier zijn mooie swatches te vinden. Het merk Looxi Beauty heeft twee highlighters genaamd Stripped en Stiletto, en dit zijn dupes voor de Pat McGrath Nude en Golden Skin Fetish Highlighters. Maar wederom, behalve op hun website heb ik geen idee waar ik dat zou kunnen kopen. Gaat wel lekker zo met de dupelijst.

Bij Beauty News hoorde ik dat Stylishly Merry heel dicht in de buurt komt van VR Nectar. En als ik een beetje naar mn swatch van MAC Delicate Drift kijk, dan lijkt het een beetje op VR Pink maar dan zonder sterk gekleurde basis. Wat voor mij niet zo veel uit maakt. In ieder geval twee oogschaduws die ik op mn lijstje kan zetten, maar nu behalve rondkijken op marktplaats of United Wardrobe om het tweedehands te kopen, zou ik niet weten hoe je er nu nog aan moet komen omdat het een limited edition was.

Temptalia heeft een hele dupe database, maar van wat ik hier in nederland kan krijgen blijft er niet veel over. Ik weet niet zeker of alles hiervan te koop is in Nederland en bij sommige zit ik te twijfelen of ik de dupe wel ga kopen, maar dat zie ik nog wel. De oogschaduws met een * ervoor heb ik. Van sommige kan ik niet echt een oogschaduw vinden die erop lijkt die nog te krijgen is omdat deze dupe limited edition is of wat een merk is wat aan deze kant van de plas gewoon niet zo te krijgen is.

Mothership I: Subliminal palette
Pale Gold - UD Snow
VR Violet - UD Solstice/Fortune Teller
Blitz Blue - *Nabla Eternity of Inglot 428
Astral White - Nabla Sensuelle

Mothership II: Sublime Palette
VR Nectar - *MAC Stylishly Merry
Blitz Emerald - *Inglot 418

Mothership III: Subversive palette
Gigabyte – Inglot 433
VR Pink - *MAC Delicate Drift/ UD Fireball
Blitz Amethyst - Mac - Extra Dimensions eyeshadow - Fanthoms Deep
Astral Ghost Orchid - UD Hardhome (Game of Thrones palette)

Mothership V: Bronze Seduction palette
Rose Gold 005 – ?
VR Fire Opal - ?
Blitz Flame – -Inglot 169
Astral Luna Gold - Nabla Honey Drip - Soul Blooming Palette

Van de dupes die ik zo gevonden heb, heb ik een dupe dus voor 5 oogschaduws. Voor Blitz Blue heb ik Nabla Eternity. Voor VR Nectar  heb ik MAC Stylishly Merry. Voor Gigabyte heb ik Inglot 433, en deze is al heel lang favoriet. Voor VR Pink heb ik MAC Delicate Drift. En voor Blitz Flame heb ik Inglot 169. Ik heb laatst een oogschaduw bij H&M gekocht die ik op Pale Gold vond lijken en ik heb een oogschaduw van Nabla die vergelijkbaar is met Astral White, maar eigenlijk nog opvallender is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.