MAC – El Seed – Highlighter Dima’s Glow & Lipstick Une Caresse

Ik denk wel dat van alle collecties die ik dit jaar gezien heb die moeten komen, ik deze wel het mooiste vind. Niet de Urban Decay Game of Thrones collectie, niet de Jeffry Star Blue Blood collectie, niet de MAC Electric Wonder collectie, maar de MAC El Seed collectie. Ik heb regelmatig gekeken naar de MAC website om te kijken of het al online stond. Afgelopen zondag was het zover. Volgens mij een dag voor de releasedag (want dat is wat MAC doet) stond het online. En ik wist niet hoe snel ik het moest bestellen. Ik wilde de highlighter ook al was deze goudkleurig. Ik wilde de donkere lipstick ook al was deze misschien te donker en te bruin voor een nude kleur voor mij. Ik mikte ze in mn mandje en wist niet hoe snel ik ze moest bestellen. Niet dat de website meewerkte, maar ik heb kunnen bestellen wat ik wilde.

Ik vind de verpakking zo mooi. Gelukkig hebben ze gekozen voor de -in mijn ogen- normale (niet de vernieuwde) verpakking. En niet zwart zoals heel veel collecties, maar felroze. Heeft MAC dat al eens eerder gedaan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M•A•C Cosmetics Italia (@maccosmeticsitalia) on

 

Toen ik hoorde over deze collectie was ik gelijk enthousiast, maar het ging niet direct een belletje rinkelen. Pas toen ik El Seed ging googlen ging er een belletje rinkelen. Ik had een TED talk van hem gezien. Hij heeft er trouwens 2 gedaan. Ik snap dan wel niets van het arabische schrift, maar het ziet er prachtig uit. Ik vind vooral de composities en het kleurgebruik onwijs mooi aan zn werk. Hij denkt na over de boodschap, hoe het past bij de locatie, en dan de vorm en kleuren. Hij heeft een hoop mooie kunstwerken gemaakt. Neem maar eens een kijkje op zn instagram.

Dit is zo’n collectie waarbij de doosjes en de verpakking eigenlijk mooier zijn dan de producten. Ga ik de doosjes bewaren? Waarschijnlijk niet, maar gelukkig heeft de verpakking het ook. De lipstick heeft calligrafie op de dop en de huls. De highlighter heeft denk ik de prachtigste opdruk die ik ooit gezien heb. Zeg je dat zo? Geen idee hoe ze dat maken, want het voelt als een gebakken poeder, maar hoe krijg je dat patroon erin?

Extra Dimension Skinfinish – Dima’s Glow

Iets wat ik niet heb kunnen vinden is wat er staat en wat het betekent. Van wat ik op zn instagram heb gezien is het denk ik een zin. Of zinnen. Maar wat het betekent geen idee. Ik kan dat nergens vinden. Best wel jammer.

De poeder voelde zachter dan ik had verwacht, maar geeft wel veel product af. Met de swatch schrok ik toch wel een beetje, want het was toch wel donkerder en meer goud-oranje dan het zo even leek in de pan. Klinkt dat raar? Gelukkig blend de kleur makkelijk in ook mijn bleke huidje. Het product is gemaakt voor een mediumdonkere huid. eL Seed heeft de kleur ontworpen voor zijn vrouw. Mijn huid is in de verste verte niet iets in de buurt van een gebronste huid, maar de kleur werkt wel voor mijn huid. I like.

Lipstick – Une Caresse

De calligrafie zit niet alleen op de dop maar ook op de huls. Zo mooi. De print is al een klein beetje vervaagd, wat wel heel jammer is. Ik heb wederom geen flauw idee wat er op de huls of de dop staat. Gelukkig is de naam van de lipstick in het frans en dat versta ik gedeeltelijk weer wel. En het is een mooie naam. Une Caresse. Wat volgens mij in het nederlands vertaalt naar een liefkozende aanraking.

De lipstick is mat en voelt als een satin lipstick. Voelt heel comfortabel op mijn lippen en trekt een klein beetje in de lijntjes. maar ik voelde nauwelijks dat ik lipstick ophad. Het voelde bijna meer als een lipbalm.
Na het avondeten was de helft van mijn lipstick eraf en had ik een soort bruine lipliner, not so charming.

Misschien past de kleur niet bij mn look, maar ik wilde de lipstick heel graag op hebben. Ik heb de highlighter ook op, maar ik heb niet het idee dat je de glans echt ziet. Waar ik enorm van baal, want het is een supermooie glans. Hij ziet er bijna nat uit.

De highlighter kost 32,50 en is nog online te krijgen. Ik had verwacht dat deze als eerste uitverkocht zou zijn. De lipstick is 19,50 en is online uitverkocht. Gek genoeg zijn de kwastenset en deze bruine lipstick als eerste uitverkocht. Ik kon het niet laten, ik heb nog een lipstick besteld. Un Baiser. Ik zat te twijfelen of die niet te licht voor mij zou zijn, maar nu wil ik em toch hebben. En deze lipstick is inmiddels ook uitverkocht. De roze en oranje lipstick zijn nog wel te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.