MAC – Snowball Christmas Collection 2017 – Delicate Drift

Dit jaar heeft MAC weer een kerstcollectie om over te kwijlen, en zoals gewoonlijk is alles binnen no time weg. Geen fatsoenlijke release date bekend en maar kijken wat je kan krijgen. Online was drama, maar toen ik in Amsterdam een MAC counter binnenliep hadden ze nog wel de mono’s. En dat zijn 5 duochromes. Wauwie. De verpakking, de kleur, alles. Ik nam er 1 mee, want ik vond de twee meest draagbare heel erg op elkaar lijken.


Supermooie verpakking zo met dat doorzichtige doosje met lijnenspel.
De sneeuwvlok afdruk in het poeder is weer prachtig. Ik heb het gevoel dat je de ‘duochroomheid’ wel kan zien op de foto’s. Het gaat van rood/roze naar geel/groen. Supermooi.

Op de swatch ziet het eruit als een poeder, maar ik heb meer het idee dat het glitters zijn wanneer je het op je oog gebruikt. Wanneer je het met je vinger oppakt plakt het wel ok aan elkaar, maar met een kwastje op je oog is dat niet zo.


Ik heb het niet eens ‘los’ geprobeerd, maar ik heb het gelijk nat aangebracht. Een beetje settingspray op een concealerkwastje aangebracht en Delicate Drift opgepakt en op mn oog gedept. Als je veegt, veeg je de oogschaduw eronder weg.

Dat heb ik even laten drogen en nog een tweede laagje aangebracht met settingspray op de kwast. Nogsteeds had ik het idee dat ik onder zat. Ik bracht mn eyeliner erna aan, en alsnog lijkt mn eyeliner blauw vanwege de shimmers in de oogschaduw.

Nadat het opgedroogt is zie je wel dat het duochrome is volgens mij. Maar het is wel een oogschaduw met een gebruiksaanwijzing. Werkt niet heel makkelijk, en valt eigenlijk niet heel erg op als duochrome op je oog.

Beetje jammer, maar ik denk dat ik deze liever als highlighter ga gebruiken. Dan zie je de shift wel mooi op je jukbeenderen en is het neit zo gek dat je kleine shimmers hebt.

De oogschaduw kostte volgens mij iets van 24 euro. Vandaar dat ik er ook maar 1 meenam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.