Nieuwe Inglot Oogschaduws

Van alle oogschaduws die ik heb, gebruik ik voornamelijk mijn inglot oogschaduws. Ik vind ze het fijnste in gebruik. Fijner dan Urban Decay en MAC. Ik had het Modern Renaissance palette van Anastacia Beverly Hills hoog op mn wishlist staan. Ik heb die geswatched in Amerika en ik vond de kleuren erg mooi, maar ik vond de samenstelling van de oogschaduws niet heel fijn. Heel creamy en de oogschaduws die ik van Inglot zo fijn vind zijn juist veel meer talk-achtig. Daarom heb ik dat palette niet gekocht en heb ik besloten dat ik mn eigen palette met Inglot oogschaduws wilde maken. Ik deed al een poging met oogschaduws van Kiko, NYX en Freedom.

Toen ik laatst in London was kwam ik in ene een Inglot winkel tegen. Uiteraard moest ik gaan kijken en ik kwam naar buiten met 5 mooie oogschaduws en ik kreeg een sample erbij. Eenmaal thuis bedacht ik me pas dat ik al meer oogschaduws had dan in mn Inglot paletten passen. Ik zat al een tijdje te denken dat ik eigenlijk een nieuw 20 pan palette ‘moest’ hebben zodat ik genoeg ruimte zou hebben voor mn oogschaduws. Toen kwam de nederlandse Inglot webshop met 20% korting en toen sloeg ik mn slag. Ook bestelde ik een aantal oogschaduws die ik nog op mn wishlist had (maar ik in London niet mee had).

M287    oranjebruin matte

 

M292    okerbruin matte
M295    oudroze matte
M296    rood matte – what a spice collectie
M301    roodbruin matte – what a spice collectie
M303    bruin matte – what a spice collectie

 

M307  teal matte
DS487  roze met glitter
M375 donkerpaars matte
DS489 grijs met glitter

 

 

M287 – M292 – M295 – M296* – M301*

 

Deze 5 oogschaduws zijn allemaal matte. I love it. Ze hebben allemaal een warme ondertoon. De laatste twee (met het sterretje erbij) komen uit de What a spice collectie van afgelopen herfst. In dat opzicht vind ik Inglot maar een gek merk. Ik heb het idee dat ze globaal wel redelijk sterk staan, maar in Nederland ging dat nog een beetje gek. Een jaar of 4 geleden kwamen er in ene heel veel winkels bij en toen ging het failliet, en maakte toch een doorstart en had heel lang alleen een winkel in Amersfoort en sinds kort ook een in Amsterdam. Collecties komen random uit. Over What a spice heb ik niet heel veel gehoord en hoewel ik ze ook via facebook en instagram volg heb ik nu bijvoorbeeld helemaal niets over hun MS Butterfly collectie gehoord, maar ik vind de kleuren ook wel weer mooi. Terwijl ik deze kleuren koos uit een nieuwe collectie display in London die een mix was van deze twee collecties, iig wat ik me kan herinneren qua kleur. Ik vind het maar een beetje gek. Helemaal omdat ik de producten heel fijn vind.

De eerste kleur is een sample en kreeg ik random bij mn bestelling. Ik kon de kleur niet kiezen, maar past er gelukkig perfect bij. Het staat heel gek, zo’n kleine pan in zo’n grote slot voor de oogschaduws, maar ik vind het eigenlijk wel een mooie maat. De pan doet me meer denken aan de 88 paletten die jaren geleden zo hip waren. En ik denk eigenlijk dat Inglot er hun voordeel mee kan doen. Er zit dan wel slechts 0,6 gram in, maar ik denk niet dat ik die pan snel leeg maak. Dus als je die voor een euro of 2 of 3 kan kopen tegenover 8 euro voor een grote pan van 2,8 gram. Ik zou liever meer kleuren hebben dan grote pans. Zeker nu Inglot ook zulke paletten heeft die soort grote z – paletten zijn. Dan kan je mooie rijen maken met kleine pans. Ik denk dat dan meer mensen bij inglot zouden kopen, maar hey, dat ben ik. Als ik namelijk kijk naar de poeders die ik dagelijks gebruik, zitten daar maar kleine deukjes in.

De pigmentatie van de poeders is wat ik van Inglot verwacht had. Maar een klein beetje en ik kan grote vegen op mn arm maken. Misschien ben ik bij deze poeders een haartje minder onder de indruk van de pigmentatie dan ik gewend ben. Kijk maar naar de swatch van M303 hieronder. Bij sommige merken zijn de matte poeders minder goed gepigmenteerd, maar dat is bij Inglot niet het geval.

 

M303* – M307 – DS487 – M375 – DS489

Van deze 5 poeders kocht ik de eerste in London en de rest online. Die heb ik dus niet kunnen swatchen voor ik ze kocht en ging van foto’s online af. Ik heb getwijfeld of ik de Double Sparkle (daar staat DS voor) wel zou kopen. Er zitten behoorlijk wat gouden glittertjes in, maar ik vind de kleuren wel erg mooi. Ik hou enorm van matte oogschaduws, maar glitter is altijd leuker toch als extra? Ik moet nog een beetje met de glitter om leren gaan, maar ik vond de kleuren wel een mooie aanvulling. Er was een tijdje dat ik veel tealkleurige oogschaduws droeg. Van eerste oogschaduws van Inglot die ik kocht waren er een paar turkooise/teal kleurig. Ik besloot dat ik een donkerdere kleur nodig had voor in mn crease.

Look 1

Ik probeer nu vooral met de rode oogschaduws looks te maken. Moet een beetje ontdekken hoe ik die draagbaar kan maken, maar nu met het Naked Heat en Modern Renaissance palette zijn er veel guru’s met voorbeelden. Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat ik gewoon altijd een beetje bruine oogschaduw in mn crease moet meeblenden.

Voor deze look gebruikte ik oogschaduw M295- M301 – M303.

M303 ziet er op de swatches heel heftig uit, maar geblend is deze een stukje lichter en beter te verwerken in een look.

Look 2

Voor deze look gebruikte ik M303, M301, M378 en P606. Oh en excuus voor mn verschrikkelijke wimpers. Ik baalde ervan zodra ik mascara aanbract. Die ging ook linea recta de prullenbak in. Sorry Catrice. Maar ik vond de look wel tof geworden. Ik kan me herinneren met zulk soort kleuren ‘vroeger’ (lees een jaar of 5 geleden) met het Coastal Scents Fall Festival palette looks gemaakt te hebben. Maar gezien dat palette alleen maar shimmery oogschaduws bevat, denk ik dat ik toch de voorkeur geef aan de meeste matte en een of twee shimmery.

Ik ben fan van Inglot. Ik hou van het feit dat ik echt maar een heel klein beetje poeder nodig heb voor mn looks en dat ze zo makkelijk blenden. Ik heb eigenlijk nooit fallout en de oogschaduws brengen heel gelijk aan. Ik vind het gewoon heel fijn dat ik zonder al te veel moeite looks kan maken en dat ik ‘s ochtends ook echt maar 10 minuten nodig heb voor mn make up. Ik hou van het feit dat ik mn paletten al wel 30x van samenstelling heb veranderd en dat gewoon kan blijven doen. Zo kan ik makkelijk met trends meegaan. Zo keek ik bijvoorbeeld laatst naar het Kat Von D Pastel Goth palette en bedacht me dat ik al die kleuren al van inglot had en heb ik die gewoon in een los palette gedaan, kijken of ik die meer ga gebruiken.

Comments

  1. Reply

    die teal kleur <3

  2. Reply

    Mooie kleuren en ik vind dat de looks die je ermee hebt gemaakt je heel mooi staan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.