Nabla – Part 2 – Eternity & Alchemy

Ik liet deze twee oogschaduws al een beetje zien op de foto’s van mijn eerdere review van Nabla, maar hier meer detail. Nabla is een merk dat tussen alle merken toch mijn aandacht wist te grijpen. De feather collectie die ik maar niet uit mn gedachte kon krijgen heeft daar zeker mee te maken. Die collectie bestaat uit alleen maar matte pressed pigments. Ik wilde bijna oogschaduws zeggen, maar pressed pigments geeft aan dat ze meer pigmentatie bevatten. Toen ik zag dat Nabla ook duochromes heeft begon ik eigenlijk daarmee. Ik bestelde eerst Pegasus. Niet door Nabla, maar door het soort duochrome is het iets heel anders dan wat ik ervan verwacht had. De basiskleur ervan valt met aanbrengen eigenlijk weg, waardoor je een oogschaduw topper overhoudt. Ik besloot daarom voor een andere duochrome te gaan, en een normale oogschaduw van Nabla, een shimmery oogschaduw.

Ik was al bekend met de verpakking van Nabla en ik vind het nogsteeds een top verpakking. Een mooie fluweel aanvoelende envelop, die een mooie tekening heeft waardoor de aandacht direct naar de kleur oogschaduw trekt. Strak hun naam en een handige folie om de oogschaduw te beschermen. Geen onnodig plastic, want de oogschaduw zit in een kartonnen slide. Genoeg informatie achterop de envelop en ook een label achterop de oogschaduw.Alchemy – Eternity
Alchemy

Van alle duochromes vond ik dit toch wel een van de mooiste. Of misschien wel het duidelijkst? Je ziet de shift al in de pan. Ja dat sprak me wel aan. Niet een duochrome die alleen onder een bepaalde hoek te zien is. Toch vind ik het werken met de oogschaduw wat lastig. hoewel Alchemy er als een foil uitziet op de swatch, is het toch meer een flakie-achtige oogschaduw. Poederig. Je ziet een beetje een bruin-roze matte basis met daarin blauwe glittertjes. En onder andere hoeken zie je de blauwe glitters meer en de basiskleur minder. Het aanbrengen van deze oogschaduw gaat toch makkelijker als deze nat is.

Eternity

Ik besefte me dat ik niet zo’n metallic blauwe oogschaduw in mijn collectie had toen ik over van de paletten van Pat McGrath aan het kwijlen was. Om eerlijk te zijn vond ik de swatches van deze oogschaduw toch iets bijzonderder dan dat de oogschaduw in het echt bij mij is. Niet dat ik telleurgesteld ben, want op mijn oogleden is de oogschaduw precies wat ik ervan gehoopt had.


Alchemy – Eternity


Artemisia – Capsize – Poetry – Verve – Cherie Shaped – Alchemy – Eternity


Ik denk dat omdat ik de oogschaduws nat heb aangebracht op mijn bewegende ooglid, denk ik dat ik niet lang genoeg gewacht had voordat de oogschaduws droog waren en het een beetje verplaatste. Alchemy is zeker gaan dwalen en ik denk omdat het glitterachtig is. Misschien passen blauw en oudroze niet geweldig bij elkaar in een look, maar ik vind de looks wel heel tof geworden. Ik kreeg zeker complimenten over omdat het zeer reflecterent is en opvalt. I like. Ik zeg niet dat het musthaves zijn, maar als je de oogschaduws mooi vind, zijn ze hun geld waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.