Inglot – Camouflage Concealer 108 & DIY Translucent Powder

Laatst stond ik in de Inglot store in Amsterdam en bedacht ik me dat mn geliefde Maybelline concealer bijna op is en dat ik de concealer van Inglot nog nooit geprobeerd had. Ik heb zoveel oogschaduws, maar de rest van de make up ken ik niet heel goed.Ik had nog een 2 pan palette liggen waar ik eigenlijk een reispalette van wilde maken, maar wat achteraf toch iets te optimistisch was. Ik maak niet veel looks met maar 2 kleuren 😅. Dus daar was deze perfect voor. De palettes met 1 pan waren uitverkocht bij Inglot, anders had ik er zo een meegenomen.Toen zat ik te denken dat het toch wel heel handig zou zijn als ik op dat lege plekje ernaast gewoon een translucent powder of setting powder zou hebben. Maar ja, die worden verkocht in grote potten en ik heb er een paar in mn la liggen en ik gebruik ze niet echt, want dan zit alles onder de poeder en die 2 die ik heb zijn in gekke kleuren. Ik heb een banana powder en een lila correcting powder.

Ik ging aan het denken en bedacht me dat ik de poeders wel kon mixen en kon pressen. Maar ja waarin? Ik heb geen lege Inglot pan ofzo en ik ga er geen oogschaduw voor kapot maken. 💡 Ik kon de verpakking wel gebruiken van de concealer. De pans worden in een wat steviger plastic verpakt met lucht kussentje, zo kunnen de poeders niet breken of beschadigen. En zo kan je ze naderhand nog ruilen als je de kleur al blijkt te hebben en op tijd bent met de bon (wat ik meerdere keren niet was). Ik knipte de verpakking uit en had zo een selfmade plastic pan.


Ok. De pan is een haaartje te groot. Je ziet de boven en onderste randjes een klein beetje krullen. Ik pakte een bakje, tikte van beide poeders wat in het bakje, goot er een beetje alcohol bij en mixte dat. Ik kieperde het kleverige goedje in mn plastic pan en drukte dat met een tissue aan. Ik verschoof de tissue steeds een beetje zodat deze al een heel deel van de alcohol op nam. In het begin ziet de poeder er veel te donker uit, maar wanneer het droog is, is het eigenlijk gewoon wit. Dat had ik wel verwacht; wit en lila moest weer terug bij wit uit komen. Achteraf bleek dat ik voor maar een halve pan poeder had, maar ik kan altijd meer pressen. Eerst maar eens testen voor ik enthousiast heel de pan ga vullen.


Boven een swatch van de concealer en daaronder van de poeder. De poeder heb ik wat dik aangebracht en niet geblend. Als je dat doet zie je er namelijk niets meer van. Ik wilde alleen laten zien dat er nog prima poeder vanaf komt na het pressen.

Hieronder een vergelijking met mn geliefde maybelline concealer. Deze is wat roziger, maar verder zit het er niet ver vanaf. De Inglot concealer voelt wat dikker en romiger aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.