Illamasqua part 1 – Oogschaduw en Topcoat

Na hoe lang is het raar om nog te schrijven over je kerstkadootjes? Tijd vliegt en ik vergeet eigenlijk een beetje dat ik een blog heb. Ik heb de foto’s toen wel vorig jaar nog gemaakt, maar uitzoeken en er een verhaal bij schrijven blijft iets wat ik vergeet.

We hebben iets tussen Sinterklaas en Kerst in gevierd, en daarvoor hebben we lootjes getrokken, surprises gemaakt, en gedichtjes geschreven. Mijn lootje (mn broertje) heeft me enorm verrast, want ik kreeg een grote doos vol met Illamasqua goodies. In April was ik samen met mn broertje in London en wilde ik heel graag naar Illamasqua en nam toen eigenlijk alleen en lipstick mee. Nu zag hij met black friday een enorme sale en heeft een hele doos vol met mooie producten gekocht. Mijn mond viel echt open. Er zat zo veel in de doos, dat ik de foto’s ook ga verdelen over 2 blogposts. Als eerste 3 oogschaduws die hij uitkoos en een oogschaduwtopcoat.


Ik kreeg zoveel. Een prachtige Beyond Powder in de kleur Dynasty. Een hele mooie gouden highlighter. 3 Oogschaduws; Sadist (donkerblauw), Victim (lichtblauw) en Inception (paars). Een lipstick uit de Vanitas collectie, te herkennen aan de mooie rose gold verpakkin, deze is donkerbruin en heet Moth (ik heb het oogschaduwpalette uit deze collectie en is grote favoriet). Een Broken Gel (de oogschaduwtopcoat). Twee lip lures; Pow (felroze) en Orchid (paars) en een Slick Stick in Delight (felroze).

Ik hou van de verpakking van Illamasqua. Simpel, maar toch een unieke vorm. Makkelijk te openen, en ook een luxe uitstraling. Ze voelen heel stevig en je kan makkelijk zien welke kleur je te pakken hebt. Er zit 2 gram product in de pan, wat best veel is. Deze oogschaduws zijn alle 3 matte en ik vind het wel leuk dat mn broertje 3 kleuren heeft uitgekozen die ik samen in een look kan dragen.


Sadist

Victim 

Inception

Sadist
Victim
Inception

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, geven dat ook makkelijk af en zijn echt echt matte. Ik heb het idee dat ze op mn huid iets donkerder zijn dan in de pan. Ze voelen zacht aan, maar (precies ook waarom ik zo van Inglot houd) zijn meer talk-achtig en geven genoeg product af zonder fall out. Dus nergens los dwarrelend poeder bij de swatches of onder mn ogen. Enige wat ik had is dat zulke kleuren toch wel lastig zijn om zo gepigmenteerd te krijgen dat de pigmenten je huid een beetje verkleuren. Ik had het bij het weghalen van de swatches, maar niet op mn ogen, omdat ik eronder nog een basis had gebruikt. Maar dat verkleuren heb ik ook bij het Urban Decay Electric palette.

Broken Gel
embellishing eye gel

Ik had hier echt nog nooit van gehoord, maar ik vind het superleuk dat hij dit heeft uitgezocht. Het ziet er onwijs mooi uit en deed me ook direct aan een aantal nagellakken denken die ik heb. Ik heb het een paar keer gebruikt met kerst en geeft zo’n extra flair aan je look. Wauw. Ik kan niet anders zeggen dan een topcoat voor op je ogen.

Het lijkt op een lipgloss. De tube en de doe foot applicator. ik kan ook niet aanraden om met de applicator gelijk op je oogschaduw te deppen. Niet alleen krijg je dan dat je je look verpest omdat je je oogschaduw verplaatst, de applicator verkleurt dan ook. Niet handig. Ik zou aanraden eerst wat op de achterkant van je hand te doen, en dan met je vingertoppen te deppen. De gel is wel een beetje geel gekleurd en door het met je vingertoppen aan te brengen, minimaliseer je de hoeveelheid gel die je aanbrengt. Ook een heel klein beetje kleeft goed genoeg.

Bij de swatches probeerde ik eerst de applicator gelijk op de oogschaduw uit en ik heb het idee dat de oogschaduw iets groener lijkt door de gel. Bij de donkerblauwe oogschaduw depte ik met mn vingertoppen en dat verdeelde makkelijker en daarbij heb ik de verkleuring niet. Maar het effect vind ik bij beide echt heel gaaf. Ik had dit nog nooit eerder gezien. Het was echt heel feestelijk met kerst.


Comments

  1. Reply

    woah sadist is echt een gorgeous blauwe tint zeg 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.