Illamasqua LE Purple Reign Kit part 1 eyeshadow

Alex zag me op de website van Illamasqua kijken. Wat de lieve schat niet wist is dat ik naar dit palette bleef kijken omdat deze me zo deed denken aan mn geliefde Rose Gold palette. Als ik ergens heen ga, sleep ik dat palette mee. Het is nude, maar met een beetje een twist. De oogschaduws werken zo makkelijk, dat ik zo enorm zat te twijfelen om het te bestellen. En toen was het in december in de sale. Maar ik kon NERGENS de namen vinden. Ik heb geen idee of de kleuren hetzelfde zijn, of alleen heel erg lijken. Ik heb wel een aantal swatches gezien, maar niemand heeft er namen bij staan. Heeft het palette geen namen?

Maar Alex keek op de website en zag iets heel anders. Namelijk een hele mooie paarse kit van de Reign of Rock collectie en kocht deze voor mij voor kerst. ❤

Dit is wat er allemaal in de kit zit. Het kwam allemaal in onderstaande tasje. Mijn mond viel open toen ik het tasje in mn handen had. Alle make up paste in de tas, samen met een kleine clutch.

Volgens de website zit dit in de set
* New exclusive Jewel Vinyl in Bowie
* Pure Pigment in Android
* New Iconic Chrome in Audacious
* Eyeshadow in Obsidian
* False Eyelashes in Doe

Nou had ik twee Jewel Vinyls, want ik had niet alleen de blauwe Bowie, maar ook de donkerrode Stardust. Ik weet niet of ik mazzel had dat er een actie was waarbij je er een extra kreeg.Ik heb de swatches maar in 2 delen geknipt, want anders worden het heel veel foto’s in 1x. Nu laat ik deze 3 mooie producten zien: Obsidian – matte zwarte oogschaduw en de Jewel Vinyls in Bowie (blauw) en Stardust (donkerrood).


Obsidian – Powder Eye Shadow 

Technisch gezien heb ik deze oogschaduw al, want Obsidian zit ook in het Rose Gold palette, maar nu heb ik de full size. Stiekem heb ik geeneens een deukje gemaakt in het palette, maar zo naast mn andere oogschaduws van Illamasqua vind ik em wel heel mooi in tint opvolgen. Ik heb al blauw, kobalt, paars, aubergine, goud en roze metallic en dan nu een zwart erbij.
Een fullsize powder eye shadow van Illamasqua bevat 2g, wat toch een beetje meer is dan een gemiddelde MAC oogschaduw met 1 tot 1,5 gram. Ik vind de vierkante pans erg mooi en ik vind het doosje erg luxe aanvoelen. De pan is vierkant, maar het stevige, plastic doosje heeft een beetje spits uitlopende hoekjes; de naam op de opening en hun logo op het doorzichtig plastic. Dat is dan weer wel heel handig, want zo zie je zonder het doosje te openen om welke kleur het gaat.

Ander leuk feitje; deze oogschaduw is gewoon in Europa geproduceerd, en wel in Duitland. Dat vind ik best wel cool, want een hele hoop productielijnen van merken worden uitbesteed aan Azie, maar dit is (in vergelijking) om de hoek. Normaal kosten Powder Eye Shadows 17 pond, wat neerkomt op 19,80.

Jewel Vinyl – Stardust & Bowie

Ik hou van glitter, maar losse glitter is zo lastig te gebruiken. Dan blijft het in een potje in de la omdat het zo’n gedoe is. Zelfde met pigmenten, ik gebruik het een stuk minder omdat ik het niet makkelijk in gebruik vind. Doe mij maar gewoon geperste poeders. Ik hou helemaal niet aan fallout.

Ik hou ervan dat Illamasqua een brits bedrijf is en dat de makeup gewoon in de EU geproduceerd wordt. Een aantal oogschaduws in Duitsland, andere in Italie, maar deze jewel vinyls worden gewoon in de UK gemaakt.Stardust

Met namen als Stardust, Bowie, Goldie en Heavy Metal zie ik wel een thema bij deze Jewel Vinyls. Ik heb geen idee waarom het vinyls heten, want daarbij moet ik absoluut niet aan glitter denken, maar juweeltjes zijn het zeker. Ik noemde deze donkerrood, maar dat is niet helemaal correct. Je ziet rode, paarse en zwarte glitters, en onder een bepaalde hoek lijken de glitters zilver.


Bowie

Eerder noemde ik deze blauw, maar dat is ook niet helemaal juist, want ik zie weet niet of de glitters nou meer blauw of meer paars zijn, maar ik zie ook zeker nog groene glitters. Deze Jewel Vinyls bevatten 1 gram product en ik zou bij gebruik je kwast even nat maken. Ik gebruikte een plat concealer kwastje. Zo heb je stevige haren en kan je er een beetje mee duwen of deppen zonder dat de glitters alle kanten op vliegen. Nou kreeg ik ze niet aangebracht zonder fall out, maar dit is al zo veel makkelijker om aan te brengen.

Normaal 15 pond per stuk.

Hier een close up van de swatches van de Jewel Vinyls. Links zie je Stardust en rechts Bowie. Dat is toch een heel stuk beter dan ik had verwacht. Ik heb 99% van de glitters daar waar ik wilde swatchen. Het voelt een klein beetje kleverig en ik voelde met swatchen de glitters een klein beetje krassen in mn arm, dus daarom zou ik het echt deppend aanbrengen op je ogen. Maar het brengt makkelijk aan en je kan ook makkelijk product uit de pan halen. Je hoeft niet te schrapen oid. Voelt eigenlijk net als een normale oogschaduw.

Hier zie je van boven naar beneden.

New Iconic Chrome in Audacious
Pure Pigment in Android
Powder Eye Shadow in Obsidian
Jewel Vinyl in Bowie
Jewel Vinyl in Stardust

Check even hoe gepigmenteerd Obsidian is. Hallelujah. Hoe zwart is dit? Holy moly. Een ietsiepietsie op je kwast is echt meer dan genoeg. De set is online hier te vinden LINK

Leave a Reply

Your email address will not be published.