Inglot – 7x Oogschaduws

Als je mij wat langer volgt, weet je dat Inglot mijn favoriete merk oogschaduws is. Ik vind ze fijner dan Urban Decay en ik vind het freedom system briljant. Ik weet niet hoe vaak ik mn paletten al gereorganiseerd heb. Iets waardoor ik ook een aantal oogschaduws dubbel heb gekocht, maar zo zie je maar weer wat ik mooi vind.

Helemaal nu Inglot verhuisd is. Eerst zat de winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam, misschien wel bekend van de straat waarin de MAC pro store zit, maar daar kwam ik bijna nooit. Was toch een speciaal tripje voor Inglot dan als ik er kwam, maar meestal bestelde ik dan online. Nu zit de store aan de Kalverstraat, ten zuiden van de Dam. Daar kom ik veel vaker omdat er vlak bij veel meer andere leuke winkels zitten zoals Zindane, Kiko en NYC. Ik geloof dat ik er in de laatste 2 maanden wel 3 keer geweest ben en dit is de buit van de bezoeken.

Ik vind de textuur heel fijn. De oogschaduws zijn enorm gepigmenteerd en je hebt dus maar een beetje nodig om een look te maken. En er zit gigantisch veel in een pan. 3 gram lijkt weinig, maar er zijn oogschaduws die ik al ruim 4 jaar gebruik en waarbij ik nogsteeds de pan niet heb geraakt.

De oogschaduws zijn zacht en talk-achtig qua structuur. Ik vind het een fijne consistentie. Het is misschien ook wel wennen. Ik hou helemaal niet van creamy of buttery aanvoelende oogschaduws. Sommigen vinden dat je met talk-achtige oogschaduws sneller fall out hebt, maar daar heb ik bij Inglot echt nooit last van. Dat is dan ook waarom ik er zoveel heb. Ik kan eerst mn basis doen en hoef nooit iets weg te vegen. Goed aftikken helpt ook wel, maar het zijn allemaal dingen waarom ik zo van inglot houd.

Toen iedereen zo verliefd was op het Modern Renaissance palette van Anastacia, werd ik niet heel gelukkig van de romige substantie. Ik kon het palette in Amerika swatchen en ergens ben ik blij dat ik em toch niet gekocht heb. Ik besloot in plaats daarvan gewoon de kleuren die ik wilde uit het palette te kopen van Inglot. Ik heb dan nu ook een 20 pan palette met rood/paarse tinten en een 20 pan palette met blauw/groene tinten. Daarnaast heb ik een 10 pan palette met naturel tinten, een met pasteltinten en een met glitters en bijzondere kleuren.

Ik kijk graag naar paletten die nieuw uitkomen, maar toen ik keek naar het Prism of Subculture palette van Anastacia laatst, bleek ik toch al wel 10 vergelijkbare tinten te hebben die er enorm op leken. Ja dan is het zonde om het palette te kopen. Helemaal als je oogschaduws hebt die van veel betere kwaliteit zijn. Dan is het gewoon makkelijker om een paar kleuren erbij te kopen die je mooi vind in een ander palette.

31 – 153

Mijn nieuwste nieuwschierigheid op het gebied van oogschaduw is toch wel het fenomeen duochrome oogschaduws. Inglot heeft niet echt duochrome oogschaduws, als je dat wilt moet je naar de pigmenten kijken. Ik vind het zelf wel meer gedoe omdat elke kleur in een los potje zit, maar ze zijn wel on-ge-lo-fe-lijk mooi. Maar Inglot heeft ook bijzondere kleuren. Dat zijn deze twee geworden. Ik draag veel gouden oogschaduw. Een go to dingetje. Goud laat je ogen knallen, maar soms wil ik gewoon iets anders.

Toen ik 31 zag was ik verkocht. Zelfs zo dat ik helemaal vergeten was dat ik deze al gekocht had. Ik was in de veronderstelling dat deze nog op mn wishlist stond ipv dat ik deze al meegenomen had. De kleur is een beetje paars/rozig, iets donkerder dan huidskleur en dan vol gouden shimmer. Heel mooi. Feestelijk, maar toch mooi voor elke dag.

Als tegenhanger van goud heb ik een zilveren oogschaduw meegenomen. Toch heeft deze een bruine basis waardoor het geen standaard zilver is. Neigt een beetje naar brons.

319 – 366 – 306

Deze kleuren heb ik meer gekocht als aanvulling op mijn favoriete oogschaduws. Ik gebruik graag rood tinten, en dan heb ik toch ook wel meer kleuren nodig om mee te blenden, om mee te beginnen in de arcadeboog, om naar boven uit te blenden. Ook wilde ik een kleur tussen de donkerste bruin die ik heb en zwart. Zwart vind ik vaak te hard, maar wil ik mn crease toch donkerder dan wat ik nu kan maken zonder zwart.

300 – 285

Toch heb ik nu vooral basiskleuren gekocht. Die ik dagelijks kan gebruiken maar toch niet kleuren die saai zijn. Deze kleur bruin vind ik wel heel apart. het heeft veel geel erin en ik heb wel kleuren die hierbij passen waardoor ik deze wilde voor een mooie overloop.

De oudroze kleur is toch meer een kleur die je in het Naked 3 palette zou vinden en is toch een palette waar ik soms over heb getwijfeld om te kopen. Maar de kleuren die ik wilde waren toch niet in de juiste finish.

319 – 285 – 31 – 153
366 – 300 – 306

Ik blijf onder de indruk van het pigment. Ik weet nog wel hoe vaak ik in reviews heb gelezen dat een aantal oogschaduws uit een palette minder gepigmenteerd waren, maar dat dat niet gek was, omdat het matte oogschaduws waren. Ik heb een aantal matte oogschaduws van Inglot die nog gepigmenteerder zijn dan de metallic oogschaduws. Ze glijden over mn huid en ik kan ze heel ver ‘uitsmeren’ zonder dat de pigmentatie echt minder wordt.

 

Een oogschaduw van Inglot kost 8 euro. Er zit een winkel in Amsterdam en in Amersfoort. En sinds kort geloof ik ook een in Veenendaal (of all places). Verder zijn er nog 3 in store ‘winkels’ bij kappers, 2 in Den Haag en 1 in Zwolle. Maar je kan ook gewoon online kijken.

 

Comments

  1. Reply

    Wat een mooie kleuren allemaal !

  2. Reply

    Gotta love inglot ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published.