INGLOT x J. Lo. – 4x Eye Shadow – Pumpkin, Taupe, Copper & Crimson

Toen Inglot kwam met een nieuwe collectie was ik al enthousiast, maar toen het samen met Jennifer Lopez zou zijn, was ik helemaal superbenieuwd. Bronzers, highlighter, wat moest ik allemaal verwachten?

A post shared by Inglot Benelux (@inglotbenelux) on

Maar dat zakte met een rap tempo. Er kwam niets, nul, nada van promofoto’s. Alleen maar dezelfde foto met Jennifer en niets aan nieuws. Niets qua foto’s waar ik naar uit kon kijken. Geen informatie van wat voor producten er in de collectie zouden zitten. Ik raakte er zo geirriteerd van dat ik er gewoon niet meer aan wilde denken. Was een highlighter, bronzer en rode lipstick alles?

26 april was de launch en ik was toch nieuwschierig. Toen konden we eindelijk op de site kijken welke producten er nou eindelijk in de collectie zaten. Met als giga dilemma… In hoeverre komen de kleuren overeen met de werkelijkheid? Er zijn geen swatches, dus hopen dat de foto’s die je op de site ziet, ook echt kloppen. Ik heb op de gok 4 oogschaduws gekocht. Iets wat ik niet heel gemakkelijk deed. Oogschaduws zijn er in 3 finishes; matte, pearl, en double sparkle. In eerste instantie wilde ik voor matte oogschaduws gaan, maar een stemmetje zei dat ik voor finishes moest gaan die ik bijna niet heb. AKA double sparkle oogschaduws. Een aantal kleuren zijn vergelijkbaar in matte als in ds te krijgen. Misschien niet 100% hetzelfde, maar kleurverschil dat je alleen op swatches kan zien en niet in een look.

Ik heb het idee dat dat allemaal helemaal bewust gedaan was, in de hoop dat mensen masaal nieuwschierig zouden worden en alles zouden kopen. Maar ik vind het een grote fail van het PR team. Ik moest het even kwijt. Ik vind het een fijn merk, maar in eerste instantie wilde ik niets kopen en wachten op swatches. Ik heb nog geen swatches gezien online. Na de launch ook nog niet.

A post shared by Inglot Benelux (@inglotbenelux) on

A post shared by Inglot Benelux (@inglotbenelux) on

A post shared by Inglot Benelux (@inglotbenelux) on

A post shared by Inglot Benelux (@inglotbenelux) on

Wat ik van de collectie vind? Prachtig. Mag ik alle oogschaduws? Ik zag een insta stories van Jennifer met een 20 pan palette met alle oogschaduws. If only 😍😍

 

Ik vind de bedrukte paletten heel mooi, maar helaas niet handig ingedeeld. 2 of 3 oogschaduws en 1 bronzer/blush/higlighter. Nee, dankje.


Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik het logo erin gedrukt heel mooi vind. Toen ik de oogschaduws binnen kreeg was ik  een beetje telleurgesteld dat twee oogschaduws erg op elkaar leken. Ik zat nog te denken om er een terug te sturen (want dat kan nog in plastic) maar toen ik het open had gemaakt leken de klruren meer op wat ik gehoopt had. En de finishes waren toch anders.

Drie van de oogschaduws zijn double sparkle oogschaduws. De naam schrikt me een beetje af, maar gelukkig valt het heel erg mee. Je ziet veel meer glitter in de pan dan dat je op je oog ziet.

J319 Crimson

J329 Taupe

J337 Pumpkin

J339 Copper

Qua pigment zijn de oogschaduws wat ik gewend ben van Inglot. Ze voelen zacht aan, geven makkelijk en egaal kleur af. Ik vind het mooie kleuren en ze doen me denken aan kleuren in het UD Naked Heat palette.

Waarin ze verschillen met wat ik gewend ben is dat ze veel poederiger zijn wanneer ik er met een kwast in dip. Er komt meer poeder vrij. En dus ook potentieel fall out. Ik had het zelf niet met goed aftikken van mn kwast. En ik heb altijd maar een beetje poeder nodig voor een hele look.

Van boven naar beneden Crimson – Taupe – Pumpkin – Copper

Ik dacht in eerste instantie dat ik de Double Sparkle oogschaduws alleen als extra kleur op mn bewegend ooglid zou gebruiken vanwege de glitters, maar ik heb Taupe in mn arcadeboog en Crimson in mn outer V gebruikt. Ze lijken zo goed als matte. In mn binnenste ooghoek heb ik Pumpkin gebruikt en op mijn bewegend ooglid Copper. ik had niet verwacht dat ik een look zou kunnen maken met alle vier de oogschaduws, maar I like.

 

Een ander verschil met normale oogschaduws is dat deze geen €8 (ooit was het €7) maar €9. Dus ik was voor deze 4 €36 euro kwijt. Ik vind het zelf mooie kleuren die een mooie aanvulling zijn op wat ik al heb

Leave a Reply

Your email address will not be published.