Illamasqua LE Purple Reign Kit part 2 pigment, lashes, cream

Ik liet vorige week al een aantal (glitter) oogschaduws zien van Illamasqua, maar ik heb meer. In de Reign of Rock purple kit zaten andere producten. Niet alledaags en ik zou ze ook niet zo snel zelf kopen, maar ik vind het wel heel leuk om ze nu uit te proberen.


Iconic Cromes – Pigment paint – Audacious

ik hou ervan dat Illamasqua een brits bedrijf is en dat hun makeup gewoon in de EU geproduceerd wordt. Een aantal oogschaduws in Duitsland, sommige gewoon in de Uk en deze in Italie. De iconic chromes zijn een creamy product dat redelijk veel pigment bevat. Deze heeft hele mooie violet shimmer erin. De basis is donkerpaars met grijze ondertoon. Het is een hele koele kleur en brengt makkelijk aan. Je kan ervoor kiezen om het met je vingers aan te brengen, maar met een concealerkwastje gaat ook heel makkelijk. Ik vind het heel fijn aanbrengen. De randjes kan je makkelijk blenden. Ik heb eerst een donkerpaarse oogschaduw in mn crease aangebracht en dan de Iconic chrome op mn bewegende ooglid en het was heel makkelijk om deze te blenden. De verpakking bevat 5 gram en ik geloof dat dat genoeg is voor de rest van mn leven.

Nepwimpers – Doe

De lashes heten Doe (zoals een vrouwtjeshert) en zijn niet los te krijgen. Er zit een klein flesje met lijm bij waar je meer dan genoeg aan hebt, aan het dopje zit een staafje waarmee je gemakkelijk de rand van de wimpers kan voorzien van een beetje lijm. Wanneer je de lijm eropsmeert is het wit met een beetje een blauwe gloed en droogt doorzichtig op. Wat ik heel mooi vind is dat sommige plukjes langer zijn dan andere, ze een beetje in puntjes lopen en je twee of drie laagjes hebt. Ik moet echt leren om ze op te doen, want ik had wel een prinsessenlook met deze op mn wimpers.

Ik en nepwimpers is geen succes, maar deze zijn zo mooi. Ik probeerde ze met Oud en Nieuw op te doen, wat resulteerde dat ik onder de lijm zat, maar de wimpers niet in dezelfde richting wilde staan als mijn wimpers. Dat is -in mijn ogen- compleet de schuld omdat ik echt dramatisch ben met nepwimpers aanbrengen. Ik heb overigens toen de binnenste stukjes van de wimpers eraf geknipt, omdat ze veel groter waren dan mijn ogen.Pure Pigment in Android

Dit is dan weer zo’n product wat ik niet zelf zou kopen, maar wel onwijs leuk vind om te proberen. Ik weet niet zo goed hoe ik dit echt moet gebruiken, omdat het idee heb dat ik het niet egaal op mn kwastje krijg. Ik vind losse producten wat lastiger te gebruiken en ik vond deze een beetje poederig aanvoelen met swatchen, maar ik heb het nog niet op mn ogen geprobeerd.

De basis van de oogschaduw is grijs en daarin zitten allemaal glittertjes in. Van dichtbij zie je groen en paars, maar op mn swatch zie je eigenlijk alleen zilverkleurig. In het potje zit 1,3 gram. Het potje zit wel redelijk vol, maar als ik kijk dat het potje een beetje groter is dan een oogschaduw en er in een oogschaduw meer product zit (namelijk 2 gram), weet ik niet wat je beter kan kopen. Dit product wordt overigens in Duitsland geproduceerd.

Ik wil nog gaan kijken of ik niet een deel van de oogschaduw kan pressen, maar daarvoor heb ik eerst glycerine nodig, wat bijna nergens meer te krijgen is (kruidvat, trekpleister en etos hadden het alledrie niet). Dus dat moet ik even online bestellen.

Hier zie je een close up van de swatches. Helemaal links zie je een klein beetje van de Jewel Vinyl in Bowie, daarna nog een beetje van Obsidian oogschaduw en dan de Android pigment en tot slot de iconic chrome in Audacious.

Hier zie je van boven naar beneden.

New Iconic Chrome in Audacious
Pure Pigment in Android
Powder Eye Shadow in Obsidian
Jewel Vinyl in Bowie
Jewel Vinyl in Stardust

De hele kit kan je HIER online vinden. Ik vind Audacious zo mooi van kleur en ook zo makkelijk dekkend te krijgen.

Comments

  1. Reply

    […] kerst kreeg ik een heel mooi tasje vol met Illamasqua make up en het werd wel tijd dat ik het uit ging proberen. Deze look maakte ik eind januari. Verklaart […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.