Essence – Ho Ho Ho eyeshadow palette

Jo, spuit 11 hier. Ik heb dit palette denk ik al een maand. Ik was helemaal enthousiast na het zien van Femke’s swatches wilde ik dit palette echt hebben. Deze heb je vast bij allemaal andere blogs ook gezien. Omdat ik toch al foto’s gemaakt had, wilde ik het nog even laten zien, want ik heb geen idee of deze nog te krijgen is. Oeps.


1 – 2 – 3
4 – 5 – 6
7 – 8 – 9

1

2
3
4
2-5-8

6

7

8
9

 

De verpakking vind ik best leuk. Een kartonnen palette dat best stevig is en makkelijk mee te nemen is. De 9 oogschaduws passen er prima in. Geen verpakking teveel. Elke pan bevat 1 gram oogschaduw en ik vind de kleuren helemaal leuk. Essence heeft goed gekeken naar de trends en wat helemaal hot is. Ik denk dat ze een beetje hebben gekeken naar Huda beauty. Superleuk dat dit palette een gedrukte glitter heeft.

Volgens mij hebben de oogschaduws geen individuele namen. Niet dat dat nodig is. Ik vind het een mooie selectie warme tinten. Er zitten een paar mooie basis matte bruintinten in die je kan opleuken met een aantal shimmer oogschaduws in zowel rood als goud tinten.


1 – 2 – 3 – 4

5 – 6 – 7 – 8 – 9

Ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over de pigmentatie van deze oogschaduws. Ze komen wel een beetje in de buurt van de kwaliteit die ik gewend ben van Inglot. Naast goede pigmentatie ben ik ook erg te spreken over hoe egaal ze zijn. Geen vlekkerigheid, maar romig. Brengen makkelijk kleur over. Ik ben onder de indruk. Ook de glitter. Ik heb gewoon met mn vinger geswatched. Je voelt de glitters wel zitten, maar ze brachten makkelijk over op mn huid. Nou breng je niet zoveel glitter aan natuurlijk, maar ik was wel benieuwd hoe het zou lukken. Of het wel egaal zou zijn, of je lege plekjes zou krijgen. Niets, gewoon alle glitter van mn vinger op mn arm.

Ik heb er twee looks mee gemaakt. Ik heb eerst 2 aangebrachtin mn crease, dan met 6 mn outer v donkerder gemaakt. Ik heb een poging gedaan tot cut crease met concealer (niet heel duidelijk te zien) maar over de concealer heb ik 3 en 1 aangebracht. 3 bracht ik zowel in mn binnenste als aan het buitenste gedeelte van mn bewegend ooglid aan en dan 1 in het midden. Onder mn oog bracht ik een beetje 6 en een beetje 1 aan.

Mn tweede look lijkt heel erg hetzelfde, maar is net wat anders. Ik bracht 6 in mn outer v aan, blendde dit in mn crease met 9. Ik bracht 4 en 8 aan op mn bewegend ooglid en depte daar wat van 7 over met een plat concealer kwastje.

Door de vele bruine en cranberry kleuren lijken de looks veel op elkaar, maar ik heb echt andere oogschaduws proberen te gebruiken. Ik vind het een top palette voor 7,99.

Inmiddels heb ik het palette gedepot en in een z palette gedaan. Ik had een aantal losse kleuren die heel goed bij het palette passen en zo neemt het weer minder ruimte in. Als je het karton zo laat is het vrij stevig, maar het is ook vrij makkelijk los te scheuren en nadat ik de karton en lijmresten van de pans af krabte bleken de pans magnetisch te zijn. Dat was een aangename verrassing!

Leave a Reply

Your email address will not be published.