Freedom #ProArtist Palette – NYX Prismatic Eyeshow – Kiko Infinity Eyeshadow

Ik denk serieus dat ik deze foto’s nog in december heb gemaakt. Echt heel erg. Ik hoorde over het lege, magnetische palette van Freedom en ik wilde die gelijk graag hebben. Dat komt altijd van pas. Ik hou van Inglot, maar ik heb niet zoveel zin meer om 25 euro voor een leeg 20 pan palette te betalen. Of 18 voor een 10 pan palette. Ik vind ze mooi, maar toch niet zo mooi. Freedom is wat dat betreft een stuk meer budgetvriendelijk, want volgens mij betaalde ik 5,99 voor dit lege palette en dan heb ik geen vakjes. Ik kon natuurlijk niet alleen een leeg palette laten zien.

Ik wilde eigenlijk toch wel graag het modern renaissance palette van Anastacia, maar die is in Frankrijk en London helemaal uitverkocht. Als het goed is zit die wel in het vaste assortiment nu, maar daarnaast wist ik ook niet zo goed of ik de rode tinten vaak zou gebruiken. Ik besloot mezelf een beetje te testen eerst en een paar roze/rode/bordeauxrode tinten te kopen.

Als eerste dus het palette. Van de buitenkant mooi glanzend zwart. Ja er staat #ProArtist op, maar ik zat te denken dat daar misschien ook nog wel een sticker ofzo overheen kan. Er zit een mooie grote spiegel aan de binnenkant en de bodem is magnetisch. Enige puntje is dus dat je wel ook pans moet hebben die magnetisch zijn (hint, dat is deze van kiko dus niet. daar had ik niet op gelet bij het kopen).

Freedom heeft namelijk ook nog een assortiment aan oogschaduws die je in het palette kan doen. Je kan zelf je kleuren samenstellen en daarbij kan je kiezen tussen oogschaduws, blushes en ik dacht bronzers. De laatste twee hebben grotere pans. Ik heb bij de oogschaduws gekeken en gezien ik al een heel scala aan matte bruine oogschaduws heb, besloot ik alleen deze baksteenrode oogschaduw mee te nemen.

Freedom eyeshadow colour 09 – HD pro refills pro #proartist

De oogschaduw zit mooi verpakt. In een plastic doosje en dan nog eens in een kartonnen doosje. Heel fijn dat je gelijk kan zien of je de goede kleur hebt gepakt en dat je van de buitenkant niet het poeder kan beschadigen. De oogschaduw bevat 1,2 gram poeder en volgens mij is deze pan dezelfde grootte als bijvoorbeeld MAC oogschaduws.

Kiko clics system – infinity eyeshadow 243


Ik loop graag binnen bij Kiko, maar ik ga de laatste tijd niet vaak naar buiten met producten. Ik was er toevallig met de sale en kocht deze volgens mij voor 1,40. Ik ging eigenlijk op de kleur af. Pas toen ik thuiskwamn zag ik dat er [CLICS]system opstaat. En dat zie je dan ook aan de pan. Deze heeft nog een plastic randje en is niet magnetisch. Kiko heeft zelf een systeem met lege paletten, maar daar kan je dus alleen Kiko oogschaduws erin doen.

Hier is waar ik ongeduldig werd en probeerde de oogschaduw te depotten. Ik wilde dat zwarte randje eraf zodat deze in mn palette kon, want anders valt deze eruit. Daar ging het dus compleet mis, want ik beschadigde de pan en kreeg het er niet uit. De pan bevat 2 gram product en is wel echt een slag groter dan de pan van bv MAC of die van Freedom van hierboven.

NYX Hot Singles Eyeshadow HSS05 Wild Orchid & Prismatic Shadows SS13 Voodoo

Aan de Kalverstraat zit een NYX winkel en daar nam ik eens een kijkje. Ik wist helemaal niet dat zij ook duochrome oogschaduws hadden. Deze noemen ze Prismatic oogschaduws. Ik wilde van Make Up Geek heel graag Havoc, maar volgens mij verscheept MUG niet (meer) naar Nederland. Ik keek een beetje rond in het schap. Ik probeerde van alles uit en hield het uiteindelijk bij deze twee.

Wild Orchid is een matte oogschaduw. HYX noemt het dus een Hot Singles oogschaduw. Op de ene foto lijkt deze meer roze dan op de andere. Ik vond deze lastig om goed op de foto te krijgen, maar voor de kleur kan je het beste afgaan op de swatch op mn arm. Dat is het meeste kleurecht. Deze is een beetje kalkachtig, maar niet te erg. Heeft bijna geen fallout en brengt gelijkmatig aan. Dat is wel wat ik het liefste heb. De pan bevat 1,5 gram product, maar heeft wel dezelfde grootte als die van Freedom.

Voodoo (hoort iemand anders ook Nick Jonas?) is een Prismatic oogschaduw en is duochrome. Dat wil zeggen dat 1 poeder twee kleuren heeft. Ik blijf het heel bijzonder vinden om te zien. De basis is oranjebruin en daarin zitten groene deeltjes. Het groene zie je niet onder elke hoek, maar geeft daarom soms een knallend effect. Ik vind het op mn arm erg mooi, maar op mn oog zie je het niet zo heel goed. Het verschil met deze oogschaduw is dat deze heel boterig, een beetje vettig aanvoelt. Ik ben er nou niet over uit of ik dat fijn vind of niet. Het blend prima en brengt makkelijk aan. Er zijn nog meer prismatic oogschaduws, maar ik wilde eerst maar eentje proberen.

Volgens mij kost de Hot Singles oogschaduw 2,40 en betaalde ik voor de prismatic oogschaduw 6,20 ofzo. Ik snapte best dat de prismatic oogschaduws extra componenten hebben die duurder zijn, maar als ik online kijk dan kosten alle oogschuws 4 dollar dan wel. En online zie je ook echt niet dat ze duochrome zijn. Best wel slecht eigenlijk.

Hier zie je ze naast elkaar. Freedom 09 – NYX Wild Orchid – NYX Voodoo – Kiko 243.

De freedom en kiko oogschaduws zijn beide wat korreliger en hebben daarom wel wat fallout. Die van NYX hebben daar een stuk minder last van. Alle oogschaduws brengen gelijkmatig aan en dat is wel een pluspunt. Dat is toch niet iets waar ik altijd zeker van ben (en dat is toch iets waardoor ik na mn MAC Malificent quad geen MAC oogschduws meer wilde kopen).

Freedom heb ik gekocht bij speciale kruidvatfilialen. Nuja, ik weet eigenlijk niet of het meervoud is. Ik weet van 1 filiaal in Amsterdam (Nieuwendijk 160).Dit filiaal heeft grotere schappen, meer ruimte voor makeup. En drie extra merken; Bronx Colors Urban Make-up, I Heart Makeup en #ProArtist Freedom. NYX heb ik gekocht in hun filiaal aan de Kalverstraat in Amsterdam en Kiko kocht in hun filiaal aan de Nieuwendijk (231). Al hebben ze ook een filiaal op Amsterdam centraal. Voor als je een kwartiertje overstaptijd hebt.

Comments

 1. Reply

  Ik had een aantal jaren geleden een kliksyteem van het Spaanse make-up merk dat niet meer te koop is.

 2. Reply

  die duochrome is wel mooi zeg 😀

 3. Reply

  En? Hoe bevallen de rode tinten? Klaar voor het Renaissance Palette? ?

 4. Reply

  […] Van alle oogschaduws die ik heb, gebruik ik voornamelijk mijn inglot oogschaduws. Ik vind ze het fijnste in gebruik. Fijner dan Urban Decay en MAC. Ik had het Modern Renaissance palette van Anastacia Beverly Hills hoog op mn wishlist staan. Ik heb die geswatched in Amerika en ik vond de kleuren erg mooi, maar ik vond de samenstelling van de oogschaduws niet heel fijn. Heel creamy en de oogschaduws die ik van Inglot zo fijn vind zijn juist veel meer talk-achtig. Daarom heb ik dat palette niet gekocht en heb ik besloten dat ik mn eigen palette met Inglot oogschaduws wilde maken. Ik deed al een poging met oogschaduws van Kiko, NYX en Freedom. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.