Essence – Metal Shock Lipsticks 01 & 05

Laatst stond ik voor het nieuwe Essence schap. Sterker nog, de verkoopster was nog druk bezig de nieuwe producten erin te zetten. Ze had een heel boekwerk met hoe de bakjes in elkaar moesten om in de displays te passen en dan welk kaartje waarin moest. Heel karwij nog voor zij met pauze kon. Wat mn oog trok waren de Metal Shock lipsticks. Ik had er nog nooit iemand iets over zien schrijven. Geen idee of ze nieuw zijn want op het display staat dat er [maar 1 kleur nieuw is]. Ik heb [alle testers geswatched] en besloot deze twee mee te nemen. Al denk ik dat ik nog wel eens terug ga voor een andere kleur.

Om eerlijk te zijn voelt het een stapje terug voor Essence qua verpakking. Ik vind de matte zwarte hulzen die de gewone lijn had veel mooier. Al heb ik nu niet het idee dat het om een nieuwe trend gaat. Metallic lipsticks zijn vooral vloeibaar nu helemaal hot en ik vond het heel tof dat Essence daar in ‘gewone’ vorm gewoon in meedoet. Je betaalt wel een haartje meer voor deze metallic lipsticks dan voor de normale lijn. Deze kosten 2,99 tegenover 2,29? Ik weet het niet meer precies.

Je ziet dan niet aan de hulzen welke kleur ze hebben. De gewone lijn heeft een gekleurde ring in de kleur van de lipstick, maar deze hebben een sticker onderop.Geen leuke naam, maar alleen een nummer. Ook prima. Met deze hulzen heb ik alleen wel het idee dat ik een compleet ander merk voor me heb. Ik krijg een beetje een jaren 90 vibe. Ben ik de enige?


 

Maar het gaat natuurlijk om de lipsticks zelf. De substantie is romig, brengt makkelijk aan en verdeelt gelijkmatig. Er komt veel pigment vanaf. Je hoeft de lipstick maar 1x aan te brengen voor maximale dekking. Erg fijn. Het hoopt niet op op je lippen en gaat niet in de lijntjes zitten. Het enige wat wennen is, is dat het aparte kleuren zijn. Ik vind de kleuren heel gaaf en heel apart. Maar ze zijn niet perse flatteus. Ik heb niet het idee dat ze echt mooi staan bij mn huidskleur. Ze zijn beide een beetje grauw. Nou ben ik iemand die daar heel fijn schijt aan heeft, want met full face makeup heb je daar toch geen last van. Mijn full face foto’s zijn alleen zonder makeup. Nuja op de lipsticks na dan. Ik vind ze beide heel gaaf, maar ik denk dat ik de donkerroze toch vaker zal dragen. Je voelt de lipsticks niet zo zitten. Als je met je lippen over elkaar wrijft voelt het wel een beetje anders dan een normale lipstick. Ook heb ik het idee dat ze sneller slijten. Maar de lipsticks blenden zelf ook supermakkelijk. Ik heb er geen foto van maar ombre lips maken met deze lipsticks gaat supermakkelijk. Je kan ze ook makkelijk met elkaar mixen tot een andere kleur. Toch eens meer kleuren aanschaffen denk ik.

Comments

  1. Reply

    Twee hele aparte kleuren. Zelf zou ik ze niet dragen, al vind ik ze er wel super mooi uitzien!

  2. Reply

    Ik moet echt eens naar deze gaan kijken!

  3. Reply

    Zeker leuk van Essence, je hebt een prachtige volle mond voor lipstick. Met mijn smalle lippen is het zo verdwenen 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.