Essence Xmas Factory Eye Shadow Palette – 01 North Pole Express Delivery

Ik kijk altijd uit naar kerstcollectie. Merken doen dan altijd wel hun best om mooie producten te maken, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nou tof en echt je geld waard en wat kan je maar beter gewoon laten liggen? Ik weet het niet, maar de kerstcollectie van Essence vond ik er wel goed uitzien. Volgens mij was dit palette maar 4 euro en wilde het toch graag uitproberen.

Toen ik promofoto’s zag van het palette moest ik eerst even denken aan Marc Jacobs. Maar als ik nu naar foto’s kijk zie ik toch wel duidelijk verschillen. Ik vind het palette echt leuk vormgegeven. Een aparte, speelse vorm. Het is gemaakt van wit stevig plastic. Voelt totaal niet goedkoop aan. Het palette gaat makkelijk open en sluit ook goed. Ook leuk dat er een spiegel in zit en het palette voelt erdoor niet heel zwaar.

Ik vind de opdruk op de bovenkant erg leuk. Donkergroene letters met daaromheen dwarrelend sneeuw. Enige waardoor ik het palette goedkoop vind aanvoelen is de sticker op de achterkant. Bij merken als MAC heb ik daar minder last van. Misschien komt het door de grootte van de sticker ik weet het niet. Wat ik wel misleidend vind is dat er ’01 north pole express delivery’ op de achterkant staat. Alsof er nog een tweede palette zou zijn.

Het leukste van het palette vind ik natuurlijk de oogschaduws. Ik vind het leuk dat ze een mooi patroontje hebben. Elk heeft een ander druppelpatroon. Erg feestelijk. 5 Shimmery gebakken oogschaduws. Ik vind het een leuke combi tussen naturel en feestelijk.

Het pigment? Dat is volgens mij wel best in orde. Ik heb baked eyeshadows gezien waar meer pigment vanafkomt, maar daar betaal je dan ook een stuk meer voor. Voor 4 euro krijg je 5 gebakken oogschaduw. Ik zeg goede deal. Vooral de donkere kleuren zijn beter gepigmenteerd. Maar ze voelen fluweelzacht aan en brengen makkelijk aan.

1 donkerbruin – 2 toffee – 3 zilver – 4 donkergroen – 5 goud

(ze hebben geen namen in het palette, maar die heb ik ze even zelf gegeven)

Met het maken van de ooglook was ik verrast. Ik begon met de naturel oogkleuren.De donkerbruine kleur in het buitenste deel van mn crease, de toffeekleur op het binnenste deel van mn crease maar ook onder mijn oog en de zilvere kleur als highlighter bij mn traanbuis. Die vind ik daarvoor eigenlijk te donker en niet shimmery genoeg. Je ziet nauwelijks dat je er iets hebt aangebracht, maar het is wel anders dan mn huidskleur.

Ik besloot over de donkerbruine kleur de groene kleur omhoog te blenden. Dat ging een heel stuk makkelijker dan ik had verwacht. De kleur is mooi donker en brengt egaal aan. Go Essence. Enige punt is dat je niet te lang moet blenden want dan zie je de verschillende kleuren echt niet meer. De gouden kleur wilde ik op mn bewegende ooglid, maar die heb ik wel een keer of 4 moeten aanbrengen voor die een beetje goed te zien is. Misschien moet ik proberen die nat aan te brengen.

Iets wat een beetje faalde; ik zet de laatste tijd met zwart poeder een eyeliner. Ik merk dat ik niet goed tegen liquid eyeliner kan. Dan zwelt het gedeelte van mijn oog bij mn wimperrand een beetje op en dat prikt dan heel erg met remover (ook al heb ik milde removers voor gevoelige ogen). Sinds ik gewoon poeder gebruik heb ik dat niet meer. Mn looks zijn zachter en ik vind het wel een mooi effect.. maar dat werkt dus niet echt bij shimmery oogschaduws.


Ik vind het een leuk palette voor 4 euro. Ik denk dat dit wel zo’n palette is die ik mee zou nemen op reis. Een must voor kerst? Weet ik niet. Het zijn geen bijzondere kleuren, maar ik vind het wel erg leuk voor erbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.