Nabla – Part 1 – Feather Collection

Een palette wat al een hele tijd op mijn verlanglijstje staat is de Feather Collectie van Nabla. Ik wilde het merk graag uitproberen, maar ik vond het een beetje prijzig. Ik geloof dat deze collectie afgelopen september uitkwam en dit was de herfst collectie van Nabla.Artemisia – Capsize – Poetry
Verve – Cherie Shaped
Alchemy – Eternity (in een volgende post)

Laatst zat ik te neuzen op Boozyshop en toen zag ik deze collectie in de sale. Nabla heeft een aantal verschillende prijzen. Een deel van de oogschaduws kost 6,50, sommige kosten 7,90 en anderen (vooral de speciale oogschaduws) kosten 9,90. De oogschaduws uit de Feather collectie kostte normaal allemaal 7,90. En nu waren de oogschaduws voor 5,49 te krijgen. Hmm… dat wilde ik wel. Nabla’s eigen “z palette” was ook in de sale. Die moest ook in mn mandje.
Nabla heeft eenzelfde soort systeem als Inglot. Je kan het palette en de oogschaduws los kopen, dus bij iedere review die ik las over het palette zaten de oogschaduws ook allemaal op een andere plaats. Wat prima kan met losse oogschaduws. En dat vind ik ook wel de kracht tegenwoordig in makeup. Ik wil niet een heel palette kopen als ik 2 oogschaduws mooi vind. Als ik die ene oogschaduw los kan kopen, blijf ik ook makkelijker bij een merk. Dat ik kan kopen wat ik mooi vind en wat me niet aanspreekt, gewoon kan laten liggen. Dat ik zelf mn paletten kan samenstellen en ook veranderen.  Zo kan ik meegaan met trends zonder compleet nieuwe paletten te hoeven aanschaffen, maar door een paar oogschaduws erbij te kopen en andere oogschaduws van volgorde te veranderen.

De oogschaduws zitten in een mooi envelopje met prachtig design. Creamy wit met goudkleurige veren. Supermooi. Nuja ik zeg wel oogschaduws, maar op de verpakking staat pressed pigments. Daarmee wordt volgens mij bedoelt dat ze gepigmenteerder zijn dan gewone oogschaduws. In de envelop zitten de oogschaduws nog beschermd in een plastic huls. Ik zeg kudo’s. Ergens zonde natuurlijk dat je dat gelijk weer weggooit, maar wel hygienisch, want zo heeft niemand bij het verpakken er met hen vingers aan kunnen zitten, zit er geen stof op of op andere manier vies kunnen worden. Andere kant, stel dat de oogschaduw zou breken kan je het makkelijk welf repressen omdat het poeder bij elkaar zit en zit niet je hele bestelling onder.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NABLA Cosmetics (@nablacosmetics) op

Ik wilde Nabla graag uitproberen maar 7,90*12 plus palette van 11,50 komt uit op 106,30 vond ik een beetje veel om zomaar aan te schaffen. Ik vond de kleuren wel mooi, maar de prijs niet zo mooi. Bij het zien van swatches zat ik ook te denken dat er een aantal kleuren zijn die ik waarschijnlijk niet ga gebruiken. Wit, een lichte nudetinten heb ik van bijvoorbeeld inglot en gebruik ik weinig. Of eigenlijk nooit. Zelfde met grijs en zwart. Dus dat scheelde me al 5 van de 12 tinten. Verder bevatte de collectie nog 2 tinten die ik al wel heb van Inglot. Ik bleef over met 5 kleuren die ik prachtig vind. Ergens vind ik alle kleuren bij elkaar onwijs mooi. Het is een palette dat goed bij elkaar past qua kleuren. Mooi afgestemd en alles compleet matte.


Verve – Artemisia


Capsize – Cherie Shape – Poetry

En toen had ik ze mooi in een palette bij elkaar en swatchte ik ze… niet nadenkend dat de kleuren nu een beetje door elkaar zaten. Ik maakte namelijk foto’s en heb ze daarna nog verschoven en swatchte ze zoals op de eerste foto.

 

Artemisia – Capsize – Poetry – Verve – Cherie Shaped

Ik ben best wel onder de indruk van dat pigment. Ze voelen zo zacht aan. Alsof ik wolkjes aanraak. Fluweelzacht. Ik denk dat dat ook komt omdat ze fijngemalen zijn. Ik heb wel het idee dat ze op de huid donderder zijn dan in de pans.


Hier Capsize en Cherie Shaped in de crease en Alchemy nat op mn ooglid aangebracht. Pegasus rondom mn traanbuis.

Hier waren mn ogen nog een beetje verkleurd van Urban Decay. Ik zou anders echt geen roze op mn wenkbrauwbot hebben aangebracht. Verve en Artemesia in de crease, cherie shaped in de outer v en Eternity (donkerblauw) en daarover Alchemy (als glittertopper) op mn ooglid.
Ja ik ben goed te spreken over Nabla. Sterker nog ik denk dat ik nog wel vaker producten van Nabla ga kopen. Ik vind het een fijne toevoeging aan mn stash/

Leave a Reply

Your email address will not be published.