My Datinglife – 1 jaar single

Volgende week is koningsdag en dat betekent dat ik volgende week een jaar single ben. Het meest bevrijdende jaar van heel mn leven. Ik heb zoveel frustraties los kunnen laten dat het voelde dat ik voor het eerst echt echt mezelf kon zijn, wat ergens ook weer weer heel sneu is om pas op je 27e te kunnen zeggen. Maar met single zijn komt ook weer het daten. Man, wat een aparte concept is daten. En misschien helemaal wel het online daten. En het is niet dat ik wanhopig op zoek ben naar een man, maar ik mis wel het leuke dingen doen met iemand. Ik voel me bij vrienden toch al wel snel het vijfde wiel aan de wagen. Ik wil gewoon lekker zelf op pad, maar dat doe je toch niet zo snel alleen.

Afgelopen november had ik met een vriendin een filmavondje met romantische films en toen begon het te knagen. Nadat zij naar huis was heb ik in een opwelling me ingeschreven bij pepper. Waarom daar? Ik dacht dat het iets meer voor mensen van mijn leeftijd zou zijn. (Ik had bewust niet voor tinder gekozen op 1 avondje sex, maar misschien is dat gewoon een naar vooroordeel dat ik nog maar even in stand houd voor mezelf. Of misschien zit ik gewoon niet te wachten om vrienden of mn ex daar tegen te komen ofzo.)

Ja, en dan komt het. Foto’s kijken en bedenken of hij bij je zou passen. Ja, waar let je op? Ik had bij het aanmelden al besloten dat mn eisenlijstje deur uit moest. Mja waar keur je dan iemand op af? Ik wilde niet teveel op uiterlijk afgaan, maar ja, ik moet er wel naast wakker willen worden. Dat bleek toch wel een goed punt te zijn. Na een paar dates kwam ik er toch wel achter dat ik onbewust toch een beetje afknapte op korte mannen waarmee minstens de helft van de mannen in de app afvielen. Eehh oeps ?. Ook een groot deel woont aan de andere kant van het land en ik ga er toch niet van uit dat hij hierheen wilt verhuizen, want ik wil niet meer heel ver weg verhuizen.

Groot punt bleek het plannen van een date. Al vrij snel wisselde ik nummers uit en whatsappen gaat ook leuk maar als puntje bij paaltje komt gaat het toch om ontmoeten, en dat blijkt maar heel eng. Ik was zenuwachtig voor mn eerste date, maar ik zag er niet tegenop. Sommigen dus wel en toen het besef kwam dat ze me dan in het echt zouden gaan zien, duurde het nog wel eens drie weken voor we een afspraak gemaakt hadden. Datum, tijd en lokatie waren soms verrektes lastig. Mja, ik heb nu pas door dat dat het eerste teken is van mannen die geen idee hebben wat ze willen. Wat gepaard gaat met op het laatste moment afzeggen. Soms pas 3 uur van te voren. Niet chill, maar het had erger gekund. Ik had ook al in het restaurant bij hem in de buurt kunnen zitten. Meestal denk ik dan ‘had me dan niet gevraagd of ik ergens iets wilde gaan drinken!’.

Oh en de excuzen. ‘Wegens persoonlijke omstandigheden’ heb ik het meeste gehoord. Wait whut? Hoe vaag kan je wezen? Nuja beter kom ik er nu achter dat je geen ballen hebt dan na 5 dates. Of de ‘ik mis mn ex nog’. Ehh ja, waarom zit je dan na 3 maanden alweer op een datingsite? En waarom bedenk je dat pas na een maand appen? Op een gegeven moment werd ik wel dusdanig moe dat het zo langzaam ging dat ik maar met meerdere tegelijk appte. En toen had ik 4 dates in 1 week en werden er 3 afgezegd. ? That’s datinglife. Zo kon er een ook echt geen agenda bijhouden. Wel allemaal leuke dingen plannen met vrienden. Stelde hij een datum voor en dan bleek hij later in ene niet te kunnen. Had hij er vrolijk iets overheen geplanned. Errhhhgg? 1x kan misschien een keer voorkomen. Maar een tweede keer.. I don’t think so buddy.

Aan sommige dingen heb ik echt een hekel gekregen. Sommigen laten een paar dagen voor de date niets meer horen (zodat ik twijfel of de date nog wel door zou gaan) en zijn dan in ene heel clingy na de date. Dat wanneer ik niet a la minuut antwoord omdat ik bij vrienden ben “we duidelijk geen match zijn”. Gast, serieus? ? Rot lekker op dan. Of de zin ‘wat zoek je in een jongen?’. Ehh jongen? In je profiel staat dat je 29 bent. Heb je nog geen haar op je ballen dan? Oh en de volgende die zegt ‘je triggert me’ blokkeer ik direct. Dat is nog iets waar mijn pannekoekalarm van af gaat. Wat gelukkig wel meeviel is de dickpics. Maar schijnbaar sturen ze die tijdens de lunch? Nou was het niet dat ik spontaan geen zin meer had in eten, maar het was allemaal wel heel toevallig.

En dan het zoenen. Iets wat voor mij bij daten hoort, maar helemaal afhangt hoe gemakkelijk ik me voel. En na wat dates blijkt maar weer dat zoenen wel degelijk een kunst is. Dat je na de zoen spontaan snapt waarom ze nog single waren ?. Je hebt van die mannen die hun ogen dichtdoen en hun eigen routine hebben waarin ik eigenlijk niet uitmaak of ook maar iets op in te brengen heb. Bij de een had ik gelijk een tong totaan mn huig in mn mond waar helemaal niets mee gebeurde, had ik handen overal en maakte rare geluiden. Een ander hield me in de houtgreep, duwde zich tegen me aan en maakte nare geluiden (ik zweer dat hij zou zijn gekomen als hij nog een paar minuten langer had). Bij nog een ander had ik verwacht dat hij me na 100 vragen over mn sexleven op een ongelukkig moment vol op mn bek zou pakken, maar ik had de mazzel dat 3 gin tonic echt teveel voor hem was en ik er met een halve knuffel vanaf kwam. Maar er zitten er hier en daar ook mannen tussen waarbij ik de hele middag op de bank zit, zoenend op zn schoot, twijfelend of ik na een eerste of tweede ontmoeting al bij hem in bed wil duiken. Maar dan is weerstand bieden zinloos want dan blijkt hij een manier te hebben om mn kleren uit te krijgen zonder dat ik dat echt doorheb. Maar ertussenin blijkt niets te zitten. ?

Sommige dingen vind ik nogsteeds echt raar. Whatsappen blijkt toch echt wel een dingetje te zijn. Sommigen kunnen echt geen gesprek houden en ik vind het reteirritant. Bij sommigen blijkt maar weer dat ik steeds hoi moet zeggen en vragen moet stellen en na een paar dagen krijg je ‘ja jij toont geen interesse dus het werkt voor mij niet’. Sorry? Heh? Doei! Ja zelf moeite doen is ook erg moeilijk. Al zitten er zo van die figuren waarmee je eerst een leuk gesprek hebt, en zodra je nummers uitwisselt in ene superpushy worden. Dat ze NU willen ontmoeten en dat heel vaak blijven vragen.  Ja, ik ben spontaan vergeten of ik je leuk vind. Ik geloof niet meer. Al heb ik er wel een beledigd door hem op whatsapp te vertellen dat hij niet kon zoenen. We waren een tweede date aan het afspreken en ik geloof dat ik toen spontaan te veeleisend was. Nooit meer iets van gehoord, maar wel foto’s liken op instagram. Hmm. Dat was helemaal niet awkward toen ik van een nieuwe date bloemen kreeg op werk. Iets wat voor mij wel een nieuw hoogtepunt was. Bloemen krijgen op werk. Ik had schijnbaar indruk gemaakt na 1 date en uit mn facebookprofiel kon hij mn werk halen. Dus ik werd onwijs verrast op werk. Wel heel leuk, want daarmee was hij nu al romantischer dan mn ex in 8 jaar.

Na 5 maanden daten heb ik nu 10 dates gehad, waarvan maar 2 tweede dates, ben ik 7 keer afgezegd, en heb ik voor het eerst een roos gekregen van een man en voor het eerst een boeket gekregen. Ik moet zeggen, ik ben wel even klaar met daten. Ik had niet gedacht dat daten makkelijk zou zijn, maar dit was toch niet wat ik verwacht had. Ik dacht dat het na een eerste date niets zou worden en dat klopte wel redelijk. Ik had alleen niet verwacht dat afspreken van een date zo moeilijk zou zijn. Op mijn zoektocht naar een leuke man ben ik vooral pannenkoeken tegengekomen. Tijd om te stoppen met zoeken denk ik. Single zijn is ook wel leuk.

Comments

  1. Reply

    omg XD ik ben zo blij dat ik nog steeds samen ben met mijn man :’) zou er geen geduld voor hebben al dat gedoe.. vind wel dat je het stuk super geschreven hebt! ben benieuwd hoe het verder zal gaan en of je iemand tegen komt die goed bij je past 🙂 my fingers are crossed!

  2. Reply

    Wat een heerlijk verhaal Lin, wat heb je het super geschreven. Date ervaring heb ik niet op deze manier, kan me zo goed voorstellen dat je het zat bent geworden.
    Ben blij met m’n lief na 8 jaar, geen moeilijk gedoe en me fijn en mezelf kunnen zijn.
    Dat je maar onverwachts iemand tegen mag komen die je héél gelukkig maakt! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.