Lush – Lemony Flutter

Ik voel me een beetje een spuit elf dat ik nu pas iets schrijf over dit product, maar als je het meerdere keren gekocht hebt moet het wel goed zijn toch? Ik besloot er toch over te schrijven omdat ik het op meerdere manieren gebruik en omdat ik toch niet meer zonder kan/wil.

Ik zal eens beginnen met een shockende bekentenis. Ik hou niet van Lush. Ik krijg direct hoofdpijn van al die chemische luchtjes als ik de winkel binnenloop en ik kan de winkels ook al vanaf 100m ofzo ruiken. Ik loop er graag met een grote boog omheen, behalve wanneer ik dus Lemony Flutter ga kopen. Dit is zo’n product wat ik wilde proberen omdat ik er zoveel over hoorde op andere blogs, anders had ik het dus nooit ontdekt.

Het is een klein zwart potje met creme. Het bevat 50 gram product en een hele hoop aan verschillende olien en waxen waardoor het de huid voedt. In eerste instantie is het bedoeld is als nagelriemcreme, maar het is eigenlijk gewoon een intens voedende creme voor droge plekjes. Nuja, ik heb wel het idee dat het veel vaster is dan een gewone creme. Het smelt op de huid nog een beetje.

 

Wanneer je Lemony Flutter koopt staat er op de achterkant een sticker met wie het gemaakt heeft en tot wanneer het houdbaar is. Dat is meestal ongeveer een jaar.

Gemaakt voor je nagelriemen, maar zo multifunctioneel dat je nooit meer zonder kunt. Smeer deze rijde, voedende balsem op alle plekjes van je lichaam die echt droog zijn. Knieen, ellebogen, hielen, ze zijn je eeuwig dankbaar.

Ik heb een tijdje gehad dat ik heel veel olie en handcreme gebruikte en toch het idee had dat mn huid rondom mn nagels (niet alleen mn nagelriemen) heel droog was. Niet zo heel gek als je keek naar hoeveel nailart ik maakte. Veel nagellak en veel remover doet de huid niet goed. Ik besloot vorig jaar Lemony Flutter toch eens te proberen. In het begin kon ik maar niet aan de geur wennen. Ik vind de geur veel te sterk en ik vraag me af of het echt natuurlijk is. Ik vind het niet fijn dat mn handen later die dag nogsteeds naar citroen ruiken, maar na een jaar gebruiken erger ik me er niet zoveel meer aan, maar dat duurde wel een tijdje.

Achterop staat een ingredientenlijst en dat is toch best een lijst. Verse citroeninfusie, shea boter, bijenwas, lanolin, soya olie, avocado olie, koudgeperste vlaszaadolie, mangoboter, extra virgin kokosolie, castorolie, parfum, koudgeperste tarwekiemolie, citroen essentiele olie, lavendel essentiele olie, tagetes essentiele olie, blauwe kamille essentiele olie, tri-ethanolamine, stearinezuur, ceatearyl alcohol, gardenia extract, citral, geraniol, citronellol, limonene, linalool, methylparabeen en propylparabeen.

Zoals je ziet is het niet vrij van parabenen. Als je er allergisch voor bent moet je het dus niet gebruiken, maar het staat wel helemaal aan het einde van de lijst, dus ik weet niet hoeveel er echt van in zit.

Je hebt echt maar een beetje nodig. De balsem smelt nog een beetje door je lichaamswarmte en wordt dan een stuk smeerbaarder. Ik vind het fijn om mn nagelriemen ruim in te smeren met Lemony Flutter. Het liefste haal ik eerst mijn nagellak eraf, want dan trekt de balsem ook nog in mn nagels en daar worden ze naar mijn idee wel sterker van. Het duurt wel een paar minuten voor het een beetje is ingetrokken, maar dat duurt niet al te lang. Ik masseer het graag in. Het voelt niet alleen fijn, maar dan komt op alle plekjes rondom mn nagels.

Ik heb zowaar een potje in 1 jaar op kunnen maken. Maar dat is niet omdat ik het alleen voor mn nagelriemen heb gebruikt. Naast de knieen, ellebogen en hielen die lush aanbeveelt gebruik ik het ook nog onder mn ogen en op mn voeten.

Ik heb de balsem toegevoegd aan mn dagelijkse skincare routine. De huid onder mijn ogen is heel droog en ik kan soms wel 4x mijn gezicht insmeren in de ochtend en dan nog een trekkerig gevoel houden. Ik breng nu 1x dagcreme aan en dan breng ik een klein beetje lemony flutter onder mn ogen aan en heb ik geen trekkerig gevoel meer. En dan doe ik hetzelfde in de avond (maar dan met nachtcreme).

Ik gebruik de lemony flutter ook graag op mn voeten wanneer ik met mn eeltverwijderaar aan de slag ben geweest. Dan is er toch een beschermend laagje van je voeten af en hebben ze een beetje extra nodig.

Een potje Lemony Flutter is te koop voor €10,60 als ik het goed heb onthouden.

Comments

  1. Reply

    Ik moet dat ook nog eens een keertje scoren!

  2. Reply

    Ik wil deze ook een keer kopen, hoor er alleen maar goede verhalen over

Leave a Reply

Your email address will not be published.