Nailart – Ain’t My Last Dance

Het maken van gradients blijft in mijn ogen iets wel een skill die je makkelijk kan verliezen wanneer je het niet regelmatig oefent. Omdat ik het al een tijdje niet echt meer gedaan had, kostte het ook een stuk meer moeite dan voorheen. Ik ben toch bepaalde handigheid verloren en kostte me ook een stuk meer tijd dan ik dacht, maar ik was wel vergeten hoe leuk ik het vind om te maken.De lakken die ik gebruikte voor de gradient zijn allemaal van Kiko. Nummer 288 is de roze lak, 330 lila en 295 de blauwe lak.

Ik begin een gradient altijd met een van de lichtste kleuren die ik voor de gradient heb gekozen. Daarmee lak ik mijn nagels. Hoeft niet altijd 100% dekkend, maar wel voor het grootste gedeelte. In dit geval de lila kleur. Ik bracht er 2 laagjes van aan en liet deze goed drogen.

Daarna bracht ik liquid latex aan rond mijn nagelriemen. Ik vind dit echt een briljante uitvinding. Je brengt vloeibare latex aan op je huid waar je wilt dat geen nagellak komt, en laat dit goed drogen. Soms breng ik 2 laagjes ervan aan als ik meer zekerheid wil dat het makkelijk weg te halen is.

Ik gebruik eigenlijk altijd gewoon sponsjes waarmee je ook afwast, maar een die je niet nat is geweest. Dan haal ik het “schuur” gedeelte ervanaf en knip ik het in strookjes die net zo breed zijn als mijn nagels. Misschien een haartje breder, maar niet veel. Dan smeer ik de nagellak op het sponsje in de volgorde die ik wil. Meestal breng ik het aan op volgorde van licht naar donker, anders wil het nog wel eens dat er donkere lak op je kwastje van de lichtere lak achterblijven en gaat het mengen en dat wil je niet.

Het geheim zit hem denk ik in het maken van meerdere laagjes. Ik maak de gradient 3x meestal en laat het tussendoor een beetje drogen. Dan loopt het volgens mij het mooiste over.

Comments

  1. Reply

    looooooove it 😀

  2. Reply

    Wat een mooie nail art

  3. Reply

    Mooi hoor! Kan me voorstellen dat het meer werk kost als je het een tijdje niet hebt gedaan..

Leave a Reply

Your email address will not be published.