#31DC2018 – 20 Watermarble – Positive and Negative

Yay, eindelijk tijd voor mn watermarble nailart. Stiekem vind ik het een van de leukste thema’s. Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik deze techniek onder de knie wilde krijgen en ik heb zoveel nagellak gebruikt (verspilt?) en talloze knoeiboelen later lukte het. En het gaat ook steeds makkelijker.

Mijn nailart uit eerdere jaren. Je kan op de plaatjes klikken voor een grotere foto.

2012 – 2013 – 2014

2015 – 2016 – 2017

Ik zit me nu te bedenken dat mijn watermarble handleidingen vol tips op mn vorige server stonden en dus niet meer te vinden zijn op mn site. Eens uitgraven, want door maar gewoon uit te proberen heb ik zo veel geleerd.

Korte samenvatting van wat voor mij werkt:

Ik gebruik demi water (wat je dus eigenlijk altijd voor strijken gebruikt). Het komt in handige literflessen, waardoor het al op kamertemperatuur is wanneer je het wilt gebruiken en er zitten geen mineralen in.

Ik heb een plastic beker die ik hergebruik. Het is geen weggooibeker, maar een van dik plastic.

Ik heb een speciale naaldachtige tool om lijntjes te trekken, maar een naald zou ook werken.

Ik gebruik nagellakken van 1 merk. Dan heb je dezelfde soort pigment en lak waardoor ze beter met elkaar werken. Mijn favoriet is kiko. Maar niet alle nagellak werkt goed. Ik gebruik meestal creamy lakken, en soms metallic lakken. Ik probeer meestal shimmers of glitters te vermijden, omdat die te groot zijn voor die fijne lijntjes. Meestal is het 1 lak die niet goed wilt spreiden, en die haal ik er dan uit.

Met het tekenen van het patroon is het belangrijk dat je de lak maar heeeel licht aanraakt.

Voor deze watermarble gebruikte ik 6 lakken van kiko; 279, 359, 503, 295, 344, 389.

Leave a Reply

Your email address will not be published.