How To – Paaseieren/Easter Eggs

I shared a couple of Easter Eggs I’ve made on Instagram and I’ve gotten some questions about them. So I thought I’d share a bit about how I make them and show some pictures of eggs I made in the past.

Ik liet op Instagram wat eieren zien die ik heb gemaakt en daar heb ik een hoop lieve reacties op gehad en ook de nodige vragen, dus ik dacht dat ik er wat meer over zou vertellen.

So first up: the eggs. The colour of the eggs doesn’t matter, but I generally have white eggs. The thing is, you have to blow them out. You punch a small hole in the top and bottom, and blow. So whenever you make an omelette or a cake, you blow the eggs out. It takes a bit more time and you can’t really seperate the white from the yolk. I’d clean the eggs with soap and water before you blow on them.

Om te beginnen met de eieren zelf. De kleur van de eieren maakt niet uit, maar ik heb eigenlijk altijd wel witte eieren. Om ze te versieren moet je ze uitblazen. Je maakt een klein gaatje boven en onderop en dan moet je er hard op blazen. Duurt wat langer, maar als je het doet iedere keer als je een omelet maakt of een cake, heb je er al snel een doosje vol. Ik zou wel eerst nog het ei schoonmaken met wat water en zeep voor je erop blaast.

Daarna is het eigenlijk gewoon 1 grote nailart. Dus ik maak een gradient zoals ik het ongeveer ook op mn nagels zou doen. Om het ei makkelijker vast te maken gebruik ik ijzerdraad met een rubberen laagje eromheen. Ik geloof dat dit soort van het tuincentrum komt omdat je er planten mee kan opbinden. Door er lusjes aan te draaien kan ik het op een glas laten rusten.

Nu hoef ik geen vloeibare latex gebruiken om mn huid te beschermen, en een gradient maken gaat ook een haartje moeilijker. Ik gebruik een groter sponsje, maar nogsteeds niet een die op het hele ei past. Vanwege de ronding van het ei is het met een groter sponsje eigenlijk niet handig om de gradient te maken. Je wilt dat de kleuren horizontaal hetzelfde zijn en dat lukt met niet met een groter sponsje. Dus ik kies ervoor om de gradient in 2 keer te doen. Eerst de boven en onderkant en wanneer dat droog is, pas het midden. Dus ik kies mn kleuren wel al allemaal tegelijk, maar wacht tussendoor. Ik zou dit wel met een raam open doen, want de lucht die eraf komt is wel flink.

Na de gradient af is doe ik er graag een glittertopcoat overheen. Deels om de textuur van het sponsje uit te vlakken, en deels omdat glitter. Is ook gewoon een mooie toevoeging. Maar een doorzichtige nagellak kan ook. Als je aan de slag wilt met acrylverf zou ik er een matte topcoat overheen doen, want dan pakt de verf beter (is op je nagels ook zo).

I treat it like it’s a big nailart. To make it easier to handle I use iron wire with a rubber coat. I think it’s from the garden centre, because it’s used to bind up plants. But by tieing in loops I can rest it on a glass or something likt that. Or hang it on a hook.

I don’t need liquid latex to protect my skin, but I can still make gradients. Only thing is that I do that in 2 steps now. The upper and lower part of the egg first (since the gradient is mirrored), and the middle part after. I do pick all the colours in 1 go, it just needs to dry in the mean time. I would to this with a window open, because the smell is quite strong.

After the gradient I like to put a glitter topcoat on top. Partially because I love glitter and sometimes I’ll add 2 different topcoats, but also to smooth out the gradient a bit. You can also use a clear coat. If you want to use acrylic paints, I’d advice to put a matte topcoat on it. It’ll attach better (but that’s not different from nailart).

That were a couple of my examples of the eggs I made over the years. Yes you can watermarble with eggs. You’ll need a bigger cup and more drops, but it’ll work just fine. You’ll still get air bubbles and the edges are a pain to clean up. So you might want to tape the edges off with painters tape or something. With the blue ones I decorated the white space with a CD marker. The colourfull marbled eggs I decorated with the same polishes, but I don’t like how those decorations turned out.

Dit waren een aantal voorbeelden van eieren die ik de afgelopen paar jaar versierd heb. Ja, je kan ook watermarblen met eieren. Je hebt een grotere beker nodig en meer druppels nagellak, maar het gaat hetzelfde. Je krijgt nogsteeds luchtbubbels en de randen zijn verschrikkelijk om netjes recht te krijgen, dus ik zou schilderstape aanraden. Dat je van te voren het ei afplakt. Bij de blauwe eieren heb ik de randen tussen de marbles in versierd met een CD marker. Bij de kleurrijke gemarbelde eieren heb ik de tussen ertussen versierd met de lakken waar ik ook mee gemarbled heb, maar ik vind die niet zo mooi geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.