Love For Layering – Cirque Dreamscape

Er komen zo-veel mooie lakken op de markt, maar helaas. Ik kan ze niet allemaal kopen. Sterker nog, ik heb echt al in geen tijden meer echt nagellak gekocht. Hier en daar koop ik bij de kruidvat of etos een Essence lakje, maar zelden. Mn vorige Hypnotic polish bestelling is ook al wel van vorig jaar september, en daarvan staat beschamend genoeg wel 1 item online; namelijk Quicksand. En gezien ik me dat realiseerde heb ik vorige week snel nog Defiled in Gold online gezet.

Dit is een lak waarvan ik dus meerdere swatches in mn Instagram opgeslagen had staan. Ik vind de lak heel mooi, maar ik wil eigenlijk niet zo veel geld uitgeven meer aan producten waarvan ik niet weet of ik ze veel ga gebruiken. Daar valt nieuwe nagellak ook onder. Ik vind bloggen leuk, maar ik heb geen idee of ik over 3 maanden nogsteeds 2x per week een blogpost online zal zetten. Ik probeer mezelf nu weer eraan te zetten dat ik elke week mn nagels lak, en ik moet mezelf echt pushen om iets van nailart te maken. Eerst dat maar eens van de grond krijgen voor ik weer 50 euro aan speciale lakken zou uitgeven.

Toen kreeg ik een idee. Ik heb een hele hoop lakken van allerlei finishes. Creamy, metallic, met shimmers, met glitters, met flakies, met van alles, holografisch, alleen topcoats. Door laagjes van bepaalde lakken over elkaar aan te brengen kan je supermooie resultaten krijgen. Eens kijken of ik in de buurt kan komen van lakken die ik op mn verlanglijstje heb staan.

Zo begon ik met twee laagjes van Kiko 344. Een prachtige creamy lila lak. Zo jammer dat kiko deze lakken eruit heeft gegooid. Ze kostte niet zo veel (ik geloof 3,90, maar waren ook regelmatig in de aanbieding), zijn hun geld meer dan waard en zitten in een handig flesje. De nieuwe lakken van Kiko vind ik niet zo. Ze zijn een stukje duurder (ik denk nu 5 euro per lak), de flesjes zijn een stuk vierkanter geworden met een voor mij onhandige dop. Niet zo’n fan.


Daarover bracht ik twee laagjes aan van Essence Turn It Romantic topcoat. Dit is een doorzichtige topcoat met daarin roze shimmer. De topcoat maakt het veel streperig dan ik zou willen en is ook niet zo doorzichtig als ik zou willen. Hmm, gaat niet helemaal zoals ik wilde.

Ik zocht naar mn ILNP mega (X) of iig mijn holografische topcoat van ILNP. Maar die kon ik niet vinden, dus ik kwam Rosewater tegen. Ik veegde het kwastje flink af, en probeerde de holo glitters zo goed mogelijk te verdelen. Ging niet helemaal precies zoals ik wilde, maar goed genoeg.

Het is wel een beetje gelukt, maar niet zoals ik wilde of hoopte. Ik vond het niet helemaal mislukt. Het is niet letterlijk die lak nagemaakt, maar misschien moet ik andere lakken gebruiken. Ik vond het wel een mooie basis voor een nailart. Wat wilde ik maken? Ik zag paars en holo en besloot dat het een magische nailart moest worden. Ik kwam uit bij een van mn favo personages; Luna Lovegood.


Dus waar denk ik aan bij Luna? Haar patronus is een konijn, ze draagt radijsjes oorbellen, haar bril mag natuurlijk niet ontbreken en ze wist over de Deathly Hallows.

Ik plaatste er nog een paar glitters bij. Et Voila!Leave a Reply

Your email address will not be published.