H&M – Let It Shine

Laatst schreef ik over mijn eksteroog dat de bijzondere oogschaduws van Pat McGrath had gevonden. Met name de duochromes, maar hoe vind je daar nou dupes voor? Ik liep eens de H en M en zag vanuit mn ooghoek in ene iets heel moois:


Ik heb wel eens make up gezien bij de H en M; maar heb eigenlijk nooit iets meegenomen. Matte oogschaduws heb ik genoeg, dus daar heb ik nooit echt naar gekeken: Misschien moet ik er toch eens vaker naar kijken, want deze oogschaduw is echt prachtig.

De oogschaduw zit in een mooie goudkleurig plastic doosje. Ziet er leuk uit. In het midden kan je de oogschaduw zien door de verpakking heen. Leuk gedaan. Enige wel is, het doosje is zo veel groter dan de pan.Kijk hoe mooi! Zo zie je de gouden shimmer ook mooi. Gezien ik de laatste tijd veel swatches van de Pat McGrath oogschaduw paletten heb gezien, moest ik in de winkel gelijk denken aan Astral Luna Gold. Ik had nog even swatches gegoogled. Zoald bijvoorbeeld hier hier en hier. Het is niet echt een dupe, maar voor mij komt de oogschaduw wel in de buurt. Of nuja; ik vind het gewoon een mooie kleur die ik graag aan mn collectie wilde toevoegen. Die van Pat is meer duochrome: wisselt tussen goud en wit.

In een ooglook ziet het er meer uit als een glitter topper. Er is iets met swatches, met het uitvegen van een poeder (al voelt deze wel wat creamy) dat een beetje misleidend is. Ja dit is 1 veegje met mn vinger over mn huid, maar ik krijg het helemaal niet als zo’n gouden oogschaduw op mn ogen. Het is eigenlijk meer glitteriger. Ik heb het over een andere gouden oogschaduw gegaan. Ik heb geen glitterbasis (die zijn kleverig, denk aan lijmachtig) om de glitters te laten plakken. Hmm nou had ik wel de oogschaduw eronder nat aangebracht. maar goud op goud is het een prachtige combi en ik kreeg van vele de vraag wat ik op mn ogen had/

Depotten

Iets wat ik wel gelijk wist, is dat ik de oogschaduw wilde depotten. Ik ging het niet bewaren in zn leuke doosje. Het goud ziet er wel mooi uit, maar ik weet zeker dat ik het niet ga gebruiken in het doosje. Dus ik ging op onderzoek uit. Hoe kon ik deze depotten zonder het te beschadigen?

Als je op de foto hierboven kijkt zie je het al een beetje. Ik heb met een mesje geprobeerd onder het plasticje te komen en heb daarbij het klik-mechanisme kapot gemaakt. Maar ik kreeg het plastic zoals ik wilde eruit en toen had ik de onderkant over met daarop de pan gelijmd. Het was een beetje een gokje, want als ik teveel kracht zou zetten kon ik de pan verbuigen en de oogschaduw breken, maar de lijm was vrij zacht en ik kon de pan met een beetje kracht zo omhoog duwen. Et voila! Nu krijgt deze een plekje in mijn Nabla palette (waar je binnenkort over kan lezen). Grappig genoeg is deze pan net zo groot als die van Nabla. En dat is toch wel een slag groter dan oogschaduws van MAC of NYX.

Ik kocht deze oogschaduw voor 5,99 bij de H&M:

Leave a Reply

Your email address will not be published.