Favoriete films van 2020

Al jaren houd ik bij in een lijst op imdb welke films ik kijk. Sommige mensen vinden dat maf, maar als ik aan het einde van het jaar terugkijk op hoeveel films ik kijk, is dat toch aanzienlijk meer dan ik zelf gedacht had. Dit jaar staat de teller maar liefst op 247. En daar heb ik natuurlijk favorieten in en ik dacht; laat ik daar ook een lijstje van maken. Sommige films zijn nagelnieuw, en andere zijn al een paar jaartjes oud.

10 – Old Guard
Dit is echt het soort comic book adaptations dat ik wil zien. Geen bullshit zoals Justice Leage of Batman vs Superman, maar dit. Ik heb pas een deel van de graphic novel reeks gelezen, maar zo tof hoe het vrij letterlijk verfilmd is. Heel tof concept.

9 – Annihilation
Ik heb niet zulke hele goede reviews van deze film gelezen, maar ik vond het een toffe film. Ik wil meer van zulke sci fi. Dat je even moet nadenken over wat je gezien hebt.

8 – Timetrap
Wederom sci fi, maar dit is vond ik echt een goede film gezien het budget. Het is een low budget film met onbekende acteurs, maar het verhaal klopte gewoon. Het verhaal heeft meerdere lagen en hoewel het einde wat overhaast is, vond ik dit echt een aanrader.


7 – Enola Holmes
Er klopt zoveel aan deze film niet, maar dat mag de pret niet drukken. Geen idee in welk jaar het moet afspelen, want de kleding komt uit 4 verschillende decennia, ergens tussen 1870 en 1910. Maar het is meer een fantasy avonturen verhaal. Een keer is niet Sherlock de held van het verhaal maar zn jongere zusje, en is Sherlock niet constant de betweter. Al zijn de krullen van Henry Cavill in deze film wel het beste wat er in 2020 gebeurde. Oh en vergeet de pakken die hij draagt niet.


6 – Beyond skyline
De film is al een aantal jaartjes oud, maar staat nu op netflix en ik vond hem eigenlijk wel heel cool. Een Alien invasion en alle hoop lijkt verloren tegenover sterke aliens. Ik vond de CGI en het verhaal heel cool.


5 – Guernsey Literary Society
Eindelijk eens een romcomdrama met de nodige geschiedenis. Nu in de tijd van corona is het een film die ons laat zien dat dit niet de eerste keer is dat we ons verbonden willen voelen en wat voor oplossingen we daarvoor bedenken. Dat je maar niet moet doen wat er van je verwacht wordt, maar gewoon voor je hart moet gaan. En nog maar even een mooie film om te laten zien dat trouwen vroeger echt zo onwijs anders ging.


4 – The king
Ik ben geen fan van Timothee Chalamet, maar ik vond hem in deze film toch wel echt heel sterk. Een verfilming van toneelstukken van Shakespeare over King Henry V en hoe hij de troon overneemt. Robert Pattinson in deze film is wel echt hilarisch. Soort parodie op the Vulturi. Ik heb zo hard gelachen.


3 – Phoenix Rising
En van hard lachen ga ik over naar hard huilen. Want de hele tijd dat ik deze film, of eigenlijk docu, gekeken heb moest ik huilen. Soms wou ik dat leven met reuma makkelijker was en dat ik gewoon altijd wist wat ik niet kon. En deze mensen kunnen wel gewoon sporten en kunnen zich daar zo doorheen slaan. Het gaat over mensen die meedoen aan de paralympische spelen en hoe dat altijd een ondergeschoven kindje is.


2 – Mute
Wederom een film die al een tijdje oud is, maar ik had deze al een tijdje in mn netflix lijst staan en besloot deze eindelijk te kijken en ik was helemaal overdonderd. Ik vind deze film zo goed. Het speelt zich af in Berlijn, 40 jaar in de toekomst. Leo is een barman die niet kan praten door een ongeluk en zijn vriendin verdwijnt spoorloos en hij probeert haar te vinden. Ik ben zo onder de indruk van Alexanders acteerprestatie in deze film. Acteren met alleen je gezicht en ogen is zo moeilijk en hij deed dat zo goed.


1 – Tenet
De nummer 1 film van die jaar, misschien eigenlijk wel van het decennia als het aan mij ligt. Ik was al zo benieuwd naar deze film na het zien van de trailer, maar ik moet deze nog een paar keer meer zien voor ik deze echt snap. Wat is dit vet.

Comments

  1. Reply

    Only seen Enola Holmes, I enjoyed it. Very good film 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.