31DC2020 – 01 Red – Dandelion/Jaskier

Dit jaar heb ik de Witcher boeken gelezen. Ik ben nog met the Storm of Seasons bezig, maar ik heb de andere 7 boeken en de 3 van de 5 graphic novels heb ik ook gelezen. En hoewel ze in mijn ogen een beetje tegenvielen. Of nuja, ik had een heel ander verhaal verwacht. Ik ben heel benieuwd waar de serie heen gaat, want ik vond seizoen 1 van de Netflix serie heel cool en beter dan de boeken. Kom maar op met de overige 6 seizoenen en de spin offs.

Ik heb seizoen 1 gezien, de boeken gelezen en daarna seizoen 1 nog eens gekeken en zelfs na nog een keer kijken kwam ik nog details tegen uit de boeken die me niet eerder op waren gevallen.

Ik dacht dat ik voor het thema Rood wel Jaskier of Dandelion kon kiezen. Nou heet hij in de Nederlandse boeken geloof ik Ranonkel. Nuja, eigenlijk heet hij Vicout Julian. Jaskier is boterbloem in het Pools, maar buttercup klonk te meisjesachtig πŸ˜‚πŸ˜‚ Dandelion past imo nogsteeds prima.

In eerste instantie dacht ik zn rode outfit uit de show na te maken, maar dat deed me niet denken aan hem. Toen heb ik foto’s van The Witcher III The Wild Hunt erbij gepakt, en zn fabuleuze fuchsia outfit nagemaakt, maar dan in het rood.

Leave a Reply

Your email address will not be published.