Essence – Never Give Up Your Daydream Eyeshadow Palette

Ik ben het laatste jaar niet helemaal bij met wat Essence en Catrice op de markt brengen. Ze brengen ZO veel uit dat ik eigenlijk geen idee heb wat precies allemaal. Er zijn een hoop producten die me niet zo aanspreken. Of misschien dat ik ze op eerste aanzicht niet snap. Want ik denk dat ik dit palette wel eerder in de schappen heb zien liggen. Essence brengt een hoop paletten uit en de meeste vind ik niet interessant. Bij veel Essence paletten vind ik het saai worden dat ze eigenlijk steeds weer het zelfde uitbrengen. Zachte bruine en pasteltinten.

Dit palette zag ik voorbij komen in een filmpje van volgens mij een duitse blogger. Ik wist niet zo goed wat iemand met het palette moest totdat ik de swatches zag. Het is niet alsof ze in de winkel testers hebben en om eerlijk te zijn, op eerste gezicht zien de oogschaduws er al in de pans poederig uit. En toch heb ik het gekocht. Sterker nog, ik heb het speciaal op kruidvat.nl besteld, want de paletten in de winkel waren al geswatched en kapot. Ik had na het zien van de swatches wel door dat dit oogschaduw toppers zijn. Het zijn geen oogschaduwkleuren, maar shimmery oogschaduws die je als laagje over een andere oogschaduw draagt. Ze zijn niet duochrome, maar transformeren je oogschaduws.


Er zitten 9 oogschaduws in het palette. Samen bevatten ze 13,5 gram (volgens de verpakking) wat neerkomt op 1,5 gram per stuk. Niet gek. Ik vind de verpakking best wel mooi. Stevig karton, mooie voorkant en een rustige en overzichtelijke binnenkant. Elke oogschaduw heeft een naam. Whipped, Pistaccio, Sunny Daze, Silver Lining, Blooming, Sweet Dreams, In The Clouds, Escape, Dreamy.

RIJ 1
De oogschaduws zijn vrij subtiel en poederig, maar geven wel een heel mooi effect. Whipped ziet er geswatched geel uit, pistaccio mintgroen, en sunny daze zilver met een beetje geel. Op zich zelf niet heel interessant, maar over een andere oogschaduw daarintegen. Ik heb de oogschaduws daarom ook nog over een zwarte oogschaduw geswatched. Ik gebruikte daarvoor Illamasqua Obsidian. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om het in 1 veegje aan te brengen, want de oogschaduws mengen als ik er vaker over veeg. Je ziet het bij Whipped en ook bij sunny daze, die hebben een soort waas erom heen.

RIJ 2Als je zo naar de swatches kijkt vraag je je misschien af of ik niet stiekem 3x dezelfde heb geswatched. Eh ja zo zat ik iig naar mijn eigen arm te kijken. Zo opzichzelf lijken ze enorm veel op elkaar. Over zwart zijn ze gelukkig wel anders. Silver lining lijkt wel heel veel op Blooming, maar Blooming is iets intenser. Sweet dreams is opzich zelf roze en over een andere kleur blauw.

RIJ 3


Deze zijn gelukkig alle drie wel weer verschillend genoeg. In the clouds in minder intens dan dreamy, en escape lijkt ook wel weer op sweet dreams. 3 blauwe oogschaduw toppers. Maar het hangt een beetje van welke kleur je oogschaduw is waar je het overheen doet, welke je kiest. In The Clouds heeft een lichte basis die volgens mij een beetje doorzichtig wordt, Dreamy heeft een blauwe basis en Sweet Dreams heeft een rozige oranje achtige basis.

Het zijn oogschaduwtoppers, dus heb ik ze geswatched over andere kleuren. Zo zien de oogschaduws er al gelijk een stukje anders en bijzonderder uit. Meestal hebben oogschaduws geen groene, blauw, gele of roze shimmer.Je maakt oogschaduws niet duochrome, maar je kan een vergelijkbaar effect creeeren. Sommige oogschaduws krijgen een metallic look doordat je shimmers toevoegt. Op de foto hierboven zie je als eerste dat ik een bruine oogschaduw goudkleurig heb gemaakt door de gele shimmers toe te voegen. De rode oogschaduw heeft een hele andere look met gele shimmer. Zelfde met de bruine oogschaduw met de blauwe shimmer. Ze zien er veel interessanter uit. Met een metallic oogschaduw ziet de shimmer er wel bijna uit als duochrome, omdat die oogschaduw al shimmer heeft.

Mijn mening? Ik vind het een leuk palette om mee te spelen. Je kan je ooglook transformeren. Je hebt geen losse glitter die overal dwarrelt, maar een iets subtielere manier om je look een twist te geven. Je hebt niets anders nodig. Om het intenser te maken kan je je kwast nat maken. Je brengt het aan net als een gewone oogschaduw. Ik vind het een leuke toevoeging aan mn stash, maar niet dusdanig zo dat ik het een must have vind.

Daarnaast kan je de oogschaduws als highlighter gebruiken. De nieuwste trends hebben highlighters in geel, blauw en roze en zo kan je ook je eigen mixen maken.

Comments

  1. Reply

    Ik vind dit echt een geslaagd palette! Dit soort toppers zijn inderdaad heel erg leuk om mee te spelen en om eens flink mee uit te kunnen pakken. Over zwart vind ik ze het mooist!

Leave a Reply

Your email address will not be published.