31DC2020 – 24 Inspired By A Book – The Witcher

In Maart dit jaar -toen quarantaine begon- ben ik begonnen aan de boekenserie van The Witcher. Ik had net het eerste seizoen op Netflix gezien en ik was heel benieuwd. Gezien er een hoop dit jaar voor mij in het teken lijkt te staan van the witcher, vond ik eigenlijk maar gewoon dat ik the witcher maar zovaak mogelijk moest laten terugkomen deze challenge.

Als mijn basis gebruikte ik Hema 327 Vondelpark Green. Ik weet niet wat hema met hun nagellak gedaan heeft, maar ze zijn nu zoveel fijner! Deze lak dekt met 1 laagje en droogt lekker vlot. Hier heb ik twee laagjes opgedaan en ik ben echt verliefd op de kleur. Geen idee waarom er argan olie in mn nagellak moet zitten, maar wie weet werkt het wel verzorgend voor mn nagels?

Ik ga eerlijk zeggen, ik vond de boeken een beetje tegenvallen. Ik had meer van het verhaal verwacht. De eerste twee boeken (the last wish, en sword of destiny) vond ik heel leuk en dat is ook wat je het meeste in de serie ziet; elk hoofdstuk is een eigen verhaal en ze staan los van elkaar. Het is niet chronologisch en je moet zelf een beetje puzzelen. Wat ik zelf heel leuk vond is dat ze een beetje een sprookjesthema hebben. Aladdin, Ariel, Repelsteeltje, Sneeuwwitje, Belle en het beest. Daarna zijn boek 3 tot en met 6 een lopend verhaal en daarna komt boek 7 die ik maar apart vond.

Het achtste boek in de serie komt chronologisch na de eerste 2 en speelt zich geloof ik af voordat Ciri geboren is. Het duurde even voor ik in het verhaal kwam, maar uiteindelijk vond ik het wel een heel tof verhaal. Een van de hoofstukken in het verhaal is verwerkt tot graphic novel en deze heet Fox Children. Ik heb mn nailart dan ook een vooral gebaseerd op de tekeningen, want ik had eigenlijk nauwelijks een idee hoe ik dit moest gaan uitbeelden.

Comments

  1. Reply

    Looks great! I liked the Series, not read the book though!

Leave a Reply

Your email address will not be published.