31DC2020 – 17 Glitter

Geinspireerd worden door een nailart die ik al eerder maakte, ja dat heb ik al eens eerder gedaan deze challenge. Een van mn hoofddoelen bij deze challenge is om mezelf uit te dagen, en dus ook te verbeteren. Niet dat de originele nailart slecht is, maar ik heb een nieuw idee gevonden.

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik bovenstaande nailart maakte voor de challenge. Toendertijd kon ik 1 nagel per keer maken, want ik had slechts 1 stamper die goed werkte.
Hoe ik toen ten werk ging?
1. Ik stempelde het bloemenpatroon
2. deed er een laagje topcoat over en plaatste daar de glitters in
3. Kleurde de achterkant in met nagellak en liet het geheel drogen
4. Ik knipte de decals ongeveer op de maat van mijn nagels
5. laag sneldrogende topcoat op mijn nagels waar ik de decals in drukte

Dit werkte best prima, maar de volgende dag (als ik het me goed herinner) kwamen ze gewoon geheel van mijn nagels af. Zo goed blijft topcoat niet zitten.
nu bedacht ik me dat ik zo’n zelfde techniek kan gebruiken, maar dan zonder decals te maken. Dan blijft het veel langer zitten. Wat ik nu gedaan heb (ik heb heel snel tijdens het maken gewoon foto’s met mn telefoon gemaakt)
1. Begin met een basiskleur (ik koos wit) en stempelde daarover in een soort van neutrale kleur mn patroon.
2. ik kleurde de basis in met nagellak
3. ik werkte in stukjes, ik lakte een deel van mn nagel in doorzichtige nagellak en plaatste daar met behulp van een dottingtool glitters in.
4. ik stempelde hetzelfde patroon er nog eens overheen.
Nu kan stap 4 heel makkelijk omdat ik meerdere doorzichtige stempels heb, en dus heel makkelijk het patroon precies over de kleurtjes kan plaatsen.

Comments

  1. Reply

    That looks amazing 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.