31DC – Blue – Me and My Unicorn

Ik wilde heel graag mn nieuwe chrome powders van Essence gebruiken. Ik had al andere ideen voor rood en groen. De poeders zijn makkelijk te gebruiken en hebben geen basis kleur en kunnen over elke lak gebruikt worden. Eens kijken wat je er allemaal mee kan.


Ik begon met een relatief nieuwe lak voor mij. Essence So Blue, So True. Het mooie van deze lak is dat dit slechts 1 laagje is. Ain’t it pretty?


De chrome poeder van de Metal Shock collectie kocht ik in Duitsland, maar ze zijn ook in Nederland verkrijgbaar. Nadeel is alleen, dat de winkels waar ik geweest ben de poeders uitverkocht zijn. In het potje zit 1 gram poeder. Lijkt dat het potje maar voor de helft gevuld is, maar het potje kleiner maken is niet handig. Het doosje is misschien groter dan ik had verwacht. Voelt een beetje als nepperij, omdat het potje kleiner is.

Aan het doosje zie je makkelijk welke kleur het poeder heeft en de naam, de ingredienten en de handleiding. Het heeft echt maar een paar stappen ener zijn 6 kleuren. Deze blauw/paarse heet Me and My Unicorn.

Het idee is dat je het poeder op de nagellak wrijft wanneer het net droog is. Wanneer de lak droog is.. is de grote vraag. Of moet ik uitdaging zeggen. Als de lak nog niet droog is, wrijf je er kreukels in. Not pretty.

Wanneer de nagellak nagenoeg droog is, blijft het poeder kleven en zie je een mooi gekleurd reflectief laagje verschijnen. Dat voelt heel glad aan. Je moet alleen niet te lang wrijven, dan haal je het poeder er weer af. Het effect ziet er vanzelf minder uit. Wat je kan doen, is een laagje topcoat aanbrengen en dan nog een laagje poeder.

Nadeel van de poeders is dat je onder zit. Met het topje van je vinger pak je best veel poeder mee, en zoals je op mn Essence lak ziet.. het zit overal. Mn broek zat onder en ik vond het er lastig af te krijgen. Het blijft goed op mn vingers zitten. Met een nat watje kreeg ik het er niet echt vanaf. Ik was bang dat de speciale topcoat niet zo snel zou drogen en dat alles verpest zou zijn als ik mn handen zou wassen.

De speciale topcoat is op waterbasis. Een gewone topcoat of doorzichtige nagellak zou het effect verpesten. De Metal Shock topcoat is niet specialer dan andere waterbased topcoats. Er zat er een in de Blossom Dreams collectie bijvoorbeeld. Er zijn vast meer merken die een waterbased topcoat op de markt hebben gebracht. De topcoat is een beetje melk achtig bij aanbrengen, maar droogt al vrij vlot doorzichtig op. Enige is, als je het in je nagelriemen laat stromen, je een soort waxachtige, lijmachtige substantie hebt die je eruit kan peuteren.Ik heb de shift zo goed mogelijk proberen weer te geven. Ik heb er overheen een leuk patroontje proberen te tekenen. Ik weet niet hoe mooi ik het resultaat vind, maar freehand skills bijhouden is altijd handig.

Comments

  1. Reply

    oooh pretty met die powder er over 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.