ABC – E is for Easter Eggs

Stiekem was het geen toeval dat ik Easter Eggs koos als thema bij de E. Ik had gehoopt dat ik deze voor Pasen al klaar zou hebben, maar het overlijden van mijn oma bracht daar wat verandering in. En ook dat wat ik wilde maken gewoon veel langer duurde dan ik had verwacht. Een vraag die ik vaak krijg is ‘Maar hoelang ben je daar mee bezig dan?’. Nou met deze nailart begon ik om een uur of 4 smiddags en met een ruime pauze voor avondeten, was ik denk ik toch pas rond een uur of 10 savonds klaar. Nou heb ik riant mn tijd genomen en keek ik ondertussen The Expanse, maar dit was wel even een priegelwerkje. Ik genoot er enorm van om dit te maken, maar het neemt toch tijd in beslag. Verder is het misschien niet een paasei dat bekend is, maar in Tsjechie wel. In het Tsjechisch noemen ze dit ‘kraslice’ en motieven in rode, oranje en zwarte kleuren zijn vrij bekend. Ze worden gemaakt door wax op een ei aan te brengen in patronen. Dus je begint met alle witte patronen, dan verf je het ei oranje, breng je wax aan wat oranje moet blijven, verf je het ei rood, breng je wax aan op wat rood moet blijven en verf je het zwart. Als het droog is, haal je met warmte de wax van het ei af en volgens mij wordt er dan een soort vernis aangebracht. Alles met het handje.

 

In 2016 maakte ik al deze nailart en daar was ik toen ook heel trots op, maar ik moest natuurlijk mezelf wel uitdagen.

Comments

  1. Reply

    That is a fun manicure 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.