#31DC2018 – 08 Metallic – C3PO

Ik zat te kijken naar alle nailarts die ik al gemaakt heb met het thema metallic en ik zat te kijken dat ik nog nooit een nailart had gemaak met foils. Altijd alleen metallic nagellakken. Ik heb een aantal rollen foil in mn la liggen en 1 ervan kwam vorig jaar met de challenge ook uit de la, en verder hebben ze nooit daglicht gezien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Tobin (@marktobindesign) on

Mijn nailart uit eerdere jaren. Je kan op de plaatjes klikken voor een grotere foto.

2012 – 2013 – 2014

2015 – 2016 – 2017

Hoewel ik meerdere kleuren foil heb, besloot ik het toch weer bij goud te houden. Vorig jaar gebruikte ik het bij het thema Art waarbij mn inspiratie Klimt was. Ik heb al wel eens star wars nailart gemaakt, en ik wilde er nog wel een maken. Misschien suf omdat C3PO een van de meest irritante personages in de filmreeksen is, maar ergens vind ik de robots toch ook wel leuk. Nu moet ik ook wel een betere nailart van R2D2 maken eh.. Misschien was dat wel een beter thema met blauw? Mja dat is nu achteraf gesproken.

ik krijg de foils niet mega glad aangebracht, maar het is wel een stuk glimmender dan normale nagellak. Ik bracht eerst een gouden nagellak aan en daarover de lijm. De foil lijm lijkt op witte hobbylijm. Het is melkachtig wit als je het aanbrengt en droogt doorzichtig op. Als het doorzichtig is wacht ik nog een paar seconde en dan breng ik de foil aan. Dan moet de foil direct loslaten, anders gaat het neit goed. Mja dat is een kwestie van proberen 8)7. Over de foil kan je alleen een topcoat op waterbasis aanbrengen, anders gaat de foil breken. Nou vraag ik me af of dat ondanks de 2 laagjes dat niet toch ook gebeurd is, maar C3PO is in de films ook wel wat bekrast, dus dat is niet zo erg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.