31DC – Yellow – In Reverse

Een nailart die ik niet zo vaak maak, maar wel vaak op instagram voorbij zie komen is reverse stamping. Gewoon stempelen is gewoon veel sneller. Ik pakte een leuke imageplate erbij en ging aan de slag.


Ik gebruikte een leuke imageplate BP-92 van Born Pretty die 1 grote mandala is. Ik stempelde met zwart en probeerde zoveel mogelijk van de imageplate op mn stempel te krijgen. Ik kreeg precies het middelste van de mandala erop. Daarna ben ik die gaan inkleuren op mn stempel. Ik gebruikte goud, geel, lichtgeel, oranje, en een piepklein kwastje om het in te kleuren. Soms mn kleinste dottingtool. En dan is het een soort kleurplaat van nagellak. Binnen de lijntjes kleuren en laten drogen. Als alles is ingekleurd, even laten drogen en ik doe er altijd een laagje sneldrogende topcoat over. En dan nog duurt het wel een half uur, als niet langer voordat je het eraf kan halen. Als je het te vroeg eraf haalt is het nog te nat en krijg je kreukels in je reverse stamp. Maar als het droog is kan je er ook met een klein schaartje stukjes uit knippen. Ik probeer het al een beetje passend te maken voor ik het op mijn nagels plak.

Ik gebruikte voor deze nailart een peel off basecoat. Ik vond de stamp wel heel mooi geworden en ik wilde ook mn peelies bewaren. Over de peel off basecoat bracht ik een laagje gele lak aan. Ik wist niet of de stempel wel overal mn nagels zou bedekken EN daardoor blijft de stamp beter zitten. Ik heb het idee dat als ik de stempel op naakte nagels of alleen over een basecoat aanbreng, hij al vrij snel los laat.

Ik bracht over de gele kiko lak eerst een laagje sneldrogende topcoat aan, en daarin plaatste ik voorzichtig de stempel. Daarna liet ik de topcoat goed drogen en haalde ik met behulp van een klein kwastje en aceton de overtollige restjes van de stamp weg. Ik heb het nog wat langer laten drogen. Ik denk wel bijna een uur. Waarin ik toch nog mn pink gebutst heb. Daarna bracht ik er pas een topcoat overheen aan. Als de onderliggende laag nog niet droog is, duurt het een eeuwigheid voordat alles droog is. Dan kan je anders echt niets doen.

Ik besloot mn wijsvingernagel een andere kleur te geven. Ik koos voor P2 – Techno Chrome Bronze Cut. Dit zijn twee dunne laagjes, maar 1 laagje is al wel zo goed als dekkend.

Comments

  1. Reply

    Ik wou dat ik tijd had om deze challenge te doen 😅 Vind je design echt gorgeous!

  2. Reply

    Wauw! Echt heel erg mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.