#31DC2018 – Nope Part 5 – Orange Watercolours

Voor oranje had ik toendertijd in eerste instantie weinig inspiratie. Ik wilde iets met details maken, maar wist niet zo goed wat. Ik pakte er uiteindelijk waterverf bij om zo een leuke basis te maken. Toen dacht ik dat ik er iets leuks overheen zou maken en dat het kat in het bakkie was. Het resultaat vond ik uiteindelijk leuk, maar niet leuk genoeg.

Ik begon met een witte basis en bracht daaroverheen een matte topcoat aan. Twee laagjes van deze Essence topper die Wild White Ways heet. De matte topcoat die ook van Essence was is vrij snel daarna in de prullenbak gegaan. Duurt zo onwijs lang voordat die matte opdroogde. En dan bedoel ik een minuut of 20. Nee geen succes.

Ik bracht een matte topcoat aan zodat de waterverf beter zou hechten. Over een gewone topcoat zou het alle kanten op bewegen en niet goed opdrogen. Ik gebruikte een beetje geel en rood om wat diepte aan te brengen. Ik probeerde te varieren in de concentratie van de verf. Ik kocht deze verf ooit eens bij de action, en daar ging ik de mist in. De verf is vrij goedkoop en daardoor op een soort kalkbasis. Ik mocht mn nagels niet aanraken anders waren mn vingers vies en ging het heel makkelijk van mn nagels af. Snel en voorzichtig een topcoat erover.Ik heb geen idee meer waarom ik voor goud koos. Ik dacht dat het goed bij het oranje zou passen, maar ik ging er volledig de mist mee in. Daardoor zie je de oranje basis bijna niet. Ik had misschien beter voor wit of zwart kunnen kiezen. Of iets contrasterends zoals blauw of paars. Probeersel voor de volgende keer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.