Winter Treat || Cinnamon Rolls

Echt een recept is het niet, maar wel iets lekkers voor zondagochtend. Iets anders dan croissantjes en afbakbroodjes. Supersimpel maar wel enorm lekker.

Wat heb je nodig? Een rol croissantdeeg, wat suiker en kaneel.

Voor je begint zou ik de oven voorverwarmen op zo’n 180 graden. Gewoon wat bij de instructies staat van het deeg dat je gebruikt.

Rol de rol uit, strooi er kaneel en suiker op, en rol het weer op. Je kan ook kiezen voor bruine bastardsuiker en/of een zakje vanille suiker.

Als je een grote rol hebt, snij je deze in plakjes. Verdeel ze ruim over de plaat, want het deeg zet nog uit. Strooi er daarna nog wat extra suiker en kaneel over de rolletjes. Over croissantjes spray ik meestal nog wat water, al zei mn moeder dat je er ook wel een beetje boter overheen kan doen. Of misschien wat rozijnen in het deeg en wat glazuur (poedersuiker met citroensap) erover heen als ze uit de oven zijn.


Het lekkerste aan de cinnamon rolls is denk ik nog wel dat je huis nog een hele tijd naar kaneel en suiker ruikt. Daar kan geen geurkaars tegenop! Wat eet jij het liefste zondagochtend?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Oeh dit ziet er hรฉรฉrlijk uit!

 2. Reply

  Wat grappig! Ik heb vandaag hetzelfde online staan alleen dan met bladerdeeg ๐Ÿ˜‰ Dan zijn ze ook erg lekker ๐Ÿ˜€

 3. Reply

  Oh dit ga ik met kerst maken….ga het gelijk opschrijven….dit ziet er echt heerlijk uit.

 4. Reply

  Hey wat goed bedacht, ook leuk voor bij de koffie ofzo.

 5. Reply

  Ik ga deze proberen. Leuk idee

 6. Reply

  Ik ga ze proberen te maken dit weekend!

 7. Reply

  oeh super lekker ๐Ÿ˜€

 8. Reply

  Dit is zo lekker! yum yum

 9. Reply

  ooooh nomz had ze ook gemaakt maar die van mij per ongeluk te lang in de oven gelaten, morgen nog een poging en dan wat korter in de oven haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge