Vichy Pureté Thermale Micellaire Reinigingslotion

Begin van het jaar had ik een major realitycheck. Op koninginnendag had ik een gigantische allergische reactie. Ik kijk zelf liever niet naar de foto’s, maar ik schreef er toen een stukje over. Tot die tijd dacht ik dat ik alle cremes en milks zomaar kon gebruiken. Dat was daarna wel echt voorbij. Nu moet ik heel voorzichtig zijn met wat ik op mijn gezicht smeer. Ik ben opzoek gegaan naar een reinigingslotion waar ik mijn gezicht mee kon schoonmaken en waar ik geen reactie van kreeg. Dat bleek nog behoorlijk lastig.

Gek genoeg bevatten cremes en lotions die beweren “hypoallergeen” nog best veel allergenen. Het zoeken naar een product met zo min mogelijk allergenen is nog vrij lastig. Parfum, parabenen, siliconen. Ik heb geen flauw idee waar ik allergisch voor was. Ik heb mijn hele rug vol strips met allergenen gehad, maar op mijn rug kreeg ik geen reactie. Ergens niet zo gek, want de huid in je gezicht is een heel stuk gevoeliger dan op je rug. Mijn moeder kwam aanzetten met deze lotion van Vichy.

Dit zegt Vichy zelf over hun Pureté Thermale Micellaire Reinigingslotion

De Micellaire technologie maakt het mogelijk om als een magneet onzuiverheden op te nemen, om gevoelige huid grondig te reinigen en make-up te verwijderen, zonder te wrijven of af te spoelen. Gevoelige huid is op milde wijze gereinigd en grondig schoon zonder onprettig of trekkerig aan te voelen. De hypoallergene, niet-comedogene formule is dermatologisch en oftalmologisch getest. Geschikt voor ogen en gevoelige huid, met een fysiologische pH-waarde. Verrijkt met kalmerend, versterkend en herstellend Thermaal bronwater van Vichy. De textuur die rekening houdt met uw gevoelige huid, verwijdert onzuiverheden en restjes make-up op milde wijze. Deze verzorging die niet wordt afgespoeld met water, voorkomt wrijven, voor een superzachte make-upverwijdering.

Voor een lotion is het enorm vloeibaar. Het is namelijk gewoon net als water. Het schuimt meer dan ik gewend ben en ruikt nog een stuk lekkerder dan ik had verwacht. Geen idee of de geur door het parfum komt of door het thermale water wat ze gebruiken. Dus door mineralen in het water. Het ruikt namelijk naar rozenwater. Ik krijg nog steeds af en toe wel een reactie op de lotion. Meestal is mijn huid na het afhalen van makeup alleen even rood, ik neem aan van het wrijven. Soms krijg ik nog wel wat dikkere oogleden, maar dat is dan de dag erna wel weer weg. Ik ben zelf wel redelijk tevreden over de reinigingslotion. Bij gelliner en mascara moet ik wel wat harder wrijven, maar poeder haalt het gemakkelijk weg. Ik heb nog steeds geeen idee waar ik allergisch voor ben. Omdat ik soms nog reacties krijg denk ik dat het van de make up komt, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb in ieder geval niet meer van die hevige reacties. Verder haalt de lotion snel oogschaduw weg en doet daarmee zijn werk goed.

Ik heb een aantal webshops opgezocht die het verkopen. Zo heb ik deze, deze en deze site gevonden en ze verkopen ze allemaal voor ongeveer €10,85.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    […] met reinigingsmelk moet ik oppassen. Ik heb al een keer geschreven over deze met rozenwater van Vichy. Hoewel ik het een fijn product vond, kreeg ik er af en toe nog wel een reactie op. En dan had ik […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge