[TNC] Dag 11 – Splatter Nails – Sun Spots

Een aantal jaar geleden was het een hype om splatter nagels te maken. Gewoon je nagels wit lakken, rietje in je lak en blazen maar. Met als gevolg dat je er zo uitziet. Echt verschrikkelijk. Nee dat was niets voor mij, ook al hou ik van nailart. Ik besloot het anders aan te pakken.

Voor deze nailart gebruikte ik deze lakken:
– P2 – Summer to go
– NYC – Streetstylers
– Catrice – Dirty Liana
– Barry M – Prickly Pear
– MAX White
– Barry M – Peach melba
– Essie – Jag-u-are

Ik heb mijn nagels eerst gelakt in P2 – Summer To Go. Daarna heb ik zelf nagelstickers gemaakt. Ik was niet van plan onder te zitten. Hier laat ik zien wat ik gedaan heb:

Ik begon met een boterhamzakje en heb daar topcoat op gedaan in grote ovalen. Dit heb ik daarna herhaald. Twee laagjes topcoat dus.

1. Neem een rietje en een aantal kleuren nagellak.
2. Draai een lak open, veeg het kwastje af en dip het rietje in de lak.
3. Blazen maar!
4. Blaas tot je het genoeg druppeltjes vind.
5. Veeg het rietje af en knip het uiteinde af.
6. Herhaal dit met andere kleuren.

Nu moet je de druppeltjes op het boterhamzakje goed laten drogen. Als je de stickers er te vroeg af probeert te trekken terwijl druppels nog nat zijn krijg je wat je op de onderstaande foto ziet. Je trekt nagellakdraden Γ©n een gat in je stickers. Het beste is om het een paar uur te laten drogen.

Als de stickers droog zijn kan je die langzaam eraf trekken. Dan heb je een doorzichtige sticker met druppels. Voor mn nailart vandaag heb ik een gele basislak gebruikt, maar voor een voorbeeld heb ik even een andere lak gebruikt.

Lak je nagels en doe er een laagje topcoat over. Terwijl de topcoat nog nat is plaats je de sticker op je nagel. Laat dit goed drogen voor je verder iets gaat doen. Anders trek je de sticker misschien van je nagel. De nagellaksticker wordt namelijk weer zacht vanwege de natte laag topcoat. Je kan wel het overige gedeelte eraf knippen. Daarna kan je met een kwastje en wat nagellakremover het gedeelte van de sticker die uitsteekt oplossen. Vergeet niet nog een laagje sneldrogende topcoat erover heen te doen.

Heb jij al wel eens nagellakstickers gemaakt?

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat een kunstzinnige nail art πŸ™‚ Thanks voor je duidelijke uitleg en foto’s! πŸ™‚

 2. Reply

  Wat ontzettend gaaf gedaan! Ziet er erg leuk uit.

 3. Reply

  Heel erg gaaf gedaan!

 4. Reply

  Gaaf idee om stickers te maken! β™‘

 5. Reply

  Oh wow, wat een fantastische uitleg! Heel creatief gedaan, vind hem op een gele basis heel gaaf. Ik heb zelf nog nooit stickers gemaakt, maar ga het zeker een keer proberen.

 6. Reply

  Wat tof gedaan en slim bedacht. Alleen vind ik persoonlijk de kleurencombinatie iets minder.

 7. Reply

  Leuk gelukt zeg! Ik heb dit ooit eens geprobeerd en dat werd een grote rotzooi πŸ˜€ haha!

 8. Reply

  Inderdaad een stuk minder messy, leuk!

 9. Reply

  Wat ontzettend gaaf en creatief!

 10. Reply

  Wat handig! Ik heb dit een keer voorbij zien komen op Pinterest, maar het nooit gedaan omdat het anders inderdaad zo’n zooitje wordt. Zelf stickers maken, why didn’t I think of that haha.

  Liefs,
  Luana

 11. Reply

  Ik vind dit wel echt super gaaf!

 12. Reply

  Wat een gaaf resultaat!

 13. Reply

  wat handig gedaan! Nooit aan gedacht dat het zo zou kunnen, lekkere vrolijke kleuren heb je weer gekozen, i love it!

 14. Reply

  Wat super tof gedaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge