Tag – 25 Foodvragen

Ik wilde wel weer eens een tag doen. Ik keek een beetje rond en ik vond deze food tag. Op instagram plaats ik toch ook geregeld mn ontbijt, lunch of avondeten.

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik denk yoghurt met bosbessen en aardbeien. Meestal eet ik brood, omdat ik wekelijks bosbessen kopen te duur vind. Die uit de vriezer vind ik niets. Die zijn zompig als ze ontdooit zijn. Ik hoef er ook geen zaadjesmeuk in. Geen chaizaad of gojibessen of hoe die meuk ook heet. Gewoon een beetje honing, of simpel suiker.

Hoe drink je je koffie?
Niet. Ik vind het supervies. Ook die koffiekoekjes vind ik vies.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Het liefst kruidenroomkaas, maar als ik mag kiezen doe maar een kroket. Ik heb dan wel liever zo’n pistoletje achtig broodje. Waldkorn is lekker. Niet zo’n zacht broodje, daar heb ik liever iets van boterhamworst op. Ik lust geen kaas en ham.

Soep of salade?
Soep! Aardappelsoep, tomatensoep, groentesoep, erwtensoep! Lekker!! Zelfs met de lekkerste tzaziki krijg ik sla niet weg. Tomaat, mais, komkommer, paprika eet ik liever zonder sla.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Oh waarom? Ik hou van zoetigheid. En als dat geen koekjes of snoepjes zijn, dan wel fruit. Nom! Maar soep is ook superlekker. Ik zou iets hartigs wel missen, maar minder dan iets zoets.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb praktisch geen kookboeken, maar ik heb wel een tsjechisch kookboek en een hoop van mijn moeders recepten. Ik heb ook een aantal recepten van jamie oliver die ik graag gebruik, maar nee.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Naast tsjechisch eten hou ik van ‘chinees’ en grieks. Ik geloof dat wat wij als chinees kennen niet zo is zoals ze in china eten, maar je kan me wakker maken voor een bord hete bami met kip in zoetzure saus. Maar je kan me net zo goed wakker maken voor een bord mixed grill ofzo van de griek. Met extra tzaziki. Ik heb al gegeten, maar ik krijg gelijk trek!

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb laatst No Reservations gezien, maar Julie and Julia is ook superleuk!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Dat hangt echt zo van mn bui af. Ik hou van gemarineerde kip met tzaziki, maar ook van bami met groente en pindasaus. Maar ik weet niet of koekjes en dergelijke er ook bijhoren, want dan weet ik niet waar ik moet beginnen.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik kijk wel graag naar Justine Schofield op sbs6. Zij deed mee aan masterchef in australie en heeft de leukste recepten. Ik heb zo al wel een aantal gerechten nagemaakt en die waren superlekker. Ze is enthousiast en maakt de lekkerste dingen. Ik vind masterchef ook wel heel leuk om te kijken. Ik vind Ramsey Gordon zo grappig en als hij boos is, is dat ook terrecht. Ik heb Hell’s Kitchen nooit gezien, maar de meme’s ervan vind ik ook hilarisch.

Thuis koken of uit eten gaan?
Het liefste uit eten gaan. Ik hou best van koken, maar niet altijd. Nou is thuis eten denk ik beter, want dan eet ik niet zo veel. Bij de griek, chines en shabu shabu eet zit ik meestal helemaal vol. Superlekker, maar ik voel me altijd 3 kilo zwaarder. Soms vind ik het wel moeilijk om steeds weer te bedenken wat we gaan eten.

High End of Low Profile?
Low profile? Ik heb geen idee, maar ik hou van relatief simpele gerechten.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Ik ga voor de griek of misschien Gaucho’s. Beide zo lekker.

Boodschappen doe ik bij..
Meestal bij de albert heijn, want ik vind de zelfscanner heel handig. De supermarkten zitten op loopafstand en ik heb zo’n boodschappenkarretje. Kan ik alles gelijk in het karretje doen. Ook ga ik wel eens langs de Vomar, want die hebben een grill en dan heb je hete spareribs en gegrilde kip enzo.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb..
Pfoe. Moeilijk. Ik kan me wel eend of gans met kerst herinneren die zo ongelofelijk mals was. Of de bosbessenknedels in Tsjechie na een lange wandeling. Ik weet het niet. Het meeste wat ik eet is wel heel lekker.

Wat is je favo cocktail?
Ik drink niet zo heel vaak. Als, dan iets simpels zoals pasoa met dubbelfris. Maar aardbeien met witte rum is ook wel heel lekker.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Ik moest Heston wel even googlen.. Doe maar Clooney, als ik voor thee mag kiezen.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Knoflook, zout, (ik geef niet zoveel om peper) provenciaalse kruiden, oregano, bieslook, ui. Oh en thee.

Mijn favo snack is?
Uit de frituur heb ik het liefste een bamiblok/schijf.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik eet nooit pizza. Ik hou lust geen kaas, ook geen mozerella en pizza zonder kaas -dus met een boursin achtig iets- vond ik wel aardig, maar niet iets wat ik vaker hoef te eten.

Wat lust je echt niet?
Kaas, vis, koffie, munt. Oh en ik hou echt niet van eieren. Alleen hardgekookt of door iets heen. Meer weet ik zo snel niet. Er zijn wel dingen die ik niet lekker vind over het algemeen tenzij goed bereid: spinazie, witlof, boerenkool. Maar ook dingen die ik niet hoef zoals filet american, pizza en zelf-bak-shoarma.

Mijn favoriete foodblog is?
Weet niet. Ik lees de laatste tijd nauwelijks blogs en ik eigenlijk helemaal geen foodblogs. Ik kijk wel eens bij Sabine, maar echt volgen doe ik niet *schaam*.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is?
Geen idee. Mensen vinden het heel raar dat ik graag aardappelsoep maak. Dat vind ik dan weer heel raar voor een aardappelland zoals Nederland. Of dat ik soepballetjes maak van lever, maar het zijn wel de lekkerste balletjes die ik ken.

Wat staat er op je food bucket list?
Hmm. Ik weet het niet. Ik wil nog wel een hoop zelf leren maken, maar wat ik nog zou willen eten? Ik kan zo niets bedenken.

Ik kan niet leven zonder..
Geen idee. Ik zie bij een hoop dieten dat je geen brood mag eten en dat zou ik wel onwijs missen, maar misschien is dat puur een kwestie van wennen. Ook pasta zou ik niet graag opgeven.

Ik vond het een moeilijke tag! Maar wel leuk om overna te denken.

Wat eet jij het liefst?

More about Lin

Comments

  1. Reply

    SUper leuke Tag om te lezen!
    Manon recently posted…Fashionable Tomboy LookMy Profile

  2. Reply

    Wat een leuke tag!
    Kelly recently posted…The benefits of Skin Icing.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge