Seche First Aid Nail Whitening

Bij de merknaam Seche denk ik gelijk aan het superbekende Seche Vite, een van de meest bekende sneldrogende topcoats. Seche is een merk dat meer producten heeft dan alleen een sneldrogende topcoat. Naast hun Restore (een nagellakverdunner) en hun Rebuild (een nagelverharder) hebben ze bijvoorbeeld ook deze Fire Aid Nail Whitening kit. Deze kit had ik zacht gezegd echt nodig, want door het vele swatchen waren mijn nagels helemaal rood verkleurd. Heb jij ook verkleurde nagels? Dan is deze kit misschien ook wel dé oplossing voor jou!


Als je de kit aan de bovenkant openmaakt vind je daar een cuticle cream, een orange stick en een kartonnen nagelvijltje. Allemaal in reisformaat. Superhandig om in je handtas te bewaren dus!

Als je de kit aan de onderkant openmaakt kan je daar de treatment producten uit halen. Ook zit er een boekje bij. In het boekje staat in grote lijnen wat je met de producten moet doen. In het boekje staan de instructies in het engels, frans en spaans. Ook staan er in dit boekje instructies voor 4 kits. Ik heb alleen het engelse stukje over deze kit op de foto gezet:

In de set zit ook nog Seche Erase, Seche Soft, Seche Bright en Seche Vite. Seche Erase en Seche Soft komen in een knijpflesje waar 29 ml in zit en ik dacht dat het mini’s waren, maar deze worden in dit formaat verkocht. Seche Bright en Seche Vite zijn van normaal formaat en bevatten beide 14 ml.

Seche Erase

Laquer Remover
Thoroughly removes all lacquer, oil and residue from the nail plate. This step is critical to achieve a strong foundationand bond for any Seche nail treatment and or lacquer.

Op het eerste gezicht lijkt dit een gewone nagellakremover in een klein flesje. Er zit 29 ml in en de remover is paars van kleur. Het flesje gaat makkelijk open en ruikt eigenlijk vrij sterk naar aceton, eukalyptus en naar lavendel. Dat is ook niet zo gek, want als ik op de ingredientenlijst kijk staat er dat er onder andere aceton, lavendelextract, eukalyptusolie en tea tree olie in zit. Verder doet het wat ik verwacht van een nagellakremover. Het lost snel de nagellak van mijn nagels en droogt mijn nagels en vingers niet uit. Een fijne remover en heel praktisch voor onderweg.

Ik had eerst nog nagellak op en Seche Erase loste deze snel op en droogde mijn nagels en vingers dus niet uit. Hier zie je dus mijn naakte nagels die flink verkleurd zijn. Komt niet omdat de zon erop schijnt, maar door de zon zie je wel beter dat het verkleurd is. Daarom loop ik dus altijd met nagellak op.

Seche Bright


Nail Whitening Treatment
Brings out the natural look of the nail bed and intensifies the white of the nail edge. Protects the nail from harsh effects of ultraviolet light.

Ik merkte al een enorm verschil een paar minuten nadat ik Seche Bright op had gedaan. Mijn nagels waren al gelijk een heel stuk minder rood, maar de verkleuring was nog steeds wel te zien. Seche Bright smeert makkelijk en heeft een dun kwastje. Het is een soort basecoat dat je nagels lichter maakt. Ik heb het twee weken ongeveer getest en mijn nagels zijn in die tijd nog wel een stukje lichter geworden, maar de verkleuring is alsnog wel zichtbaar. Maar dan nog, ik ben enorm blij met hoe mijn nagels lichter zijn geworden. In het boekje stond niets over dat je het langere tijd zou moeten gebruiken voor beter resultaat. Na twee weken dagelijks gebruik van Seche Bright leverde me deze nagels op. Ik ben zelf enorm blij met het resultaat. Ik zie de verkleuring zelf nog wel, maar het is echt zoveel minder te zien.

Seche Soft

Cuticle Softener Therapy
A vitamin and AHA enriched creamy softener that gently penetrates and softens the cuticle for ease release. It contains no caustic ingredients so it safe to use every day to eliminate unnecessary cuticle cutting and help prevent hang nails. Apply generously, massage into cuticle and push cuticle back.

Achterop het flesje:
Used as a part of a regular nail maintenance program, the Alpha Hydroxy Acids , vitamins and extracts help promote healty moisturized cuticles. No rinse off. Directions: apply to cuticle, massage in, push back cuticles continue your manicure. For best results leave on for 3 – 5 minutes. Use on a daily basis helps in the prevention of hangnails.

Als ik google op ‘hangnails’ krijg ik plaatjes van overmatig eelt, uitstekende eeltstukjes, tot wondjes aan je nagelriemen. Niet fijn om te hebben dus.

Als ik het ingredientenlijstje bekijk raak ik een beetje in de war. Er staan veel dingen met alcohol en fruitzuren op. Als je een wondje zou hebben lijkt me dat niet fijn om op je nagelriemen te smeren. Er zit suiker en extracten van bladeren in. Verder zit ook hier lavendel-, tea trea- en eukalyptusolie in. Het eerste wat me opvalt is dat het enorm vloeibaar is. Het blijft alleen op mijn nagelriemen vanwege de halfronde vorm. Over de geur ben ik zelf niet zo te spreken. Ik kan niet zo goed omschrijven waar het precies naar ruikt, maar ik kom een beetje uit op bedorven lavendel. Er staat dat ik het niet af hoef te spoelen, maar ik wil toch niet dat mijn vingers zo blijven ruiken.

Verder doet het wel prima waarvoor het bedoelt is. Het maakt mijn nagelriemen zacht en dat vind ik heel fijn. Over het terugduwen van je nagelriemen ben ik niet zo te spreken. Daarvoor zit de orange stick erbij, maar ik hou er niet van. Ik heb zelf het idee dat je zo heel makkelijk wondjes maakt en je nagelriemen blijven maar heel even teruggeduwd zitten. Na een paar minuten ‘zitten ze weer normaal’. Ik masseer mijn nagelriemen lekker bij het insmeren om de groei van mijn nagels te bevorderen, maar ik duw ze zelf niet terug. Als je dat wel doet, is dat prima, maar zorg er wel voor dat je nagelriemen zacht zijn. Daar is deze Seche Soft uitermate geschikt voor.

Seche Vite

Dry Fast Top Coat
Patented formula allows penetration through the nail lacquer to the base coat forming a solid, no-chip coating guarenteed to be the most durable, non-yellowing highest gloss finish you can find. The worlds #1 Top Coat.

Seche Vite is een van de bekendste sneldrogende topcoats. Deze topcoat zit in deze kit als aanvulling op de Seche Bright. Door deze als topcoat te gebruiken over een laagje Seche Bright, blijft Seche Bright beter en langer zitten zodat deze langer zijn best kan doen. Ik heb Seche Vite dan ook altijd gebruikt over Seche Bright. Al moet ik eerlijk zijn dat ik dáárover nog wel lak heb aangebracht en vervolgens nog een laagje Seche Vite. Bij sommige lakken had ik toch wel een beetje probleempjes met Seche Vite. Na het aanbrengen van een laagje Seche Vite begonnen sommige lakken te krimpen.  Het leek alsof ik rond mijn randen al gelijk hevige tipwear had na het opdrogen van Seche Vite. Al is dit geen onbekend probleem bij deze topcoat. Ik hoorde dit al wel een tijd geleden en heb daarom toen INM Out The Door gekocht. Ik wil nog wel eens een testje doen met de topcoats, maar Seche Vite is sneller droog dan INM.  Dikke pluspunt voor Seche.

Seche Cuticle Cream

Ook zat er bij deze kit nog een Cuticle Cream. Deze cuticle cream ruikt heerlijk naar perzikjes en zo ziet het er ook uit. De creme is oranje van kleur. In het begin vond ik het maar een aparte creme. Het potje is klein. Er staat niet eens op hoeveel erin zit. Het potje deed me een beetje denken aan De Essence Vintage District gelliner. Daar zit 3,5 gram in, dus ik denk dat hier 2 a 3 gram in zit. De substantie is heel luchtig, maar smeert wel fijn. Het is dikker dan een body butter zou ik zeggen. Je hoeft er maar 1 keer met je vinger in en dan kan je aan 1 hand je nagelriemen voorzien van creme. Als je het inmasseert zie je niet meer dat de creme oranje was. Ik vind het jammer dat het potje maar zo klein is! Ik vind de creme eigenlijk best wel fijn. Ik denk dat het potje ook vrij snel leeg is.

Deze Seche First Aid Nail Whitening kit is te koop bij Enchantra. Sinds kort is Enchantra een autorized Seche dealer. Om dat te vieren geeft Enchantra met de code “NAIL” 20% korting op hun Seche assortiment. Kijk dus snel in de webshop van Enchantra. Deze kit is nu met korting te koop voor €17,95. De treatments kan je hier vinden.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat een mooie set!

 2. Reply

  wel een mooie set! vind de prijs ook nog best meevallen 😀

 3. Reply

  Prachtige set.

 4. Reply

  Wat een leuke prijs voor zo’n setje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge