Rituals Sun Protection Face Cream

Voor ik op vakantie ging heb ik uitgezocht hoe zonnebrandcreme nou eigenlijk werkt. En dat heeft me aan het denken gezet. Als je huid van ieder beetje zon kan beschadigen, waarom smeren we dan alleen in de zomer in en dan nog niet elke 2 uur. Maar ik vind gewone zonnebrandcreme helemaal niet fijn op mn gezicht. Plakt aan alle kanten en toen heb ik soort van in een opwelling deze creme gekocht toen ik deze bij de rituals zag staan.


Op de verpakking staan een hoop mooie beloften. Minerale filters, anti-oxidanten uit witte thee, vitamine e en ginko biloba, en natuurlijk dat het rimpels voorkomt door UVA en UVB straling te blokkeren.

Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk geen idee of de ingredienten die erin zitten nou slecht zijn of niet. Ik zie wel iets van alcohol, maar dat staat redelijk onderaan. Nog veel verder onderaan, of zo goed als laatste staat de witte thee.

Van wat ik heb gelezen over anti-oxidanten in gezichtsverzoring is dat ze heel snel oxideren aan de lucht. Daar heeft rituals goed overna gedacht, want de tube heeft maar een klein tuutje. Zo kan je heel nauwkeurig de hoeveelheid creme doseren. Zo blijven de anti-oxidanten dus bewaard gebleven totdat je de creme opsmeert en ze daadwerkelijk in je huid kunnen trekken. In een glazen potje zouden ze dus na een paar keer openenn al verdwenen zijn.

De creme zelf voelt heel fijn enlicht aan. Je hebt wel enigsinds dat plakkerige wat jebij gewone zonnebrand ook hebt. Maar het is een stuk minder. Je moet nogsteeds wel oppassen dat je het niet in je ogen krijgt. Traanogen++ De cremeruikt dan weer wel naar witte thee en ginko biloba. Of in ieder geval zo’n frissere geur. Heel aangenaam, maar niet te sterk. Ik heb geen idee of dagelijks zonnebrandcreme opdoen tegen rimpels helpt, maar ik heb nog nooit gehoord dat huidige antirimpelscremes ook echt werken. Wie weet komen rimpels wel gewoon door de zon.

Zeker op zonnige dagen doe ik de creme op en ik kan deze ook makkelijk meenemen in mn tas. De tube bevat 60mL en kost 18,50. Het is aan de prijs, maar ik wilde deze graag een keer proberen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Deze is erg fijn.
  Liefs, xxx

 2. Reply

  het is inderdaad aan de prijs,! Wel vind ik als een product wat langer mee gaat dat een maandje, Het is een toppertje je kan het doen waarom niet? en helemaal als het een zonnebrand betreft….fijne review
  Petra recently posted…Claire’s mega 3D how to book!..My Profile

 3. Reply

  I love Rituals!
  Linda / Oh My Beauty recently posted…Big Bazar Perfect Touch Lip Shimmer & Lip GlossMy Profile

 4. Reply

  Denk dat het altijd wel goed is om iets van een beschermende crème op te doen. Zelf doe ik het zelden omdat ik ook niet veel buiten kom. Ik denk wel dat het je huid goed beschermt en deze review vind ik erg fijn. Toch ook maar eens op zoek gaan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge