Red Carpet Manicure Gel Polish Pro Kit

Red Carpet Manicure kwam begin vorig jaar in amerika al op de markt, maar duurde hier iets langer. Misschien ken je sets van Sensationails of van Essence? Dit is een vergelijkbare set die ik vandaag review.

Nog even wat foto’s van de inhoud van de kit. Op de bovenste foto zie je het als je het net uit de doos haalt. Erin zit dus Red Carpet Reddy, een cleanser en erase vloeistof, de prep, basegel, topgel en olie, professionele lamp, de accessoires kit inhoud en de lader van de lamp.

The Red Carpet Manicure Gel Polish Pro Kit contains everything you need for a professional salon gel manicure in the confort of your home. Our RCM Professional LED light is especially designed to efficiently cure RCM Structure, LED Gel Polish and Brilliance in seconds. The Red Carpet ready manicure will last weeks of long wear and shine.

De volgorde van aanbrengen zoals ik het in het filmpje vertel.

Voorbereiding:
1. Zorg dat je nagelriemen zacht zijn door ze te masseren met olie
2. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje
3. Plaats een ‘buffing tap’ op het bijbehorende pennetje en verwijder de glans van je nagels. Doe dit van je nagelriemen naar je nagelranden in een rechte lijn om je nagelscubben te behouden.
4. Doe wat cleanser op een watje, en haal deze in 1 veegje al drukkend over je nagel. Je moet een piepend geluid horen.
5. Breng een laagje van de Prep vloeistof aan. Dit verdampt heel snel.

Gellak:
6. Breng een dun laagje van de basegel aan. Veeg daarvoor je kwastje goed af. Beter te weinig op je kwastje dan teveel.
7. Houd dit 45 seconde onder de lamp. De lamp gaat vanzelf uit na 45 seconde.
8. Breng een dun laagje van een kleur gel aan.
9. Houd dit 45 seconde onder de lamp.
10. Herhaal stap 8 en 9 tot deze goed dekt.
11. Breng een dun laagje topgel aan.
12. Houd dit 45 seconde onder de lamp.
13. Breng wat cleanser op een sponsje aan en verwijder het plakkende laagje.

Nu is je gelmanicure klaar!

Wil je de gellak verwijderen? Vijl de gellak voorzichtig open. Ik zeg voorzichtig, want je kan je nagelriemen makkelijk beschadigen. RCM zegt dat dit met hetzelfde pennetje met buffing tap kan. Zo is de kans dat je je nagelriemen raakt een stuk kleiner. Daarna kan je gewoone en watje pakken met wat erase vloeistof erop en wat alumiumfolie eroverheen. Kwartier later kan je de gel eraf krabbel. Dan peelt het eraf. RCM heeft ook al kant en klaren wraps waar je erase op kan doen en makkelijk om je vingers kan vouwen. Je hebt wel een orange stick nodig om de gel eraf te halen. Als de gel niet makkelijk genoeg loslaat, dan moet je het nog wat langer laten weken. Naderhand je nagelriemen niet vergeten in te smeren met olie.


Wat vind ik nou van de gellak?
In het begin vond ik het een enorm gepruts. Ik heb na 2,5 jaar toch best nagellakskills opgebouwd en daar had ik echt helemaal niets aan bij de gellak. Base- en topgel is enorm dik en gewone gellak is enorm waterig. Ook het zo dun mogelijk lakken was enorm wennen. Wat je ook echt echt echt absoluut NIET mag doen bij gel, is eraan peuteren. Dan beschadig je je nagels enorm. Hierboven zie je mijn derde poging met de gellak en die bleef 2,5 week goed zitten. I’m amazed. Als swatcher veranderd de lak op mijn linkerhand enorm snel. De nagels van mijn linkerhand zijn ook enorm sterk, deels omdat ik ze beter verzorg. Ja wat doe ik met mijn rechterhand? Vrij weinig. De nagels breken best makkelijk en of ik heb er geen nagellak op, of het ziet er afgekloven uit. Want ook met twee laagjes topcoat ziet mijn rechterhand er na een swatchmiddag afgekloven uit omdat het steeds in contact is met remover. De lak op de tips is dan helemaal weg. Gellak is echt DE uitkomst. Ik ben er echt heel blij mee. Ik heb 2,5 week sparkly nagels. Nu komt de confesstion, de lak die ik hierboven in de gellak heb is een liquid sand lak. Twee laagjes liquid sand en twee laagjes topgel erover. Sinds zijn mijn nagels niet meer gebroken, gescheurd en alleen maar gegroeid. Dat is wel een klein nadeeltje na 2,5 week. Je ziet de uitgroei. Dat is ook dΓ© reden dat je je nagelriemen moet terugduwen. Waar je ook enorm moet op letten is dat de gellak alleen pakt waar je de basegel op aanbrengt. Als er geen basegel opzit, hecht de topgel ook niet fatsoenlijk en zal je je na een douchebeurt omkrullen oid. Je hebt dus wel even echt je aandacht nodig en goed opletten, maar dat komt wel als je het een paar keer gebruikt hebt. Ik ben enorm blij met de gellak. En het is een wonder, want ik heb in de 2,5 week nog geen behoefte gehad om er een andere lak overheen te lakken. Ik ben tevreden

Nou vraag je je misschien af. Is het het allemaal waard?
Deze kit kost €125 en dat is een hoop geld. Naar mijn mening is dat het waard als je weinig tijd hebt om om de paar dagen je nagels te doen. Wil jij mooie nagels die 3 weken blijven zitten? Dan is zo’n set echt ideaal. Ga jij naar een nagelsalon en wil je niet steeds €30,- kwijt zijn? Dan bespaar je op den duur geld en tijd door het zelf thuis te doen. Dan heb je alleen eerst de aanschafprijs, maar met zo’n set kan echt een hele tijd mee. Zeker als je het maar elke 3 weken gebruikt. Dan overleeft je manicure een zeevakantie, skivakantie en hoef je maar 17 keer per jaar je nagels te doen en zolang gaat zo’n set makkelijk mee.
Heb jij zwakke nagels en ben jij er klaar mee dat ze breken? Door gellak komt er een sterk laagje omheen waardoor ze niet meer breken en splijten. Als de gellak in de lamp is geweest is het ook gelijk droog. Met een half uur tot driekwartier heb je een manicure die drie weken blijft zitten. Wil je een andere kleur dan je op je nagels hebt? Dan lak je er gewoon overheen. Dat kan ook gewoon. Nailart kan je er ook onder maken, je moet alleen helemaal wachten tot nagellak droog is voor je de topgel erover heen doet.

De kit die ik hier laat zien is €124,95 en bevat de professionele lamp. RCM heeft ook een draagbare lamp die op batterijen werkt (maar ook langere belichtingstijd heeft) die Enchantra nu voor €49,50 (normaal €79,95) verkoopt. De inhoud qua gelproducten is wel hetzelfde. De remover kit kost €13,95 en de accessoires kit €4,95. Andere kleuren gellak kosten €16,25 per stuk.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  wat een mooie set en wat een mooie resultaat! Echt een waardevolle review. πŸ™‚

 2. Reply

  Best pricy inderdaad! Maar wel een mooi effect

 3. Reply

  Ik heb dezelfde set en ben er zo blij mee. Als ik mijn nagels met normale nagellak lak kan na twee dagen al weer een ander kleurtje er op doen omdat de stukken er afvliegen. Mijn laatste mani met de RCM gellak heb ik meer dan twee weken gedragen en moest ik vervangen omdat de uitgroei wel erg groot was. Als ik het kleurtje wat ik draag zat ben dan lak ik er gewoon met normale nagellak overheen en zelfs die lak blijft door de gelbasis dan langer zitten!

 4. Reply

  Ik draag ook altijd gel nagellak op mijn rechterhand, om dezelfde rede als bij jou;) Ik heb het van het merk Quida, is niet echt dik en blijft heel lang zitten, heb het nu al 3 weken, en is redelijk goedkoop.

 5. Reply

  aan de ene kant lijkt het mij ideaal maar ik ben zo stuk ongeduld dat het fout gaat en dat de set dan ergens achterin verdwijnt ofzo. Als jij al moest wennen dat zegt dan wel wat. Wel tof dat het 2.5 week bleef zitten!

 6. Reply

  Dankjewel voor je artikel Lin! Je pronkt inmiddels op onze homepage met een link naar dit review.

 7. Reply

  Het lijkt me ideaal als je lak zolang blijft zitten. Dat zou voor mij, vanwege gezondheids problemen erg handig zijn. Maar ik wissel graag regelmatig van kleur, kan je dat er dan afhalen zonder dat gelnagels beschadigen? Anders krijg je wel veel lagen over elkaar heen. Als dat kan, dan weet ik wat er boven aan mijn lijstje komt te staan πŸ˜‰
  .

  1. Reply

   Ik heb het geprobeerd en je kan best een paar laagjes nagellak over de gellak aanbrengen en er weer afhalen zonder de gellak te beschadigen. Nagellak lost een heel stuk makkelijker op dan gellak. Gellak moet je echt openvijlen om het te kunnen verwijderen. Ik heb ook gelezen dat mensen een base- en topgel aanbrengen voor de sterkte op hun nagels en dan er verschillende kleuren nagellak overheen doen voor variatie.

 8. Reply

  Mooie set, ziet er ook goed uit!

 9. Reply

  Ziet er mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge