Recept – Gevulde Kalkoenfilet

Afgelopen week was m’n moeder een aantal dagen bij mij. In eerste instantie om mij te helpen met schoonmaken, maar het was natuurlijk ook gezellig. Als m’n moeder er is helpt ze me met eten maken waar ik zelf niet zo goed in ben. We stonden in de winkel en ik zag kalkoenfilet liggen. Toen ik klein was maakte m’n moeder dat wel vaker en ik heb het al een hele tijd niet meer gehad. Ik wilde leren hoe ik het moet maken.

Ik dacht dat dat het wel leuk zou zijn om het recept te delen. Stom genoeg bedacht ik het me pas te laat om foto’s te maken. Maar het maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Wat heb je nodig?

INGREDIENTEN
* Kalkoenfilet
* (katen) Spek

VULLING
* magere spekreepjes
* 4 eieren
* 2 sneetjes brood
* melk
* panneermeel
* beetje boter
* zout
* ui

Als eerste maal je de spekreepjes en ui. In een blender of food processor. Daarna scheid je de eieren. Het eiwit klop je op. Het eigeel en wat boter ( 30~50 gram) mix je en daar schep je de gemalen spekreepjes doorheen. Het brood scheur je aan stukjes, doop je in de melk en schep je er ook doorheen. Voeg er flink wat zout aan toe. Schep de eiwit erdoor heen en voeg panneermeel erbij tot het een vaste massa wordt.


Bekleed de ovenschaal met (katen)spek. Leg daarop een kalkoenfilet en snij deze een beetje in zodat je deze open kan vouwen, zodat het platter is. Schep daarna de vulling erop. Voor de bovenkant doe je het omgekeerde namelijk eerst de kalkoenfilet erop en daarna eroverheen spek. Je kan trouwens ook kipfilet gebruiken. Verder kan je zelf iets qua kruiden toevoegen. Ik vind dat dit al genoeg smaak heeft, maar iets van tijm, wat peper, misschien oregano.
Ik vind het zelf het lekkerste met aardappelpuree en bijvoorbeeld boontjes of bloemkool. Maar met frietjes en spinazie is ook erg lekker.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  dat ziet er lekker uit

 2. Reply

  oehh lekker πŸ˜€

 3. Reply

  Dat ziet er erg lekker uit πŸ™‚

 4. Reply

  Dat ziet er heerlijk uit, ik krijg er echt honger van haha (ook al is het midden in de nacht )

 5. Reply

  Wat lief van je moeder en wat een heerlijk recept, ik krijg er spontaan trek in haha.
  Groetjes Irene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge