Recept || Brocolli Ham Ei Taart

Laatst maakte de moeder van mijn vriend dit en het was zo lekker dat ik het sinds al een aantal keer gemaakt heb. Van de week aten we dit weer en ik heb gelijk foto’s gemaakt.


Ik maak dit voor twee personen en daarvoor gebruik ik een cakevorm. Als je dit voor meer personen wilt maken kan je misschien beter een springvorm gebruiken en meer ingredienten.

Ingredienten
* Broccoli
* Ham (blokjes)
* Spek naar keuze (ik gebruikte ontbijtspek, maar katenspek is ook enorm lekker)
* Bladerdeeg
* Eieren

Kookgerei
* Cakevorm
* Bakpapier
* Aluminiumfolie
* Mes
* Snijplank
* Pan
* Oven

Als eerste kook je de brocolli. Ik vind kleine roosjes het fijnste, want dan heb je in één hap steeds wat bladerdeeg, brocolli en ham. Niet een hap brocolli en een hap ham (btdt). Brocolli moet ongeveer 20 minuutjes koken. Daarna giet je het af en laatje het een beetje afkoelen. Als je de brocolli laat koken kan je gelijk ook het aanrecht vol leggen met blaadjes bladerdeeg. Kunnen deze alvast ontdooien.

1. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Dit scheelt echt enorm. Als het namelijk klaar is kan je het er zo uittillen. Niets invetten, niets moeilijk doen. Zet trouwens de oven ook alvast aan. Ik heb een hetelucht oven en deze heb ik op 180*C voorverwarmd.
2. Je moet een beetje kijken hoe het past, maar bekleed de wanden vervolgens met bladerdeeg.
3. Spek geeft een hoop extra smaak en ik heb de bodem bedekt met spek.
4. Ik vind zelf hamblokjes aan de dure kant, dus ik pak meestal gewoon een pakje achterham en snijd deze zelf in blokjes.
5. Neem de gekookte brocolli
6. Schep de brocolli en de ham in de bekleedde cakevorm.

7. Snijd twee plakjes bladerdeeg in reepjes. Dit voor de bovenkant.
8. Leg deze schuin over de brocolli en ham heen.
9. Kluts vervolgens 2 of 3 eieren en giet dit over de hartige taart heen. Zo krijgt de bladerdeeg een mooi kleurtje en de rest van het ei zakt erdoor heen.
10. Het eerste half uur laat ik er een stukje aluminiumfolie overheen zitten. Anders bakt de bladerdeeg aan. Na een half uur verwijder ik het en mag het nog een kwartiertje doorbakken om een kleurtje te krijgen. In totaal dus driekwartier om ervan zeker te zijn dat alle ei ook echt gebakken is.

En dan is je hartige taart klaar! Wij eten beide de helft op. Voor variaties kan je ook bloemkool, kip, varkenshaas, witlof en kaas gebruiken. Deze Brocolli Ham Ei variatie bevalt ons heel goed.

Eet smakelijk! Of Dobrou Goud’ zoals ze in Tsjechie zeggen!

More about Lin

Comments

  1. Reply

    oeh lijkt me super lekker πŸ˜€ ik ga het binnenkort eens proberen!

  2. Reply

    Dat ziet er echt verrukkelijk uit, ik sla deze op als bladwijzer πŸ˜€

  3. Reply

    Oooooh dit ziet er echt lekker uit! Ga ik volgende week maken als mijn ouders op vakantie zijn haha!

    β™₯

  4. Reply

    Oh dat ziet er heerlijk uit, ik hou van Broccoli! En het ziet er ook leuk uit met die gekruiste bladerdeeg stukjes πŸ™‚

  5. Reply

    Dit ziet er lekker uit en zo simpel!

  6. Reply

    Ziet er lekker uit! En helemaal niet moeilijk. Dat zijn de beste recepten πŸ˜‰

  7. Reply

    Klinkt lekker!

  8. Reply

    Oh My! Ik ga dit recept kopieren en deze week zeker ook eens maken! Het ziet er erg lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge