Real Techniques || Blush en Shading Brush

Ik zat al een hele tijd op de blush brush van Real Techniques te azen, maar ik had eigenlijk al wel drie of vier kwasten waar ik blush en bronzer mee kon aanbrengen. Had ik deze dan wel nodig? Ik kocht deze in een aanbieding en op het laatste moment gooide ik de shading brush ook nog in mijn mandje.De kwasten zitten in een dikke plastic verpakking. Niet alleen een slap folietje om de haren heen zoals je in de winkel nog wel eens tegenkomt. Ik had zelf eventjes nodig om door te hebben hoe de verpakking open moest. Boven en onder zitten horizontaal en verticaal de plasticjes in elkaar geschoven. Achterop staat ook nog een hoop handige informatie. Als je wilt weten hoe je de kwasten moet gebruiken kan je altijd online kijken naar hun tutorial filmpjes.

Misschien weet je het inmiddels wel, maar de roze kwasten zijn kwasten voor de finish, (de gele zijn de core kwasten -voor de basis-) en de paarse kwasten zijn voor de ogen.

Als eerste de blush brush. De kwast is echt groot! Nog een stukje groter dan ik had verwacht. Ook had is de kwast een stuk zachter dan hij eruit ziet. Ik denk dat dit de zachtste kwast is die ik heb. Net alsof je blush met een stukje wolk aanbrengt.

Samantha legt in het filmpje uit dat als je alleen blush op het puntje aanbrengt en het poeder in draaibewegingen aanbrengt, de buitenste haren het gelijk ook blenden.

Na het wassen waren de haren heel snel weer in hun normale vorm en verloren geen haren.

Nog even een vergelijking met de neppe kwast die ik een paar weken geleden op eBay kocht. Ze hebben de kwasten echt heel goed nagemaakt. De nepperts zijn een haartje zwaarder en bijna net zo zacht. Deze neppert lijkt echt enorm veel op RT’s expert face brush. De steel is een haartje anders qua kleur, maar dat verschilt weinig.

De shading brush is kleiner dan ik had verwacht. Niet zozeer de steel, maar de breedte en de lengte van de haren. Hieronder heb ik een vergelijking gemaakt met andere kwasten die ik heb. Zo is de kwast van ELF is veel breder. En eigenlijk vind ik het wel fijn dat deze kwast kleiner is. Zo kan je makkelijk ook dezelfde kleur onder je ogen goed aanbrengen en heb je dus geen andere, kleinere kwast nodig.


Ik kocht deze kwasten op iHerb. Daar betaald je voor de shading brush $5.99 en voor de blush brush $8.99. Verzendkosten zijn met DHL $4 en dan heb je de kwasten met een dag of 10 – 15 binnen. Als je ze sneller in huis wilt hebben, zijn de verzendkosten $11 en heb je ze met 2 a 3 dagen binnen heb ik gehoord. Met de code DUZ736 kreeg ik $5 korting omdat het mijn eerste bestelling was. Je kan er overigens alleen met creditcard betalen. De kwasten kosten in de nederlandse webshops geloof ik rond de โ‚ฌ10 per stuk. het wisselt een beetje per webshop. Ik heb de blush brush voor โ‚ฌ11,50 gezien maar ook voor โ‚ฌ14,50.

Hebben jullie al kwasten van Real Techniques?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Nog niet- ik hoor er zoveel goede dingen over dat ik binnenkort waarschijnlijk overstag ga:)

 2. Reply

  Ziet er goed uit! Ik ben nogsteeds gek op mijn 4 nepperts ;3

 3. Reply

  Mooie kwasten!

 4. Reply

  Ik heb ze ook sinds kort and i’am in love

 5. Reply

  ik wil ze ook oooooit eens gaan kopen haha

 6. Reply

  Deze wil ik nou echt zo graag een keer proberen!

 7. Reply

  Oh die shading brush ziet er leuk uit! Ik heb de core collection en expert face collection via Amazon. Ik grijp bijna alleen nog naar mijn RT brushes, vind ze echt geweldig werken.

 8. Reply

  De blush kwast ben ik zelf erg benieuwd naar! Die staat momenteel op m’n wishlist. Verder heb ik ook nog geen Real Techniques kwasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge