Persoonlijk – Mijn Huid Na Mn Allergische Reactie

De laatste paar maanden heb ik een aantal emails gekregen van vrouwen die mijn site vonden naar aanleiding van mijn allergische reactie. Twee jaar geleden zat ik een aantal dagen met een jeukerig, pijnlijk, warm, opgezwollen gezicht. Het was zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment mn ogen niet meer open kon houden. En het schijnt dus vaker voor te komen dan ik dacht. Mensen die mij om advies vragen en daarom wilde ik wel een update schrijven. Wat deed ik eraan en wat zou ik aanraden?


De cremes die ik kan verdragen.

Twee jaar geleden, koninginnedag 2012 was het heerlijk weer. Voor mn site had ik een nieuwe dag en nachtcreme die ik wilde testen voor de site. 30 april was een maandag. De enige reden dat ik dit nog zo goed weet is omdat ik die maandag houd ging kopen (met 21% korting, want feestdag) voor mijn nagellakrek. Ik ben de hele dag buiten bezig geweest met vijlen, uitmeten, timmeren, lijmen. Maar ik zat dus in de zon en ‘s ochtends had ik de dagcreme opgesmeerd en dat ging prima.  Die dag had ik nog niet zoveel problemen. Ik heb smiddags gedouched omdat ik onder zweet en stof zat, maar de volgende dag had ik bultjes. Ik heb de foto van vorig jaar er even bij gezet.


Foto’s van mijn allergische reactie. Brr, ik denk er niet graag aan terug.

Dinsdag had ik wat jeukende rode bultjes, maar ik had nog geen idee wat het was. Ik besloot geen makeup op te doen, maar een dag af te wachten. Later die dag werd het al wel wat erger en heb ik wel wat ijsklontjes in een washandje gedaan in de hoop dat het weg zou gaan. De volgende ochtend toen ik mijn ogen open deed wist ik dat het mis was. Ik kon mijn ogen moeilijk opendoen en mn hele gezicht deed pijn. Alles was dik, mn gezicht was heel droog en en jeukte enorm. ik moest zoveel moeite doen om van mijn gezicht af te blijven en ik kon bijna niet zien. Ik heb de hele dag met ijscompressen tegen mn gezicht aan gezeten om de zwelling te verminderen. Ik heb gelijk de huisarts gebeld, want ik werd gek. Nu al. Helaas kon die pas de dag erna.

Toen ik dacht dat het niet erger kon werd het donderdag. Alles was nog een stukje erger. Eind april/begin mei was het 25+ graden buiten. Ik wisselde de hele dag met natte washandjes met ijscompressen erin en tussendoor met nivea soft ingesmeerd. Heerlijk weer en ik besloot binnen te blijven. Zon op mijn gezicht voelde echt niet fijn. Maar de huisarts gaf me hormoonzalf mee en ik kreeg prednison. Dat hielp al wel, maar het duurde nog een dag of twee voor het echt weer enigsinds normaal was. Ik heb vooral mijn gezicht ingesmeerd en ben blijven insmeren. Niet met vaseline, want die sluit de warmte in en dan kan het er moeiijker uit. Ook heb ik trouwens speciale witte creme zonder parfum of parabene oid gehad en heb daarmee mijn gezicht ingesmeerd.


Als ik een reactie krijg heb ik binnen een paar minuten zulke bultjes. Ik had een gezichtspoeder van MAX gebruikt en nog voor ik mn look af had gemaakt en full face foto’s had gemaakt zaten er al bultjes.

Ik ben verder doorverwezen naar een dermatoloog en heb daar testen laten doen. Ik kreeg op mijn rug een soort grote pleister met daarop allemaal cupjes met vloeistof erin. Drie dagen moest ik terug en lazen ze het af. Of ik weer rode bultjes zou krijgen. Ik mocht 3 dagen niet douchen. Maar ik kreeg geen bultjes. Was ik niet allergisch? Of was de huid op mijn rug gewoon niet allergisch? Uit de  test kwam geen duidelijk resultaat. De huid in je gezicht is veel gevoeliger. Daarom kan ik niet zomaar elke creme op mijn gezicht smeren. Daar baal ik wel een beetje van, want het was gewoon trial and error totdat ik een creme vond waar ik wel tegen kon. En dan nog gaat het niet altijd goed. Ik gebruik op het moment creme en reinigingsmelk van Diadermine en dat wissel ik af met Nivea Soft.


De cremes op mijn huid.

In het kort:
Wat ik iedereen zou aanraden die een allergische reactie heeft is om naar de huisarts te gaan. Ik kan wel advies geven, maar ik ben geen arts. Als je de mogelijkheid hebt om gelijk naar de dermatoloog te gaan zou ik dat nog liever doen. Met Nivea Soft en ijscompressen kwam ik net aan die paar dagen door. Van de huisarts kreeg ik dus hormoonzalf en prednison. Dat hielp, maar met hormoonzalf moet je erg oppassen; goed je handen daarna wassen en je mag het niet te lang gebruiken want dan wordt je huid erg dun. Maar het helpt wel goed. Je kan het niet zomaar in de apotheek krijgen; alleen op recept. Ga zo snel mogelijk naar een arts, want dan ben je er zo snel mogelijk ook weer vanaf en die kan ook snel weer helpen als het terugkomt.

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Jeetje wat een heftige reactie zeg! Ik gebruik zarqa voor mn gezicht en lichaam. Omdat mijn huid snel juikt, rode vlekjes krijgt en droog is. Cetamacrogol heb ikzelf in creme. Gebruik het bij droge plekken en is gewoon zo te koop bij apotheek. Erg fijn inderdaad!

 2. Reply

  Wow, heftig zo’n reactie! Het lijkt mij enorm vervelend! Ben je er inmiddels al wel een beetje achter waar het aan ligt, bijvoorbeeld een ingrediënt?

 3. Reply

  Ik krijg een soort gelijke reactie op sommige gezichtsverzorging en make-up producten… Erg lastig. Het voelt dan net of je huid is verbrand, zo warm… En jeuken, niet normaal. Gelukkig heb ik tot nu toe nog nooit gehad dat de huid rondom mijn ogen zo op dik werd. Waardoor het komt weet ik niet? Heb jij enig idee wat die reactie bij jou veroorzaakt?

  x

 4. Reply

  Wowwww wat ene heftige reactie, ik heb vaker gehoord dat mensen het merk pagron gebruiken als ze allergisch zijn, dit is toch speciaal via de dokter of is dat nu niet meer?

 5. Reply

  Holy crap, wat een heftige reactie!

 6. Reply

  Wow, heftig om te zien en lezen zeg!

 7. Reply

  Tjonge, wat een heftige allergische reactie heb jij gehad zeg. Kan me voorstellen dat het lastig is om nu creme te vinden waar je geen allergische reactie op krijgt.

 8. Reply

  Wow, heftig zeg! Dat moet erg schrikken geweest zijn en natuurlijk ook erg vervelend, zeker als je producten moet testen voor je blog.

 9. Reply

  Ooh wat erg zeg, ik moet er niet aan denken! Hopelijk krijg je er nooit meer last van..

 10. Reply

  oh jeetje. Wat erg. En de 2e dag is nog weer erger als de eerste. 🙁 Heb zelf ook een hele gevoelige huid die snel allergisch reageert. Maar tot nu toe is het gelukkig gebleven bij rode vlekken in mijn gezicht. Ben nu ook weer ergens mee in aanraking gekomen waar ik niet tegen kan. Alleen rode bultjes op mijn handen die jeuken. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge