New In – Nailartboek

Ik had op instagram laten zien dat ik een nailart boek gemaakt heb, maar ik wilde er toch een beetje meer over vertellen. Ik heb er best wel veel reacties op gekregen en het leek me wel leuk om er meer over te vertellen.


Het boek heb ik gemaakt bij Pixum. Ik koos voor een staand A4 boek. Ik heb er al wel vaker boeken gemaakt en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. Ik heb tegelijk een boek laten maken met vakantie foto’s en ik kan de foto’s die ik met mn telefoon heb gemaakt bijna niet onderscheiden van de foto’s die met een dlsr gemaakt zijn. De foto’s zien er echt mooi uit. Ik heb voor dit boek eigenlijk gewoon de foto’s gebruikt die ik ook op mijn blog heb staan. Ik begon met foto’s van 600 pixels breed en die zijn prima afgedrukt.

De voorkant heb ik overigens zelf gemaakt. Deze maakte ik al voor ik mn header maakte en ik vind het onwijs tof geworden. Je ziet in een oogopslag allemaal nailarts waar ik supertrots op ben. Voor de mensen die bv photoshop gebruiken; Ik heb eerst een zwart ruitje als vector gemaakt, die tig keer naast elkaar gezet en dan dmv lagen en lighten de foto’s eroverheen gezet. Dit is voor zover ik weet geen optie in Pixum.

Je ziet het niet zo heel goed op de rug, maar ik begon met mijn eerste nailarts van 2011 en koos voor 8 foto’s per bladzijde. Ik heb niet alle nailarts van het begin erin gedaan, want sommige vond ik echt niet mooi, mja nailart maken is een leerproces. In het begin had ik nog almond shaped nagels en boeide het me niet zo als een nagel afbrak, want dan had ik nog 3 lange nagels. Inmiddels zou ik dat echt niet meer doen. Moet alles dezelfde lengte hebben.

De eerste keer dat ik de 31 day nailart challenge deed. De eerste keer dat ik gevlochten nailart maakte, de draken nailart met Game of Thrones als inspiratie, mn Charmed nailart, mn eerste aquarel nailart. Toen was ik nog echt het nailarten aan het ontdekken.

Op sommige nailarts was ik iets trotser zoals die minion nailart. Daarom heb die groter laten afdrukken. Best tof eigenlijk want die foto was geloof ik 660×660 pixels en ziet er echt mooi uit zo over een kwart van de bladzijde.

Bij een aantal nailarts heb ik er een tussenfoto van de gradient bij gedaan of een voorbeeld foto. In totaal heb ik 280 nailarts in het boek staan. Volgens mij staan er meer online, maar sommige vond ik niet mooi genoeg voor het boek.


Voor de nieuwste nailarts heb ik steeds vaker gekozen voor 6 nailarts per bladzijde zodat ik de vierkante foto’s erin kon doen. Ik vind het heel fijn dat ik bij Pixum niet puur vanuit het programma hoef te werken. Ik kan vanuit verkenner allemaal fotos erin slepen. Nadeel is dat hij dan niet meer bijhoud welke fotos je al wel of nog niet gebruikt hebt. Je kan heel makkelijk fotovakken erbij doen, magnetisch uitlijnen. Je kan echt superveel met het programma. Ik had zelf niet zoveel zin om er text bij te doen. Je kan zelfs online cursussen volgen om te leren wat je allemaal kan doen met hun software. Is gratis en duurt een uurtje. Misschien lijkt het allemaal vanzelfsprekend, maar ik heb wel eens gekeken bij albelli ofzo omdat die een aanbieding hadden, maar ik heb uit pure frustratie gewoon het programma van mn pc gehaald. Pixum heeft een grote hoeveelheid indelingen die je makkelijk toe kan kennen aan een bladzijde. Gebruikersgemak++.

Ik maakte de boeken met 30% korting. Gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief en dan krijg je om de zoveel tijd aanbiedingen toegestuurd. Dit boek heeft 42 bladzijden en ipv 34 euro betaalde ik dus maar 24 euro. Scheelt toch een stuk. Over een jaar kan ik denk ik wel een tweede maken.

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wauw,wat super gaaf!
  Mandy recently posted…Swatches | 4x Nicole by OPIMy Profile

 2. Reply

  Wat gaaf ๐Ÿ˜€

 3. Reply

  woow..gaaf
  Dhini recently posted…Ik wist het nietMy Profile

 4. Reply

  Heel gaaf!
  Charile recently posted…Review – The Body Shop KwastenMy Profile

 5. Reply

  mooi boekje! Leuk om weer wat ideetjes op te doen. Ik verwacht dus weer nieuwe nail-arts op je site, haha!

  1. Reply

   Alle nailarts in het boek staan ook op mijn blog. Maar er komen sowieso nieuwe nailarts aan ๐Ÿ™‚

 6. Reply

  Wat een geweldig boek heb je ervan gemaakt !
  Manon recently posted…Cute Cat Case van My iCoverMy Profile

 7. Reply

  Echt een prachtig boek! Ook een mooi koffietafel boek voor anderen lijkt mij..
  Priscilla recently posted…In De Tuin IVMy Profile

 8. Reply

  Wauw wat een super mooi boek! Erg gaaf dat je dat hebt gemaakt!
  Ilse recently posted…Winactie: Ciatรฉ Velvet manicure setje!!My Profile

 9. Reply

  Leuk gedaan!
  Kaylani recently posted…P2 Lash Icon MascaraMy Profile

 10. Reply

  Super leuk idee !
  Isabeau recently posted…Nicole By Opi – Tip Of the IcebergMy Profile

 11. Reply

  Dat is erg leuk om te zien zo alles wat je hebt gemaakt ๐Ÿ™‚
  Mariska recently posted…In memory of flight MH0017 from Amsterdam to MalaysiaMy Profile

 12. Reply

  Wow, wat super! Mooi dat je op deze manier al je mooie nailart terug kunt zien, wat zul je trots zijn op dit mooie boek ๐Ÿ™‚

 13. Reply

  Ik maak mijn boeken ook altijd bij Pixum! Ik vind het echt een geweldig programma!

  Je boek ziet er echt geweldig uit. Echt super mooi! Zoiets zou je zelfs kunnen verkopen als een how to boek op je blog!
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…Mint CupcakeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge