Nailart – Vrijheid

Gister zat ik op de bank naar de herdenking op de Dam te kijken. Ik doe dat niet elk jaar, maar ik sta er elk jaar wel even bij stil. Gek genoeg heb ik er nog nooit qua nailart bij stilgestaan.

Ik heb een hoop verhalen gehoord van de oorlog. Mijn opa’s en oma’s hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en de ouders van mijn moeder hebben in Tsjechie ook nog de bedrukking van de Russen meegemaakt. Ik heb een hoop verhalen gehoord, maar ik kan het me toch helemaal niet voorstellen. Zeker op zo’n dag als gister besef ik maar weer hoe ongelofelijk goed we het hier hebben. Ik voel me vandaag dan wel verschrikkelijk qua pijn en vermoeidheid vanwege mijn Bechterew, maar ik ben vrij. Ik kan gaan waar ik wil, ik kan doen wat ik wil en ik kan zeggen wat ik wil. Laatst zag ik een docu over Iran waar dat dus helemaal niet zo is. Die kunnen niet zeggen wat ze willen. Op zo’n moment kan ik echt boos worden op mensen die #fml gebruiken op twitter. Boeiend dat je broodje kip op de grond ligt, haal gewoon een nieuwe. In Nederland kan dat gewoon. Er zijn genoeg mensen die geeneens een broodje kip hebben.

Bij de Herdenking worden natuurlijk altijd kransen gelegd. Deze kransen wilde ik namaken. Ze hebben op de Dam veel meer kransen gelegd, maar ik wilde ook het logo voor de vrijheid namaken.

Ik heb eerst mijn nagels wit gelakt met Yes Love 337. Met P2 Happy Bride en NYC Raindrop heb ik de basis van de bloemen gemaakt. Een soort wolkjes. Met China Glaze With Love en NYC Streetstylers heb ik de randen van de bloemen gemaakt. als laatste touch heb ik met Catrice Miss Piggy’s BF blaadjes gemaakt.

Ga jij vandaag je vrijheid vieren?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Super leuk <3
  Liefs, xxx

 2. Reply

  Ik kijk eigenlijk ieder jaar de herdenking op de Waalsdorpervlakte. Mijn overgrootvader is omgekomen in Neuengamme. Opgepakt nadat hij was verraden. De rest van het gezin wist niets van de stukken die hij schreef in verzetsbladen. Ik heb kunnen zien wat de oorlog en zijn verdwijning met deze mensen heeft gedaan en hoe de pijn, woede en angst nog verscheidene generaties lang door beweegt.
  Zoveel mensen hebben zoveel opgeofferd zodat wij het leven kunnen leiden dat wij nu leven. Ongeacht hoe je deze vrijheid vandaag viert (ook ik ben chronisch ziek en lig waarschijnlijk het grootste deel van de dag in bed) vind ik het belangrijk om er ieder jaar even bij stil te staan. Om even diep van binnen de dankbaarheid en blijdschap te voelen.

  Ik vind de nail art mooi gedaan! het combineert 4 en 5 mei op een mooie manier. Fijn dat je het met ons wilt delen.
  Saskia recently posted…Nail Art: Under The SeaMy Profile

 3. Reply

  super netjes zeg! ik moet jammergenoeg gewoon werken vandaag >.<
  femketje recently posted…Sally Hansen – Butterscotch.My Profile

 4. Reply

  heel mooi gedaan en leuk dat je bij het thema van vandaag een nail art hebt bedacht

 5. Reply

  Wat een mooie nail-art heb je weer gemaakt πŸ™‚
  Beau recently posted…TAG: Lazy SundayMy Profile

 6. Reply

  wat ene geweldige nail art!
  Manon recently posted…W7 – Cuticle & Nail GelMy Profile

 7. Reply

  Mooie nail-art!
  iiiThinkPink recently posted…OOTDMy Profile

 8. Reply

  Wat een leuk idee om er een nailart bij te maken. Helemaal niet bij stil gestaan. Ik heb vrijheid gevierd bij het bevrijdingsfestival hier in Almere. Wij staan er ook altijd bij stil. Ook omdat onze zoon militair is en bij zijn uitzendingen naar Afghanistan maatjes heeft verloren (2008). Dus voor ons dubbel herdenken!!!
  Mandy recently posted…Trots op mezelf….My Profile

 9. Reply

  wat een prachtige art lin!
  Angelique recently posted…Milani baked powder blush 05 luminosoMy Profile

 10. Reply

  Ja hij is echt super! Ik had mijn nagels al in de basis laag en wou er dit jaar ook eens voor gaan zitten… Helaas kwamen er allemaal dingen tussen waardoor mijn lijf niet wou dus… ach volgend jaar is het weer een jubileum jaar πŸ˜‰
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…Matt Velvet & HoloMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge