Nailart Tutorial || Christmas Quilting


Ik kwam bij het opruimen weer eens mijn striping tape tegen. Piepkleine rolletjes die makkelijk ergens onder gaan liggen zonder dat je het merkt. Ik heb wel een aantal kleuren, maar ik gebruik het te weinig. Daar wilde ik verandering in brengen en besloot er een kerstnailart mee te maken.

Ja hoe heb ik deze nailart nou gemaakt? Hier onder in 6 stappen hoe je dit ook krijgt.
Wat heb je nou nodig?
Basecoat, sneldrogende topcoat, rode nagellak, groene nagellak, goude nagellak, striping tape (maakt niet uit welke kleur), pincet, dottingtool en eventueel een kwastje en wat nagellakremover.

1. Begin met schone, lege nagels en lak deze met een basecoat. Lak ze daarna met de rode lak naar keus tot de kleur dekkend is. Breng daarna een laagje sneldrogende topcoat aan en wacht een kwartiertje (ongeveer).

2. Knip stukjes striping tape en plaats ze schuin. Ik heb er 9 gebruikt per nagel. Per nagel zou ik ook nieuwe gebruiken. Plaats ze eerst schuin naar links en parallel aan elkaar en vervolgens schuin naar rechts. Druk ze goed aan en zorg dat ze rond de randjes ook goed vast zitten.

3. Ik heb 2 laagjes China Glaze Glittering Garland snel achter elkaar aangebracht.

4. Dit heb ik een paar minuutjes laten zitten en heb met behulp van een pincet de tape erafgehaald. Ik was vergeten welke ik als eerste had opgeplakt, en moest dus even uitvinden hoe ik ze geplakt had. Als je stap 2 precies volgt moet je de striping tape schuin naar rechts er eerst afhalen en daarna die schuin naar links. Ik heb trouwens even een reclamefolder gepakt om de tape op te plakken/leggen na het afhalen.

5. Haal alle striping tape eraf en maak je nagelriemen schoon en laat de lak even goed drogen.

6. Doe wat goude nagellak op een blaadje, cd-tje, plastic dopje, iets en zet met behulp van de dottingtool (of speld of satéprikker) stipjes daar waar het rode kruist. Laat de stipjes even drogen en maak je nailart af met nog een laagje sneldrogende topcoat.


Ik heb voor rood, groen en goud gekozen omdat dit kerstkleuren zijn, maar je kan natuurlijk ook gewoon andere kleuren kiezen en de nailart het hele jaar door maken.
Dragen jullie nailart met Kerst?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Oeh super netjes gedaan!

 2. Reply

  Wauw, ziet er cool uit!

 3. Reply

  Leuk gedaan! Gisteren had ik wel nagellak op (geen nail-art, had gewoon verschillende glitterlakjes opgedaan) en vandaag had ik er geen zin in haha.

 4. Reply

  Heel erg mooi!!

 5. Reply

  Hele leuke tutorial! ik wil ook eens stripingtape kopen

 6. Reply

  Is het niet de bedoeling dat je de tape erop laat? Ik bedoel, dat je het eerst op je nagel plakt en daarna de uitstekende stukjes tape eraf knipt?
  Ik vind het trouwens een leuke nail-art geworden! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge