Nailart – The Watermarble Diaries

Watermarble. Iets wat zo onwijs mooi kan zijn als je het goed doet. Ehhmm… ja. Ik heb zoveel filmpjes gezien waarin ze zo’n gaaf effect creeren en het gaat allemaal zo makkelijk. Dat wil ik ook kunnen!

Gradients zijn geen enkel probleem. Maar ik kwam laatst mijn eerste gradient spons ‘verloop’ tegen. Nou dat was ook niet veel soeps. Door het gewoon vaak te doen werd ik er vanzelf beter in en nu gaat het echt heel makkelijk. Een nailart waar ik goed in ben, maar dat ging niet vanzelf. Waarom verwacht ik dan dat watermarble dan wel in een keer goed gaat?

In een keer hoefde natuurlijk niet, maar ik had wel gehoopt dat het beter zou gaan de eerste keer. Ik besloot het laatst gewoon te proberen. Ik had net een bakje van nivea soft leeg en dat leek me ideaal. Geen bakje dat ik om kon stoten, maar gewoon eentje die ik kon afsluiten. Kon er ook geen stof in ophopen en kon het makkelijk op temperatuur komen. Dat heb ik wel in filmpjes gehoord; water net uit de kraan was funest en dan krijg je dus allemaal nagellak bolletjes op de bodem. Water op kamertemperatuur was echt een must. Nja, ‘s avonds water erin en ‘s ochtends maar eens verder dan.

Dit was de foto die ik laatst op instagram zette. Dat faalde echt zo hard. De lak wilde voor geen meter spreiden en echt no way dat ik hierin een patroontje kon tekenen. En dan eigenlijk vooral omdat de lak op het water aan mn sateprikker kleefde. Waarom ging alles toch fout? Ik heb het potje weer dichtgeschroefd en aan de kant gezet.

Gister ging ik er dus mee verder en toen ging het eigenlijk een stukje beter. Waarom weet ik niet echt. Wel had ik al snel door dat als de eerste druppel niet echt wilt spreiden, dat een tweede druppel van dezelfde kleur een stuk makkelijker ging en als je dan met de sateprikker om de druppel heen beweegt het wel spreidt. Klinkt misschien nog een beetje gek, maar ik hoop dat ik er een video over kan maken. The prutser diaries continues!

Ik besloot voor lakken te gaan die goed dekken. Ik wist dat illamasqua muse een onecoater is en de holomania lakken van catrice dekken bijna met 1 laagje. Twee tealkleurige lakken en daar paste Barry M Silk Mist goed bij. Die dekt niet zo goed, maar gezien ik toch een witte basis ophad moest dat niet zo’n probleem zijn.

Voor een eerste (echtere) poging (sinds lange tijd) was het niet zo’n slecht resultaat. Je ziet een beetje van de typische watermarble krommingen, maar verder lijkt het natuurlijk nergens op. Maar de lak spreidde, ik er een patroontje in maken en ik kon er mn nagels in dopen. Victory. Nuja wat mij betreft dan. Het was natuurlijk verre van perfect, maar beter dan wat ik tot nu toe voor elkaar had gekregen. Tijd voor een tweede poging!En dan mijn tweede poging. Een onwijs jaren 70 gevoel kreeg ik erbij, maar ik wilde graag mijn matte flormar lakken gebruiken. De vier neon lakken die ik heb zijn vrij gepigmenteerd en leken me ideaal voor een watermarble. Gelukkig verspreiden ze op water ook redelijk goed. Ik kon best makkelijk lijntjes in trekken, maar door de beweging ging de lak ook nog verder verspreiden. Vandaar dat je niet mooie evenwijdige ‘wolkjes’ ziet, want dat kreeg ik niet voor elkaar. Als extra touch heb ik er nog studs op geplakt.

Ik ga binnenkort verder met experimenteren met watermarblen. Is het leuk als ik dat deel? Ik zal proberen zoveel mogelijk tips te bedenken zodat jij het ook zou kunnen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wow dat is echt heel leuk geworden, vooral met de matte finish :))

 2. Reply

  Oefenen, oefenen en volgens mij oefenen! Die filmpjes zijn ook maar goed gelukte pogingen.
  Ik vind het wel heel mooi, maar doe graag juist het liefst kunstige patronen maken. Bijna ogen dicht en draaien maar.

 3. Reply

  Ziet er echt mooi uit! Ik wil dit binnenkort ook nog een keer proberen πŸ™‚

 4. Reply

  Het ziet er echt super tof uit!

 5. Reply

  Ziet er echt heel goed uit hoor, vind vooral die matte kleuren erg mooi geworden. Ik vind het leuk als je het deelt, daar hebben we allemaal wat aan. Ik vind watermarbel ook echt leuk om te doen. Vind die kunstwerkjes die je op youtube ziet, leuk om te zien, maar ik houd meer van gewoon doenn, draaien en erin dooen zeg maar πŸ™‚ juist het verrassende element van watermarble vind ik het mooist.

 6. Reply

  Ik vind het watermarble effect super gaaf en het lijkt me leuk als je er meer van deelt, ik wil het namelijk ook leren! (:

 7. Reply

  Ah wat een geweldige kleurencombinatie! Heel tof.
  Ik ben vorige week ook voor het eerst begonnen met Watermarble, en het is echt even oefenen. De eerst keer verspreide de lak bij mij ook niet zoveel, ik kon er net een nagel mee bedekken, Soms blijven het kleine cirkels en is het even priegelen. Ben wel benieuwd naar je Watermarble avonturen πŸ™‚

 8. Reply

  Wat een mooie kleuren heb je gecombineerd, je bent echt super!

 9. Reply

  Wat mooi! Voor die met de neon kleuren vind ik erg mooi! Marble nagels maken is bij mij nog nooit gelukt

 10. Reply

  Gaaf maar na 10x proberen vorig jaar gaf ik het op

 11. Reply

  Op de 1 of andere manier heb ik het nog nooit geprobeerd. Ik ga er denk ik ook maar eens voor zitten dus tips zijn meer dan welkom!

 12. Reply

  ik marble al jaren, het begin is altijd moeilijk :3

 13. Reply

  leuk als je ons op de hoogte houdt van je watermarble vorderingen. Zeker omdat t mij nog totaal niet lukt. Ik hoop dat ik ook nog DE tip krijg zodat het me lukt.

 14. Reply

  wat een onwijs gaaf effect, heb het zelf wel eens geprobeerd maar oh wat werd dat een klieder boel haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge