Nailart || Starbuck

Als ik iets op instagram vaak voorbij zie komen, dan is het wel het befaamde Starbucksbekertje. Niet van de Kiosk, maar van de Starbucks. Wit en groen en ja, daar kon ik eigenlijk wel wat mee. Nailart inspiratie komt me tegemoet.

Starbucks heeft best een leuk logo. Maar ik had eigenlijk geen idee wat het voorstelde. Ja een vrouwke, maar achter die streepjes moest een verhaal steken. Ik heb het even opgezocht.

Starbucks is opgericht in 1971, of wat begon als Starbucks. In de haven van Seattle wilde de eigenaren geschiedenis en koffie combineren. Echte koffie, waar koffiebonen waar je bij staat worden vermalen en dat er echte koffie van werd gemaakt. Er kwamen meer eigenaren bij, meer vestigingen en er moest ook wel echt een naam. Bij starbucks moet ik niet denken aan de zee, maar dat komt van Starbo. De naam van een bemanningslid van de boot in Moby Dick. A-ha. Het logo daarintegen komt van een oude 16e eeuwse houtsnede van een halfgodin; een Sirene. Geen gewone zeemeermin, maar een met twee vinnen. Verleidelijk, mysterieus en het nautisch thema kwam weer naar boven.

Ik moet zeggen dat het groene logo er een stukje beter uitziet. De sirene bleef, maar van verlepte oma ging het naar jonge strakke halfgodin. 40 jaar later heeft Starbucks 17.000 filialen in 50 landen, waaronder meer dan 11.000 in de Verenigde Staten, 1.000 in Canada en meer dan 700 in het Verenigd Koninkrijk. En dus ook 30+ in Nederland.

Genoeg over koffie en geschiedenis. Ik heb stukjes van het logo geprobeerd na te maken. En wat zijn gezichten verschrikkelijk om na te maken op je nagels. Gradient, glitters, blaadjes, bloemen, ik teken van alles. Maar gezichten vind ik verschrikkelijk.

Ik begon met een laagje wit. Twee laagjes en daarna twee laagjes topcoat. Ik vind het gewoon fijn om een laagje te hebben zodat ik foutjes met remover en een kwastje kan corigeren zonder mn witte basislaag gelijk weg te poetsen. Dit is zo’n nailart waarbij ik een klein kwastje pak, voorbeeldje voor mn neus, film op en rustig aan de slag.

Kom jij graag bij de Starbucks? Wat bestel je dan?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Heel knap gemaakt! Maar ik begrijp heel goed dat gezichten lastig zijn.

 2. Reply

  gaaf gemaakt πŸ˜€

 3. Reply

  De kleur groen komt echt goed overeen! Ik vind m echt heel gaaf geworden!

 4. Reply

  Ik koop nooit iets bij Starbucks. Veeel te duur voor mij haha! Maar de nail art vind ik super gaaf!

 5. Reply

  Ik vind hem echt gaaf! πŸ˜€

 6. Reply

  wat een gave nail art, super!

 7. Reply

  Wat leuk gedaan!

 8. Reply

  Ben nog nooit bij Starbucks geweest, maar wat ik hier zie is wat ik vaak op internet voorbij zien komen. Vind het een super leuke nailart.

 9. Reply

  Heel tof. love starbucks

 10. Reply

  oeeeh starbucks, leuke nailart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge