Nailart – Sochi Mosaic

Na mijn Holland House nailart wilde ik nog een nailart maken rondom de Olympische Spelen. Toen ik dat tegen Pieter zei kwam hij gelijk met het logo van dit jaar. Ik had geen idee, maar dat zijn dus die ruitjes met figuurtjes erin. Een hoop sporters hebben dat in één kleur op hun pak en ja daar kon ik wel wat mee.

Dit is dus wat mijn inspiratiebron was. Ik heb niet allemaal vakjes proberen na te maken. Dat ging me niet zo goed lukken. Ik heb wel hier en daar wat geprobeerd. Ik wilde eerst eens proberen met de ruitjes fatsoenlijk op mijn nagels te maken.

Na een basecoat heb ik met een pen gewoon ruitjes getekend. Geprobeerd evenwijdige lijnen te maken. Daarna heb ik elk vakje een andere kleur gegeven. Gewoon met een klein kwastje ingekleurd. De vakjes hebben soms wel meer laagjes nodig voordat ze compleet dekte, maar met een laagje topcoat erover werden het helemaal smooth en zie je praktisch niets meer van kwaststreepjes.

Op een gegeven moment had ik meer dan 50 lakken voor mn neus staan. Elke nagel heeft al tusen de 6 en 12 gekleurde vakjes en dan nog versierseltjes in de vakjes. Sommige kleuren komen terug, andere kleuren zie je maar 1 keer.

ik geloof dat ik nog nooit zolang aan een nailart heb gezeten. Ik begon ‘s avonds na het eten. Dus tegen een uur of zeven denk ik. Tegen een uur of half elf heb ik mn kwastjes schoongemaakt omdat het tijd was om te slapen. Tijdens het nailarten heb ik trouwens House Of Cards seizoen 2 gekeken. Om half 11 waren denk ik drie nagels klaar.


‘s Ochtends ben ik verder gegaan en toen heb ik de pink gedaan. Als je kijk naar de foto met de ruitjes (nog zonder print) zie je dat mijn pink anders is dan op het eindresultaat. Ik vond de eerste versie die ik had gemaakt niet mooi. De printjes die ik had gekozen pasten niet bij de andere drie nagels. Dus moest het opnieuw. Gelukkig was het maar 1 nagel. Maar in die ene nagel ging toch nog wel ongeveer 1,5 uur zitten. Dit is zeker mijn meest gedetailleerde nailart. En nog even twee close ups:

Inmiddels heeft Nederland gewoon 22 medailles. Dat zijn er ongeveer 10 meer dan verwacht. Echt nice. Het podium is nu 4x helemaal oranje geweest geloof ik. Het was zelfs zo erg dat ik de opmerking hoorde ‘wat doet die Canadees op het NK’. Ja, ik ben enorm trots op de sporters en dit is mijn manier van een eerbetoon.

Heb jij naar de OS gekeken?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  knap gedaan ik doe het je niet na. ziet er erg mooi uit.

 2. Reply

  Wat een werk! Maar een super gaaf resultaat!

 3. Reply

  Gewoon freeky… Wat een werk! Wat een doorzettingsvermogen… Ik zou het niet kunnen!

 4. Reply

  supermooi!

 5. Reply

  Wat een gave en kleurrijke nail art, echt super!

 6. Reply

  Wauw dit heb je echt prachtig gedaan. Een van de mooiste nail arts die ik ooit heb gezien!

 7. Reply

  Wat mooi, lijkt me erg moeilijk!

 8. Reply

  Echt helemaal geweldig!!!

 9. Reply

  Super gaaf gedaan! Wat een werk joh, al die details! Tijdens een uitgebreide nailart ga ik ook altijd series kijken, haha.

 10. Reply

  Wauw! Jemig wat een werk zeg. Maar het ziet er enorm gaaf uit!

 11. Reply

  Wow, dat lijkt me echt een groot werk! Mooi gedaan!

 12. Reply

  wow….niet helemaal mijn ding maar wat een kunstwerken! dit is nog eens echt nailart! super cooool!
  ik laat mijn nagels altijd doen bij een beautysalon in amsterdam, day and night. hele goede schoonheidssalon in de pijp πŸ™‚ als je in de buurt bent TIP

 13. Reply

  Wat ongelofelijk mooi is dit! Echt zo knap!

 14. Reply

  Wat een priegelwerk! Ontzettend knap gedaan, ik zou daar echt het geduld niet voor hebben. Het eindresultaat mag er wezen!

 15. Reply

  Wauw! dat ziet er gaaf uit!! heel knap gedaan!

 16. Reply

  Ontzettend mooi zeg! Ik zou hier toch echt mijn nailartbril (is een leuker woord voor leesbril) voor op moeten zetten haha

 17. Reply

  Wauw, echt een super mooie nailart!
  Echt knap gedaan.

 18. Reply

  Woooaah! Dit is echt een super toffe nailart, heel erg gaaf en gedetailleerd! Kan er uren naar kijken πŸ™‚

 19. Reply

  Whow echt super gaaf!

 20. Reply

  wauw dat heb je maar weer gaaf gedaan lin!

 21. Reply

  Mooi hoor!
  En de ‘ruitjes’ zoals je ze noemt zijn de onderdelen van een quilt! Er zit een hele filosofie achter deze quilt die speciaal voor Sochi is ontworpen en de geschiedenis en cultuur van Rusland vertelt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge